M300 V3-firmware-update is hier

In de anderhalf jaar sinds we de Matrice 300 RTK uitbrachten, hebben we gezien dat het opnieuw definieert wat het betekent om een ​​robuust, betrouwbaar droneplatform te zijn. De M300 RTK biedt zelfs onder de meest uitdagende weersomstandigheden prestaties en ongeëvenaarde veiligheidsvoorzieningen, zoals een noodlanding met drie propellers, en heeft zichzelf bewezen als de industriestandaard op gebieden als landmeten, kaarten, inspectie, noodhulp en meer.

Bij DJI streven we voortdurend naar het optimaliseren en verbeteren van onze producten en functies. Na M300-firmware-updates in augustus 2020 en januari 2021 hebben we gereageerd op feedback van u, onze eindgebruikers, en we zijn verheugd aan te kondigen dat v03.00.01.01 vliegtuigfirmwareversie voor ons vlaggenschip-droneplatform, de Matrice 300 RTK, is nu beschikbaar.

Om ervoor te zorgen dat onze zakelijke gebruikers niets missen, hebben we hier enkele belangrijke informatie uitgelicht als aanvulling op onze traditionele release-opmerkingen (die, zoals altijd, te vinden zijn onder de downloads sectie van elke productpagina).

Offline-updates

Na het updaten naar V3 kunnen toekomstige firmware-updates volledig offline worden uitgevoerd. Offline firmwarepakketten kunnen worden gedownload van de officiële DJI-website en worden opgeslagen op een extern opslagapparaat, zoals een SD-kaart of U-schijf. Plaats het van daaruit in uw afstandsbediening, vliegtuig, payload of batterijstation en gebruik DJI Pilot om de firmware bij te werken.

Tik in DJI Pilot eerst op ‘HMS’ aan de rechterkant en vervolgens op ‘Firmware’ aan de linkerkant. Tik op ‘Offline Update’ in de rechterbovenhoek en selecteer de corresponderende firmwareversie voor je vliegtuig, slimme controller en/of payload, en dan Alles bijwerken.

Voor gebruikers met speciale beveiligingsbehoeften, kunt u hiermee updates bekijken en installeren zonder ooit verbinding te maken met een apparaat met live internetcommunicatie.

Nieuwe gegevens- en privacyinstellingen

De V3-firmware-update voegt een groot aantal verbeterde gegevens- en privacy-instellingen toe, waaronder de beperkte netwerkmodus, SD-kaartcodering, de mogelijkheid om uw apparaatgegevens te verwijderen en meer.

Netwerkbeveiligingsmodus

Momenteel worden drie netwerkbeveiligingsmodi ondersteund:

 1. Standaard modus: Geen beperkingen om verbinding te maken met het netwerk
 2. Beperkte netwerkmodus: Behalve kaarten, RTK, live-uitzendingen en andere toepassingen die een internetverbinding vereisen, zijn er geen andere netwerkdiensten aangesloten.
 3. Lokale gegevensmodus: Dit is een soort “vliegtuigmodus” die alleen van toepassing is op de software van de drone. Kort geleden, FTI Consulting gevalideerd dat “wanneer de lokale gegevensmodus van DJI is ingeschakeld, er geen gegevens die door de applicatie zijn gegenereerd, extern zijn verzonden naar infrastructuur die wordt beheerd door een derde partij, inclusief DJI.” Klik hier voor meer informatie over de lokale gegevensmodus.

Gebruikers kunnen kiezen welke netwerkbeveiligingsmodus het beste past bij hun eigen beveiligingsvereisten.

2. Beperkte Netwerkmodus

SD-kaartversleuteling

Gebruikers hebben de mogelijkheid om elke microSD-kaart te beschermen met een beveiligingscode en AES-codering. Nadat je je beveiligingscode hebt ingesteld, moet je deze elke keer dat je je M300 start opnieuw invoeren.

3. Sd-Kaartcodering 1

4. Sd-Kaartcodering 2

Als u een beveiligingscode gebruikt, moet u de DJI Decrypt Tool downloaden om uw versleutelde bestanden op een Windows-pc te bekijken.

De DJI Decrypt Tool gebruiken

5. Dji-DecodeertoolWanneer u een gecodeerde SD-kaart in uw Windows-pc plaatst, hebt u geen toegang tot de bestanden zonder de DJI Decrypt Tool. Open de tool, selecteer de kaart die u wilt openen en voer uw wachtwoord in om de bestanden te bekijken.

De computer hoeft tijdens dit proces niet met internet te zijn verbonden, waardoor gebruikers met een hoog beveiligingsniveau er zeker van zijn dat hun gegevens te allen tijde worden beschermd.

Alle apparaatgegevens verwijderen

6. Verwijder Alle Apparaatgegevens

Na het updaten naar de V3-firmwareversie, kunt u interne logboeken van uw activiteit verwijderen van uw drone, afstandsbediening en H20-serie payload. Als u uw vluchtlogboeken op DJI-servers hebt gehost, zullen we ze op elk moment op verzoek verwijderen.

Klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie over de gegevensbeveiligingsfuncties in deze firmware-update.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Hoe 300.000 Uur Werk Aan Gegevensbeveiliging Eruitziet - Desktop Cta

Panoramamodus met één tik bij de Zenmuse H20-serie

Als u nu met een H20 of H20T vliegt, kunt u met één klik op de knop een panorama over de volledige scène vastleggen. Het duurt ongeveer een minuut om een ​​panorama te maken, zodat u snel een overzicht van de scène krijgt. Deze functie is vooral handig voor hulpverleners die snel situationeel bewustzijn van hun omgeving nodig hebben.

Panorama Met Één TikLeg snel een volledig scènepanorama vast, in minder dan een minuut

Introductie van Coordinated Turn

Dit is een nieuwe functie die, indien ingeschakeld, de piloot helpt bij het maken van een soepele bocht tijdens de vlucht. Het doet dit door automatisch Roll to Yaw toe te voegen tijdens het draaien. Zonder Coordinated Turn moet een ervaren piloot beide stuurknuppels coördineren om ervoor te zorgen dat de richting van de drone is uitgelijnd met de voorkant van de drone, wat veeleisend kan zijn voor nieuwere piloten of in veeleisende situaties.

Verhoogde hoogtelimieten

De maximale hoogtelimiet voor de M300 is verhoogd van 500 m naar 1500 m, behalve wanneer deze zich binnen 50 km van een luchthaven bevindt. Als u toestemming moet vragen om in de buurt van een luchthaven te vliegen, raadpleeg dan onze gedetailleerde instructies voor het aanvragen van een ontgrendelingscertificaat.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Een Geo-Zone Ontgrendelen Op Uw Dji-Drone - Desktop Cta

Gezondheidsbeheersysteem

Een ondergewaardeerde, maar ongelooflijk nuttige functie van de M300 is het Health Management System (HMS).

Vanuit de DJI Pilot-app heb je toegang tot foutgegevens, beheer je vluchtlogboeken en zie je de algemene status van je M300. In deze update hebben we snelle toegang toegevoegd tot het DJI-onderhoudsprogramma en DJI Care Enterprise, ons officiële aftersales-aanbod.

7. Uav-Gezondheidsbeheer

7. Uav-Gezondheidsbeheer - Dji-OnderhoudsprogrammaDJI Care-onderhoud in UAV-gezondheidsbeheer

7. Uav-Gezondheidsbeheer - Dji Care EnterpriseDJI Care-onderhoud in UAV-gezondheidsbeheer

Bovendien zijn foutregistraties en logbeheer voor batterijen en het batterijstation beschikbaar, nadat u het batterijstation via USB-C op uw afstandsbediening hebt aangesloten.

7. Uav-Gezondheidsbeheer - Logboeken BeherenLogboeken beheren in UAV Health Management

7. Uav-Gezondheidsbeheer - FoutregistratiesBekijk foutmeldingen in UAV Health Management

Return-to-Home (RTH)-optimalisaties

Wanneer u obstakels tegenkomt tijdens RTH, herinnert een tip in DJI Pilot gebruikers eraan om Auto-RTH te verlaten en het vliegtuig handmatig te besturen om het te laten landen.

We hebben ook de mogelijkheid toegevoegd om Auto-RTH te verlaten door de joysticks van de afstandsbediening tijdens de vlucht in tegengestelde richting te bewegen.

PinPoint-optimalisaties

PinPoint is mogelijk de krachtigste functie die met de M300 onder de radar is gegaan. Dankzij de laserafstandsmeter die is ingebouwd in de payloads van de H20-serie, kunnen operators op een object of functie op het scherm van hun afstandsbediening tikken om de afstand tot de drone en de XYZ-coördinaten te bepalen.

Nu met de V3-firmware-update kunnen gebruikers meerdere Pin Points bewerken en beheren, en een PinPoint instellen als een thuispunt. Nu kunnen thuispunten de startlocatie van het vliegtuig zijn, de realtime locatie van het vliegtuig, de positie van de piloot + afstandsbediening en nu een op maat ingestelde PinPoint-locatie.

Je M300 RTK updaten naar de nieuwste firmwareversie

Blijf ons volgen voor meer commercieel drone-nieuws

Voor de meest veilige en betrouwbare commerciële drone-ervaring raden we je aan je M300 bij te werken naar de nieuwste firmwareversie. Hier zijn de volledige release-opmerkingenen zorg ervoor dat je je hieronder abonneert, zodat je geen toekomstige updates voor de M300 RTK hoeft te missen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken