Hoe u uw drone-activiteiten kunt schalen

Drone-programma’s beginnen met verschillende ambities. Veel organisaties willen eenvoudig tijdrovende taken automatiseren of de reikwijdte van hun activiteiten vergroten. Anderen hebben hogere doelen: opnieuw uitvinden hoe productiviteit eruit ziet en uiteindelijk hun werkomgeving digitaliseren.

Wat de bedoeling ook is, de uitdaging is om soepel door de noodzakelijke fasen te gaan – van proof of concept en het identificeren van uw belangrijkste toepassingen, tot het standaardiseren van operationele procedures en het bouwen van een solide businesscase – om het punt te bereiken waarop u klaar bent en uit kunnen schalen.

Hier zijn een paar punten waarmee u rekening moet houden bij het opschalen van uw drone-activiteiten.

Normen stellen en daaraan vasthouden

Drone-programma’s kunnen complex zijn. Ze verbinden meestal verschillende afdelingen binnen een organisatie en doorlopen verschillende stadia tussen het initiëren van een missie en het produceren van een bruikbaar eindresultaat.

Deze complexiteit zal waarschijnlijk duidelijk worden tijdens de openingsfase van je programma. En als dat niet het geval is, zal dat zeker gebeuren als het gaat om het opschalen van uw activiteiten.

Om deze reden is het van vitaal belang om de processen die ten grondslag liggen aan uw drone-programma te standaardiseren. Dit geldt voor alles, van missieplanning en -beheer tot training van piloten, hardware-onderhoud, gegevensanalyse en naleving van de regelgeving.

Naarmate uw activiteiten toenemen, heeft u een solide, herhaalbaar systeem nodig om op te leunen. Wanneer uw organisatie meerdere missies uitvoert op verschillende locaties met verschillende bemanningen, is het vastzetten van processen de enige manier om consistente resultaten te garanderen.

Uw vloot uitbreiden

Praktisch gezien betekent het uitschalen van een drone-programma dat je meer hardware en meer piloten nodig hebt, vooral als je operaties grensoverschrijdend of op verschillende geografische locaties zijn.

Er zijn verschillende manieren om uw vloot te versterken. Wat het beste bij uw organisatie past, hangt af van de omvang van de operaties die u wilt ondernemen, het soort missies dat wordt uitgevoerd en de mate van uw wens om elke vlucht nauwlettend in de gaten te houden.

Een populaire keuze is om een ​​gecentraliseerd operatieteam op uw hoofdkantoor te starten. Deze afdeling zal uw luchtmissies beheren en toezicht houden op bemanningen die op verschillende locaties werken. Mogelijk moet u zelfs meerdere operationele teams samenstellen om verschillende locaties te bestrijken.

Hoe dan ook, een interne aanpak stelt u in staat om alle luchtgegevensverzamelingsmissies die in uw naam plaatsvinden, nauwlettend in de gaten te houden.

Maar het is niet altijd de meest praktische oplossing. Een meer kosteneffectieve manier om uit te schalen zou kunnen zijn om samen te werken met een externe drone-serviceprovider. Wanneer u met externe providers werkt, kunt u de initiële uitgaven voor apparatuur en piloottraining verminderen terwijl u opschaalt en onderzoekt.

Vloot Familie

Geef prioriteit aan gegevensopslag en -beheer

De kern van elk droneprogramma zijn data. Of u nu infrastructuur inspecteert, een bouwplaats in kaart brengt of inzichten verzamelt over landbouwproductiviteit, de gegevens die door drones worden verzameld, zorgen voor slimmere besluitvorming.

Deze informatie is in toenemende mate zeer waardevol en zeer gevoelig. Uw drone-programma moet stappen bevatten om alle gegevens die u verzamelt te beveiligen, op te slaan en te beheren.

Dit aspect van je drone-programma is nog relevanter als je aan projecten werkt met klanten of partners. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie was een belangrijke ontwikkeling in de manier waarop bedrijven over de hele wereld denken over de beveiliging van de gegevens van hun klanten.

Het is verstandig om deze curve voor te blijven, waar uw activiteiten ook plaatsvinden, en te investeren in best-practice opslag- en gegevensbeheerprocessen. Deze maatregelen moeten naadloos aansluiten op uw operationele normen. En net als die normen, minimaliseert u uw risico als u ze heeft voordat u gaat schalen.

Dit zijn de kernelementen van het opschalen van een succesvol drone-programma. Download de whitepaper hieronder voor meer diepgang en een stapsgewijze handleiding voor het bouwen, beheren en opschalen van uw drone-ambities:

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Een Draaiboek Voor Een Drone-Programma Bouwen

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken