Matrice 300 RTK firmware-update januari

Onze passie voor innovatie en uitmuntendheid heeft ertoe geleid dat we revolutionaire producten hebben gemaakt die gebruikers in verschillende sectoren machtigen, en de Matrice 300 RTK is daar een goed voorbeeld van.
Sinds de release in mei 2020 biedt de M300 RTK ongeëvenaarde prestaties en stabiliteit, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden en omstandigheden. Of het nu de Three Propeller Emergency Landing-modus is of een hele reeks categoriebepalende functies die hij bevat, de M300 RTK is blijven uitblinken op gebieden als landmeten, inspectie, kaarten en noodhulp.

En nu, in onze voortdurende inspanning om u uit te rusten met het beste, meest robuuste industriële drone-platform, hebben we onze eerste firmware-update voor 2021 uitgebracht. De update, v02.02.01.02, zal uw M300 RTK-drone voorzien van nieuwe functionaliteiten, verbeteren de veiligheidsfuncties en lost een aantal bekende problemen op.

Hier is alles wat u moet weten over deze nieuwe update…

Nieuwe functies

1. DJI P1-ondersteuning

Onze krachtigste drone tot nu toe is nu klaar om onze krachtigste cameralading voor geospatiale data-acquisitie te ondersteunen, de DJI Zenmuse P1. De P1 integreert een 45-megapixel full-frame geluidsarme, zeer gevoelige sensor op een 3-assige gestabiliseerde gimbal en ondersteunt een verscheidenheid aan lenzen met vaste focus.

De P1 is nu beschikbaar voor bestelling via officiële DJI-dealers en we zijn verheugd om te zien hoe fotogrammetrieprofessionals zijn unieke functies gebruiken om sneller en slimmer te werken.

2. CSM-radarondersteuning

De Circular Scanning Millimeter-Wave (CSM) Radar is een monteerbaar accessoire dat het situationeel bewustzijn van de zes visuele botsingsdetectiesensoren van het M300 RTK-platform vergroot. Dit product met IP45-classificatie kan dunne objecten zoals hoogspanningskabels en boomtakken nauwkeurig identificeren, zelfs tijdens een nachtvlucht, zodat u veilig kunt vliegen, zelfs in de buurt van uw doel.

Door uw M300 RTK-drone bij te werken naar de nieuwste firmwareversie, kunt u zowel de vision-sensoren als het radarsysteem gebruiken – zowel samen als afzonderlijk.

Verbeteringen

1. Bijgewerkte hoogteparameters

Hoogtemodellen zijn belangrijk voor veel geospatiale toepassingen. Voorheen toonde de M300 RTK hoogte op basis van de ellipsvormige hoogte van het vliegtuig, die wordt gemeten door het GNSS/RTK-systeem. Dit systeem maakt gebruik van een theoretisch zeeniveau geschat door een World Geodetic System (WGS84) ellipsoïde, die niet perfect het theoretische wereldgemiddelde zeeniveau volgt.

In de echte wereld is de orthometrische hoogte (hoogte boven gemiddeld zeeniveau met behulp van een geoïdemodel) intuïtiever en wordt ondersteund door vele geografische informatiesysteem (GIS) platforms. Dit is de reden waarom de nieuwste firmware van M300 RTK duidelijk onderscheid maakt tussen verschillende hoogtemodellen en drie verschillende parameters biedt in de DJI Pilot-app:

ASL: Hoogte boven (gemiddeld) zeeniveau (met EGM96 geoïde model)

ALT: Hoogte vanaf startpunt

Ellipsvormige hoogte: De ellipsvormige hoogte van het vliegtuig gemeten door het GNSS/RTK-systeem (standaard gebruikt WGS84)

Hier ziet u hoe u deze hoogteparameters zult zien spelen in de primaire vluchtweergave…

Zowel de ASL als de ALT van het vliegtuig worden weergegeven in de FPV/cameraweergave. Als u de RNG-functie (laser rangefinder) inschakelt, wordt ook de ASL van het richtpunt weergegeven.

 • Waypoint-missieplanning

Als u bij een waypoint-vluchtmissie ‘M300 RTK’ als vliegtuigmodel selecteert, kunt u ervoor kiezen om de missie met ALT of met ASL (EGM96) te plannen. Als u ALT kiest, zou alle hoogte van de waypoints relatief zijn ten opzichte van de hoogte van het startpunt. Dus als het startpunt werd gewijzigd om 10 meter hoger te zijn dan de oorspronkelijke, zal de hele missie 10 meter hoger zijn dan de geplande. Maar als je de missie plant op basis van ASL (EGM96), verandert de route niet, waar je startpunt ook is.

Waypoing Missieplanning

In de ASL (EGM96) modus kunt u de ASL van een waypoint of de gehele route invoeren. De ellipsoïdale hoogtewaarde voor dit punt/deze route wordt ook getoond in de Pilot App onder het ASL hoogte invoerveld. Om compatibel te zijn met de vorige firmwareversies, wordt de ellipsoïde hoogtewaarde vastgelegd in het KML-bestand van de waypoint-vluchtmissie.

Waypoint-Missieplanning 2

 • Onderzoeksmissieplanning (mapping/schuine/lineaire vluchtmissie)

In een onderzoeksmissie kunt u ook de hoogtemodus kiezen om ofwel relatief te zijn ten opzichte van het startpunt (ALT) of ASL (EGM96). Als ALT is geselecteerd, moet u de hoogte van de vliegroute en de afstand van het startpunt tot het doeloppervlak instellen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de berekeningen van de GSD en de overlapverhouding correct zijn wanneer het in kaart te brengen terrein en het startpunt in hoogte verschillen.

Enquête Missieplanning

Ondertussen kun je in de ASL (EGM96)-modus de missie plannen door de ASL van de vliegroute en de afstand van de vliegroute tot het doeloppervlak in te stellen. En de vliegroute verandert niet, zelfs niet als de hoogte van het startpunt verandert.

Enquête Missieplanning 2

Op de pagina RTK-instellingen in de DJI Pilot-app worden de ellipsvormige hoogte van het vliegtuig en het RTK-station weergegeven. In de geavanceerde instellingen van het D-RTK 2 mobiele station kunnen de gemeten coördinaat en ellipsoïde hoogte van het D-RTK 2 station worden ingevoerd.

Rtk-Instellingen

Hoogte-informatie is opgenomen in de EXIF/XMP-gegevens van een foto gemaakt door M300 RTK met H20-serie of andere ladingen. Als u bijvoorbeeld het JPG-bestand opent met een teksteditor, kunt u de waarde ‘AbsoluteAltitude’ vinden die verwijst naar de ellipsvormige hoogte van het vliegtuig toen de foto werd genomen.

Houd er rekening mee dat de positie- en hoogtegegevens in foto’s nog steeds worden gebruikt voor 2D- en 3D-modellering in DJI Terra.

Fotometagegevens
2. Geoptimaliseerde missievlucht
Er is een Terrain Awareness-modus toegevoegd aan Mapping Mission. Om deze modus te gebruiken, moet u een DSM-bestand met informatie over de grondhoogte importeren. De geïmporteerde DSM moet de .tif-indeling hebben, moet 20 MB of kleiner zijn, met een ruimtelijke resolutie van minder dan 10 m. Gebruik WGS 84 / EPSG: 4326 voor het referentiesysteem voor coördinaten. Zorg ervoor dat u voldoende buffer opneemt zodat de DSM de omvang van het vlieggebied dekt. Verticale datum voor hoogtegegevens moet ellipsvormig zijn.

Om te voorkomen dat een missie per ongeluk wordt onderbroken, zijn de opname- en focus-/sluiterknoppen op de afstandsbediening uitgeschakeld voor de modi Mapping, Oblique en Linear Flight Mission. En wanneer een vluchtmissie wordt onderbroken, verschijnt er een melding met de reden waarom.

Een andere verbetering komt in de vorm van een beter geoptimaliseerd gimbal-besturingsmechanisme om een ​​soepelere beweging van de lading te garanderen. Verwacht ook een H20-infraroodcamera en PSDK 102S in de cameralijst te vinden bij het plannen van vluchtmissies.

3. Bijgewerkte Return to Home (RTH) logica

De RTH-functie is altijd een van de faalveilige kenmerken van DJI-drones geweest. Na deze firmware-update wordt de standaard RTH-hoogte van je M300 RTK gewijzigd in 100 m (328 ft), terwijl de maximale RTH-vliegsnelheid wordt ingesteld op 15 m/s. En dit is wat er zal gebeuren wanneer:

 • Het vision-systeem is ingeschakeld: als RTH wordt geactiveerd binnen 50 m (164 ft) vanaf het startpunt, keert de drone terug naar het startpunt op de huidige hoogte. Als RTH verder dan 50 m van het thuispunt wordt geactiveerd, keert het vliegtuig terug naar het thuispunt op de RTH-hoogte. En als het vliegtuig hoger is dan de RTH-hoogte, verandert de drone gewoon de richting van de neus en keert terug naar huis op de huidige hoogte.
 • Het zichtsysteem is uitgeschakeld: het vliegtuig keert terug naar het startpunt op de RTH-hoogte. En nogmaals, als de M300 RTK hoger vliegt dan de RTH-hoogte, keert hij terug naar het startpunt op zijn huidige hoogte.

4. Afstandsbediening

We hebben nu beperkingen toegevoegd om het opstijgen uit te schakelen wanneer het batterijniveau van de afstandsbediening lager is dan 10 procent. U kunt nu ook geluid opnemen wanneer de afstandsbediening het scherm opneemt.

Hoe de DJI M300 RTK te updaten

Bekijk de volgende video voor een stapsgewijze handleiding om je M300 RTK-drone bij te werken naar de nieuwste firmware:

Meer updates om te volgen

Voor de beste vlucht- en gegevensverzamelingservaring raden we u aan de nieuwste firmwareversie te gebruiken. Hier zijn de volledige release-opmerkingen, en zorg ervoor dat je je hieronder abonneert, zodat je geen toekomstige updates van de DJI M300 RTK hoeft te missen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken