Universiteiten spreken zich uit tegen voorgesteld federaal verbod op drones per land van herkomst

Drones en camerasoftware voor in de lucht gemaakt door DJI hebben nieuwe grenzen geopend voor academische onderzoekers in de Verenigde Staten en elders. Van mijn veiligheid en haaien volgen tot natuurbrand herstel en zeeschildpad gedrag, hebben drones gegevens en afbeeldingen verzameld die voorheen niet beschikbaar waren, tegen kosten die ze betaalbaar maken voor krappe onderzoeksbudgetten.

Maar een bepaling van een belangrijk defensiewetsvoorstel waarover in het Amerikaanse Congres wordt onderhandeld, bedreigt deze vooruitgang in een zodanige mate dat de grootste coalitie van instellingen voor hoger onderwijs van het land nu waarschuwt voor de mogelijke schade voor onderzoekers en wetenschappelijke vooruitgang als deze bepaling wet wordt .

Het gedeelte van de versie van het Huis van Afgevaardigden van de “National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2021” zou Amerikaanse overheidsinstanties en elke entiteit die federale financiering ontvangt, inclusief subsidies, verbieden om die dollars te gebruiken om onbemande vliegtuigsystemen te kopen of te gebruiken ( UAS) geassembleerd in China of met bepaalde onderdelen uit China. Het congres zal naar verwachting dit wetsvoorstel voor het einde van het jaar afronden.

Screenshot 2020-11-30 Om 13.22.44 Uur

In een brief aan wetgevers, waarschuwden de leiders van de Association of American Universities en de Association of Public and Land-Grant Universities dat dit voorstel onderzoekers in het hele land ervan zou weerhouden om drones te gebruiken, terwijl het niets zou doen om de cyberbeveiliging of gegevensbescherming voor drones te verbeteren:

“Momenteel is de Amerikaanse binnenlandse toeleveringsketen niet robuust genoeg om de aankoop van UAS betaalbaar of levensvatbaar te maken voor instellingen voor hoger onderwijs. Hoewel we de noodzaak van verbeterde voorzorgsmaatregelen voor cyberbeveiliging begrijpen, met beperkte tot geen toegang tot binnenlandse UAS of onderdelen van UAS, kan academisch onderzoek op dit gebied worden stopgezet. We waarschuwen ook voor het gebruik van het land van herkomst als middel om te controleren of een apparaat of onderdeel veilig is.” (Bron: pagina’s 4-5 bij deze link)

Als alternatief drongen de organisaties er bij het Congres op aan om een ​​”veiligheidsbeleid voor UAS van de federale overheid vast te stellen dat de nodige waarborgen voor aanschaf en gebruik van drones standaardiseert die inspelen op de nationale veiligheidsbehoeften”, aangezien dat “de lat hoger zou leggen voor verbeterde veiligheidsnormen over de hele wereld.”

DJI van zijn kant sluit zich aan bij deze groepen en anderen in zijn overtuiging dat drone-gebruikers in staat moeten zijn om het beste antennesysteem voor hun behoeften te kiezen, met hun eigen voorkeur voor gegevensbeveiligingsfuncties, tegen betaalbare prijzen, in plaats van te worden beperkt door beleid dat pijn doet eindgebruikers en worden gedreven door economisch protectionisme. Ga voor meer informatie over hoe u uw gegevens kunt beschermen bij het gebruik van DJI-drones naar https://security.dji.com/data/overview.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken