Verrassende feiten over het spuiten van drones

Drones zijn nu gevestigde instrumenten in de landbouwsector en verhogen de productiviteit van boerderijen met actuele luchtgegevens. Maar afgezien van het verzamelen van essentiële inzichten over de gezondheid van gewassen en het mogelijk maken van gedetailleerde NDVI- en RGB-kaarten, spelen vliegende robots een actieve rol in de dagelijkse operaties. Spuitdrones worden ingezet voor de toepassing van:

 1. Meststoffen
 2. Herbiciden
 3. Pesticiden
 4. Fungiciden
 5. Zaden, en meer.

En dat doen ze op manieren die goedkoper, sneller en nauwkeuriger zijn dan traditionele methoden.

De toepassing van landbouwchemicaliën is een hoeksteen van de moderne landbouw. Het is een delicate evenwichtsoefening die snelheid, zorg en precisie vereist. Het introduceren van de juiste chemicaliën in de juiste hoeveelheid op de juiste locaties en op het juiste moment is een constante uitdaging voor boeren. Een te hoge concentratie op één plek kan leiden tot onnodige kosten en de kwaliteit van de producten verminderen. Een te lage concentratie kan gewassen blootstellen en de opbrengst ondermijnen.

De sproeidrones van DJI worden over de hele wereld ingezet, omdat boeren gebruikmaken van de nieuwste technologie om chemicaliën nauwkeurig, gelijkmatig en efficiënt te verdelen. Over de hele linie draagt ​​het spuiten met drones bij aan een verlaging van de kosten die nodig zijn om landbouwchemicaliën toe te passen – hetzij door middel van handarbeid of gehuurde apparatuur – verminderde blootstelling aan chemicaliën en in sommige gevallen hogere gewasopbrengsten.

Hier zijn een paar dingen die je waarschijnlijk niet wist over het spuiten van drones…

Spuitdrones zijn afhankelijk van gespecialiseerde algoritmen om rekening te houden met vloeibare ladingen die heen en weer klotsen

Het dragen van een aanzienlijke hoeveelheid vloeistof is heel anders dan het dragen van sensoren, camera’s en de andere standaard ladingen die je zou verwachten op een DJI-drone. Om een ​​betrouwbaar en nauwkeurig vluchtbesturingsalgoritme te ontwikkelen, moesten DJI-ingenieurs rekening houden met het momentum van vloeistof terwijl het tijdens bedrijf rond de tank klotst.

Deze technische uitdaging werd bemoeilijkt door het feit dat de impact van het momentum van de vloeistof voortdurend verandert, omdat het geleidelijk de tank verlaat en plaats maakt voor meer zuurstof.

Spuitdrones - T30 Ip67Aantonen van de waterbestendigheid van de T30 met IP67-bescherming

Spuitende drones kunnen meer dan alleen vloeistof spuiten

De mogelijkheid om de verspreiding van landbouwchemicaliën met een hoge mate van nauwkeurigheid te automatiseren, is een enorme stap in de digitalisering van de landbouw en slimmere landbouw. De nieuwste drone in de AGRAS-reeks, de T30, biedt een capaciteit van 40 kg, een debiet van 50 kg per minuut en een spreidingsbereik van 7 meter. Dat komt neer op een potentiële dekking van 40 acres per uur, en een enorme productiviteitsboost voor doorgaans handmatige taken die een snelle en nauwkeurige distributie vereisen.

En de AGRAS-drones van DJI kunnen niet alleen voor pesticiden en kunstmest worden gebruikt. De technologie kan worden ingezet om zaden, veevoer en herbiciden te verspreiden. Dit laatste is een bijzonder belangrijke stap voor het beheer van gewassen zoals katoen. Geautomatiseerd, gericht sproeien van herbiciden kan ontbladering versnellen, overtollig gebladerte verwijderen en het katoenoogstproces vereenvoudigen.

Spuitdrones - T10 Sproeien

Bij Kloubec Koi Farm in Iowa hebben drone-specialisten Aerial Influence een DJI AGRAS-drone aangepast om 80 acres aan vis voeren. De oplossing was snel, effectief en geautomatiseerd.

En in een baanbrekend experiment uit 2019 gebruikten wetenschappers een aangepaste Agras MG-1S om de overdracht van malaria in Zanzibar, Tanzania te verminderen. De drone besproeide een reeks rijstvelden met een biologisch bestrijdingsmiddel, dat op het oppervlak van stilstaand water zit om te voorkomen dat pas uitgekomen muggen vertrekken. Een DJI R&D-team heeft de drone aangepast om een ​​vloeistof te verspreiden die stroperiger is dan de gebruikelijke pesticiden, als onderdeel van een oplossing die enorme gevolgen kan hebben voor de dodelijkste ziekte die de mensheid ooit heeft gekend.

Het AGRAS-assortiment omvat de grootste drone van DJI

DJI bouwt drones in alle soorten en maten en voor allerlei toepassingen, van FPV-racers ter grootte van een handpalm tot de heavy-duty Matrice 300 RTK. Maar onze grootste drone is de AGRAS T30. Want als het gaat om het aangaan van de uitdagingen van de moderne landbouw, is grootte belangrijk. Met een gewicht van 24,6 kg, een diameter van bijna 3 meter en een maximaal potentieel startgewicht van 76,5 kg, is de T30 gewoon een ongelooflijk staaltje landbouwtechniek.

Naast zijn omvang en potentieel voor laadvermogen, is de AGRAS T30 uitgerust met een sferische omnidirectionele radar om het vermijden van obstakels in horizontale en bovengrondse richtingen, terreinaanpassing en hoogteonderhoud te ondersteunen. Het sproeisysteem van de T30 is ontworpen om de agrochemische distributie met verbeterde nauwkeurigheid te versnellen. Dankzij een lay-out met 16 spuitmonden en een debiet tot 8 liter per minuut – in combinatie met de snelheid en wendbaarheid van de T30 – kunnen boeren tot 40 acres per uur spuiten.

Drones Spuiten - T30 Humans Voor Schaal

Japan is de wereldleider op het gebied van adoptie van drones

Gezien de reputatie van het land als technologiepionier, is het geen verrassing dat Japanse boerderijen tot de meest geavanceerde ter wereld behoren. Onderzoek van de Tokyo University of Science benadrukte de impact die drones over de hele linie hebben.

Spuitende drones hebben de afgelopen jaren enorm veel aantrekkingskracht gekregen voor de distributie van pesticiden. In heel Japan is het aantal hectaren dat door drones is besproeid tussen 2016 en 2018 met een factor 45 toegenomen, waarbij het aantal geregistreerde UAV’s voor landbouwspuiten steeg van 227 tot ruim boven de 1500. Alles wijst erop dat deze trends zich tot op de dag van vandaag hebben doorgezet. , met name met de grote vooruitgang in dronetechnologie en de toenemende speelruimte voor toepassingen met zware ladingen door regelgevers.

De adoptie van sproeidrones in Japan is niet zomaar een voorbeeld van een land dat voorop loopt. Een vergrijzende, krimpende bevolking betekent dat er minder goedkope arbeidskrachten zijn om landbouwtaken uit te voeren, terwijl de relatief kleine landmassa van Japan ertoe leidt dat kleinschalige landbouwactiviteiten gebruikelijk zijn. Beide factoren zijn drijfveren geweest voor de adoptie van DJI AGRAS-drones.

Drones Spuiten - Japan

De grootste belemmering voor het verder sproeien van drones is wetgeving

Ons AGRAS-assortiment voor gewasbespuiting, inclusief de nieuwe T30, de T10, T16 en de T20, heeft zich over de hele wereld bewezen. Sommige jurisdicties zijn echter langzamer geweest om ruimte te verlenen voor Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) en zwermoperaties voor drones van deze schaal en/of wanneer landbouwchemicaliën deel uitmaken van de vergelijking.

In de VS hebben UAV-landbouwspecialisten Rantizo het voortouw genomen en zijn het eerste bedrijf goedgekeurd door de FAA voor landelijke zwermen voor landbouw spuiten. In Malawi en Mozambique worden sproeidrones van DJI geïntroduceerd als onderdeel van inspanningen om de landbouw kostenefficiënter, milieuvriendelijker en minder willekeurig te maken als het gaat om het sproeien van potentieel gevaarlijke chemicaliën.

EU-brede doelstellingen zijn erop gericht het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tegen 2030 te halveren. Het bereiken van een dergelijke drastische daling zonder concessies te doen aan de gewasopbrengst, zal volledig afhangen van slimmere en preciezere landbouwmethoden. Gewasbesproeiingsdrones bieden één mogelijkheid voor meer gerichte agrochemische toepassingen, met name in wijngaarden, boomgaarden en gewassen in steil hellende gebieden.

Spuitdrones - T30 Nachtspuiten

Precisielandbouw, de klok rond

Spuitdrones zijn krachtige tools die boeren kunnen inzetten om handmatige processen te versnellen en te automatiseren. En het resultaat van die kernfunctionaliteit is een gamechanger voor de toekomst van de landbouw. Met deze technologie kunnen vitale aspecten van precisielandbouw de klok rond plaatsvinden.

Hoewel de regelgeving zich traag heeft aangepast aan wat technisch mogelijk is, is de hardware klaar om te leveren. De nieuwe DJI AGRAS T30 is daar een goed voorbeeld van. De intelligente batterijen kunnen in slechts 10 minuten volledig worden opgeladen, waardoor continu gebruik mogelijk is. Gecombineerd met inzichten die worden gegenereerd door tools zoals de P4 Multispectral, kunnen sproeidrones boeren helpen slimmer, sneller en nauwkeuriger dan ooit te werken.

Ga naar onze blog Drones in Agriculture voor meer informatie over hoe UAV’s de landbouwwereld beïnvloeden.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken