Top 10 drone film tips en tricks

Ontdek de top 10 drone film tips en tricks wat zorgt voor eenvoudige drone-overgangsopnamen die u vandaag kunt gebruiken om uw luchtopnamen te transformeren.

Of je nu nieuw bent bij het bewerken van drones of een ervaren professional bent, we hebben onze top tien overgangstips afgerond waarmee je gemakkelijk filmische inhoud kunt produceren. De volgende technieken kunnen eenvoudig worden gerepliceerd op standaard video-editors. Dit zijn de Top 10 drone film tips en tricks.

Top 10 drone film tips en tricks

1. Directe snede

Directe cut verwijst naar een onmiddellijke overgang tussen twee scènes. Deze opname is de eenvoudigste en meest gebruikelijke overgangsopname, die u kunt verbeteren door bewegingen af ​​te stemmen op het ritme van de achtergrondmuziek.

Top 10 Drone Film Tips En Tricks

2. Verander de afstand

Combineer close-upopnames met panoramische groothoekopnamen om een ​​spannende overgang te creëren. Dit type drone-overgangsopname introduceert een nieuw perspectief voor je verhalen en is vooral effectief wanneer je scènes uit de grond en de lucht met elkaar verbindt.

Top 10 Drone Transition Shots

3. Onzichtbare snede

Invisible cut is een erg coole overgangsopname die twee opnamen met vergelijkbare frames samenvoegt. De cameralens nadert een object dat de scène blokkeert, en vervolgens gaat het frame over naar een andere scène. Het mooie van deze opname is dat het creatieve vloeiendheid toevoegt aan uw verhalen, wat vooral handig is voor snelle actiefoto’s.

Top 10 Drone Transition Shots

4. Tracking-opname

Bij een trackingshot blijft uw onderwerp altijd in het midden van het beeld. Dit is een eenvoudige drone-overgang die u kunt gebruiken om het verstrijken van de tijd of de reis van uw onderwerp te laten zien.

Top 10 Drone Transition Shots

5. Verbind objecten

Combineer opnamen van vergelijkbare objecten in verschillende scènes om een ​​interessante overgangsopname te maken. Dit is een andere populaire drone-overgangsopname die helpt bij het vormgeven van je verhaal.

Top 10 Drone Transition Shots

6. Contrastbeweging

Contrasteer de beweging van de scène en pas de laterale en mediale richtingen van de opname aan om dynamische beweging aan uw opnamen toe te voegen.

Top 10 Drone Transition Shots

7. Snijden in actie

Dit type overgangsopname koppelt scènes aan elkaar met vergelijkbare acties. Of je nu een hardloper filmt of je huisdier dat over het gras rent, gebruik deze overgangstechniek om je publiek onder te dompelen in de scène.

Top 10 Drone Transition Shots

8. Fade-in en fade-out

Vervaag geleidelijk de verbindende scènes en verander de helderheid om verschillende emoties in uw opnamen te laten zien. Fade-overgangen worden gebruikt om een ​​gevoel van mysterie of emotie te creëren of om het verstrijken van de tijd weer te geven. Zoals met de DJI Inspire 2.

Top 10 Drone Transition Shots

9. Meerdere hoeken

Presenteer uw onderwerp vanuit verschillende hoeken om het belang van deze scène in uw verhaal te benadrukken. Probeer vanuit zoveel mogelijk hoeken te fotograferen om een ​​filmisch effect te bereiken.

Top 10 Drone Transition Shots

10. Dolly Zoom

Dolly Zoom is een Hollywood-favoriet, die wordt gebruikt om een ​​intens vervormingseffect in een scène te creëren. De camera zoomt in op het onderwerp en zoomt uit op de achtergrond, waardoor een verbluffende overgangsopname ontstaat. De Mavic 2 Zoom heeft deze functie ingebouwd, maar je kunt ook uitzoomen met je postproductie software terwijl de drone naar voren vliegt om dit overgangsschot met andere drones te maken.

Top 10 Drone Transition Shots

Overzicht

Creatieve luchtfoto’s maken is meer dan alleen maar op de opnameknop drukken. Denk eraan om te plannen wat voor soort opname je nodig hebt voordat je begint te vliegen, en we raden je aan om dezelfde scène meerdere keren te maken om je meer vrijheid te geven tijdens de postproductie. Als je een stukje creativiteit aan je drone-opnames wilt toevoegen, probeer deze overgangstips dan eens!

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken