Introductie van DJI’s Primary Flight Display

Dit is de DJI Primaire vluchtweergave (PFD) die een revolutie teweegbrengt in het situationeel bewustzijn van dronepiloot en hoe piloten omgaan met hun drones.
We hebben alle kritieke vluchtelektronica-informatie in een nieuwe, intuïtieve, informatieve interface gestopt. Toegegeven, er gebeurt op het eerste gezicht veel in deze PFD. Hoe zijn we hier gekomen?

Stel je voor dat je Big Kill Devil Hill opsjouwt met een vliegtuig dat je uit hout hebt gebouwd met de bedoeling jezelf de lucht in te lanceren om een ​​aanhoudende vlucht te proberen. Het lijkt misschien waanzin, maar de gebroeders Wright trotseerden een enorm risico om hun dromen te realiseren. Vooral vanuit het perspectief van moderne luchtvaartveiligheidsnormen waren de eerste vluchten absurd gevaarlijk.

Folder, het vliegtuig dat de gebroeders Wright ontwierpen, bouwden en op 17 december 1903 voor het eerst vlogen, werd bestuurd met de voorkant naar beneden en kon grof worden bestuurd met een systeem van touwen en katrollen die de kanteling van de vleugels en het roer manipuleerden.

Terwijl ze in de lucht waren, konden Orville en Wilbur alleen op hun ogen vertrouwen om de luchtsnelheid en koers, hoogte en houding te raden, en de huidige meteorologische omstandigheden, die allemaal cruciaal zijn voor een veilige vlucht.

Het Sixpack

Vlucht en luchtvaart hebben een lange weg afgelegd sinds 1903, en piloten hebben tegenwoordig toegang tot een groot aantal vlieginstrumenten om hen een goede basis te geven terwijl ze in de lucht zijn. Een mijlpaal in vluchtsituatiebewustzijn was de oprichting van het Aviation Six Pack, of een gestandaardiseerde set van zes vluchtinstrumenten die essentieel worden geacht voor het bewustzijn van piloten en luchtvaartveiligheid.

 • Luchtsnelheidsindicator
 • Houdingsindicator
 • Hoogtemeter
 • Verticale snelheidsindicator
 • Koersindicator
 • Draai Coördinator

Bix Zes

Het primaire vluchtdisplay ontwikkelen

In vroege cockpits werden de zes-pack meetinstrumenten van de vlucht weergegeven op het dashboard via mechanische wijzerplaten en meters. Om de cockpit te vereenvoudigen, hebben luchtvaartingenieurs de output van alle zes traditionele vlieginstrumenten samengevoegd tot één geïntegreerd, intuïtief display. Moderne luchtvaartnormen bieden piloten nu een gemakkelijk te scannen PFD die het sixpack bedekt met indicatoren voor luchtsnelheid, koers, hoogte, houding en verticale snelheid.

Hoofd omhoog en ogen op de bal

Terwijl ze in de lucht zijn, is het essentieel dat piloten aandachtig blijven voor hun omgeving. Tijdens gecompliceerde vliegscenario’s met hoge intensiteit kan het voor piloten lastig zijn om voortdurend hun ogen en aandacht van hun omgeving af te leiden om de PFD te scannen. Oogvermoeidheid en het inherente gevaar om uw ogen van uw omgeving af te leiden, dreven de ontwikkeling van het Heads-Up Display (HUD). De HUD legt vluchtgegevens over de ramen van de cockpit, zodat piloten kritische luchtvaartinformatie kunnen opnemen zonder vaak hun ogen naar het bedieningspaneel te hoeven richten. Tegenwoordig is het standaard voor piloten om te genieten van de voordelen van zowel de PFD als de HUD.

Primaire Vluchtweergave Voor Commerciële VliegtuigenPrimaire vluchtweergave voor commercieel vliegtuig

Pfd 2DJI Matrice 300 RTK primaire vluchtweergave

Om de lucht te beschermen en drones, piloten, mensen en eigendommen veilig te houden, heeft DJI een drone Primary Flight Display ontwikkeld die speciaal is ontworpen om missiekritieke vluchtinformatie op een natuurlijke en intuïtieve manier naar de piloot te brengen.

Een zij-aan-zij vergelijking laat duidelijk zien dat DJI’s PFD geïnspireerd is op commerciële luchtvaartstandaarden, maar met de nadruk op het menselijke element in de piloot-drone relatie. Het resultaat is een drone-vluchtinterface die de belangrijkste en relevante functies uit de PFD’s en HUD’s van de commerciële luchtvaart plukt om het situationeel bewustzijn van dronepiloot te maximaliseren en de efficiëntie en veiligheid van de operatie te stroomlijnen.

DJI’s PFD uitpakken

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en het spreekt voor zich dat om een ​​goed beeld te krijgen van de diepte ervan, de PFD in actie moet worden ervaren. Pfd Gelabeld

Dit is wat u moet weten als het gaat om de nieuwe PFD van DJI.

Centraal draadkruis: In de FPV-modus geeft dit centrale kruis de richting aan waarin de drone kijkt. Het bevindt zich altijd in het midden van het beeld.

Kunstmatige horizon: Deze twee horizontale lijnen geven de huidige houding of kanteling van uw drone weer. Als je drone volledig waterpas staat, zijn de lijnen die hier worden weergegeven plat.

Vliegpad Vector Ball: Deze indicator geeft de richting en snelheid aan waarmee uw drone vliegt. Je kunt de bal en vector zien als een pijl die de richting aangeeft waarin je drone vliegt. Als de vectorbal zich boven de kunstmatige horizon bevindt, stijgt je drone en omgekeerd, als de vectorbal lager is, daalt hij. Een langere vector geeft een scherpere hellings- of afdalingshoek aan.

Vluchtsnelheidsindicator: Deze indicator aan de linkerkant toont uw huidige grondsnelheid, de huidige windsnelheid en de windrichting ten opzichte van uw vliegtuig.

Windsnelheid en richting: Onder de Flight Speed ​​Indicator kunt u de huidige windsnelheid en -richting aflezen, zoals gedetecteerd door de Matrice 300 RTK.

Hoogtemeter: Deze meter toont uw hoogte ten opzichte van uw vertrekpunt. Hieronder ziet u uw verticale snelheid en uw hoogte boven zeeniveau.

Verticale obstakelindicator: De balk rechts van je vizier geeft de afstand tot obstakels boven of onder je drone weer. Wanneer er obstakels binnen 30 meter boven of onder je drone verschijnen, zal de verticale obstakelbalk je waarschuwen, de afstand tussen je drone en het obstakel weergeven en korter worden naarmate de afstand korter wordt.

Navigatie-informatieweergave: Direct onder het middelste dradenkruis vindt u een kompas dat informatie over horizontale obstakels weergeeft. Het rode navigatiepictogram geeft uw huidige koers aan en deze pijl is naar boven gericht. Boven het kompas staat een indicatie van de mate van scheiding tussen de koers van uw drone en het noorden. Horizontale obstakels worden weergegeven in kompas en worden groter naarmate u dichterbij komt.

Een vector uit uw rode navigatiepictogram geeft de horizontale richting aan waarin u vliegt. Deze vector wordt langer om de huidige grondsnelheid weer te geven. Wanneer u op zijn plaats zweeft, verdwijnt de vector.

Pfd-Demo
De Primary Flight Display in actie terwijl de Matrice 300 RTK in de buurt van obstakels vliegt

Bedankt voor het lezen

Met het DJI Primary Flight Display hebben we een geheel nieuwe manier gecreëerd waarop piloten kunnen communiceren met hun drones. Deze verbeterde vluchtinterface verhoogt het situationeel bewustzijn van de piloot en de veiligheid van het luchtruim.

Voor meer informatie over de Matrice 300 RTK, klik door op de afbeelding hieronder.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken