Noodhulpprogramma in de VS, COVID-19-update

Wat een week is dit geweest. Zeven dagen geleden kondigde DJI aan dat we ons rampenbestrijdingsprogramma activeerden om openbare veiligheidsinstanties in de Verenigde Staten te helpen het coronavirus het hoofd te bieden. Vandaag zijn we verheugd aan te kondigen dat we 100 drones distribueren naar 45 politie-, brandweer- en openbare veiligheidsorganisaties in 22 staten. Dit is de grootste eenmalige inzet van drones om COVID-19 te bestrijden die we kennen – en we kijken ernaar uit om te zien wat onze dappere eerstehulpverleners ermee doen.

Hoe het begon

DJI creëerde eerst de Noodhulpprogramma afgelopen herfst om snel drones en ondersteunende accessoires te sturen naar doorgelichte openbare veiligheidsinstanties die zich bezighouden met lokale noodsituaties zoals tornado’s, orkanen, bosbranden en overstromingen. In de afgelopen jaren hebben drones bewezen krachtvermenigvuldigers te zijn voor politie-, brandweer- en reddingsdiensten door realtime perspectieven vanuit de lucht te bieden op chaotische situaties, mensen in nood te vinden, schade te beoordelen en in kaart te brengen, en de herstelinspanningen te versnellen terwijl ze bevrijden personeel om aan andere taken op de grond te werken. We stelden ons het rampenbestrijdingsprogramma voor om die inspanningen in specifieke delen van Amerika te concentreren. Maar terwijl het coronavirus woedde, hebben we het programma opnieuw ontworpen om te mobiliseren voor de bestrijding van een enkel probleem van kust tot kust.

Een week later hebben we honderden verzoeken ontvangen uit de hele Verenigde Staten om politie, brandweer en hulpdiensten te ondersteunen; staat patrouilles; zoek- en reddingseenheden; en zelfs ziekenhuizen. DJI’s Director of Public Safety Integration, gepensioneerd brandweercommandant Wayne Baker, en ik hebben aanvragen uit de zwaarst getroffen delen van het land beoordeeld om meer te weten te komen over hun huidige situatie, hun plannen om drones te gebruiken om de crisis te beheersen en hun vermogen om het te doen snel. Zelfs in tijden van crisis was het ronduit inspirerend: overal in Amerika omarmen eerstehulpverleners drone-technologie om hun gemeenschappen te helpen, meer te bereiken in minder tijd en hun eigen personeel te beschermen. Ze kwamen met creatieve ideeën, deelden proof-of-concept en wilden graag demonstreren hoe hun werk de grotere gemeenschap voor openbare veiligheid kan helpen.

Waar zijn we vandaag?

De 45 organisaties die deze 100 drones van DJI ontvangen, tonen allemaal een grote belofte voor hoe ze snel real-world “COVID-19 Deployment” -ervaring kunnen opdoen met het gebruik van drones. We willen leren wat werkt en wat niet, informatie verzamelen over verschillende gebruiksscenario’s, best practices ontwikkelen en die informatie met iedereen delen. Het is nu niet het moment om het wiel opnieuw uit te vinden, dus we hopen dat onze bijdrage van drones en expertise nieuwe productieve drone-toepassingen in het hele land zal katalyseren.

We laten de afzonderlijke afdelingen hun deelname aan het DJI Disaster Relief Program volgens hun eigen schema aankondigen, terwijl ze apparatuur ontvangen en de lucht in gaan. Een preview komt van de Daytona Beach Police Department in Florida, waar sergeant Tim Ehrenkaufer, die aan het hoofd staat van hun drone-eenheid, gisteren twee DJI Mavic 2 Enterprise-drones uit de doos heeft gehaald (hieronder afgebeeld). Hij wil de drone gebruiken met een luidspreker eraan bevestigd, zodat ze groepen mensen kunnen zien die zich verzamelen en hen waarschuwen om zich te verspreiden – zonder een van zijn officieren in gevaar te brengen.

Hier is een infographic met een overzicht van de ontvangers:

Drp-Infographic 20 April (1)

Met 100 drones die het virus helpen bestrijden bij 45 organisaties in 22 staten, hopen we een buitengewoon scala aan praktijkervaringen te verzamelen die openbare veiligheidsinstanties zullen helpen hun best te doen om het publiek te beschermen tijdens een ongekende crisis. Chief Baker en ik plannen een webinar op 15 april om 11.00 uur Pacific Time om de geleerde lessen te delen – kijk uit naar meer details over dit evenement.

Het kostte ongelooflijk veel werk van vele, vele mensen in vele tijdzones om de inspanningen van het DJI Disaster Relief Program coronavirus zo snel tot bloei te brengen. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen – van onze interne belanghebbenden in DJI-afdelingen en -regio’s, tot onze Enterprise Channel-partners die een cent hebben geleverd om deze producten beschikbaar te maken, tot de openbare veiligheidsinstanties die zeiden dat ze “Pay-It-Forward ” en help informatie om het reactievermogen van de hele natie te verbeteren. De strijd tegen COVID-19 wordt een marathon, geen sprint, maar we hopen dat deze vroege inspanning een manier kan zijn voor de Amerikaanse eerstelijnshulpverleners om het publiek te beschermen, zichzelf te beschermen en hopelijk levens te redden.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken