Alles wat u moet weten over het Qualified Entities-programma van DJI

In 2013 ontwikkelde DJI de veiligheidsoplossing Geospatial Environment Online (GEO) om te voorkomen dat drone-operators onbedoeld zonder toestemming naar risicovolle locaties vliegen. Dit geavanceerde geofencing-systeem, samen met verschillende andere vrijwillige veiligheidsfuncties die DJI in zijn producten integreert, blijft een buitensporige impact hebben op het veiligheidsrecord van drones.

Toegegeven, het GEO-systeem is in grote lijnen ontworpen om nieuwkomers en recreatieve drone-gebruikers weg te houden van luchthavens, belangrijke overheidsinstellingen, gevangenissen, kerncentrales en andere gevoelige gebieden. Maar DJI-drones worden zowel door recreatieve, commerciële, educatieve, humanitaire als overheidsgebruikers gebruikt. En dus staat het systeem toe: flexibele ontgrendeling gebaseerd op het oordeel van de operator.

Tegelijkertijd begrijpt DJI dat operators van de overheid en de openbare veiligheid hun drones op elk moment, op elke hoogte en op elke plaats moeten inzetten – ongeacht of er een no-flight zone is of niet. Dit is waar het Qualified Entities-programma om de hoek komt kijken.

Wat is het DJI Qualified Entities Program (QEP)?

Het Qualified Entities Program (QEP) biedt DJI-drone-operators ontgrendelingscertificaten voor de lange termijn, zodat ze op gevoelige locaties en op grotere hoogte kunnen vliegen voor kritieke operaties zoals brandbestrijding, zoek- en reddingsacties (SAR) en rampenbestrijding.

QEP is specifiek ontwikkeld om operationele geofencing-beperkingen voor vooraf geverifieerde gebruikers van overheids- en openbare veiligheid te minimaliseren, en stelt deelnemende agentschappen in staat om de hoogte en geofencing-beperkingen van hun DJI-drone voor een langere periode te ontgrendelen – minimaal vijf kalenderjaren om precies te zijn – waardoor de noodzaak van het creëren van een afzonderlijk ontgrendelingsverzoek voor elke missie.

Waar is QEP beschikbaar? Wie kan solliciteren?

QEP is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, en Europa. Als je ergens anders bent gevestigd, kun je nog steeds een ontgrendelingscertificaat voor de lange termijn voor je DJI-drone verkrijgen door een aanvraag in te dienen als overheidsinstantie via de Fly Safe-portal. In deze stap-voor-stap handleiding wordt uitgelegd hoe u kunt opereren in een no-fly zone (NFZ).

Overheids- en openbare veiligheidsinstanties, zoals brandweer, SAR, kustwacht, civiele bescherming, wetshandhaving, grenscontrole, enz., Kunnen zich aanmelden voor het programma.

Nadat je de benodigde documentatie hebt ingediend, kun je een ontgrendelingscertificaat downloaden op de drone die is gekoppeld aan je DJI-account. Zodra dit certificaat is ingeschakeld, zou uw drone naadloos opstijgen, ongeacht de geofencing-beperkingen in het land van toepassing.

Uw QEP-aanvraag indienen

 • Als u zich in Noord-Amerika (VS en Canada) bevindt

Download hier het QEP-aanvraagformulier voor Noord-Amerika. Vul het in. Lees en onderteken de Algemene voorwaarden. En geef een brief op het briefhoofd van uw afdeling, waarin u verzoekt om alle vermelde vliegtuigen te ontgrendelen via QEP.

U moet ook een kopie overleggen van de certificering die is verkregen door de hoofdpiloot (FAA Part 107, Certificate of Authorization of Transport Canada Pilot Certificate, enz.) Samen met alle gerelateerde documenten om valuta aan te tonen.

Qep Aanvraagformulier Na

Download hier het QEP-aanvraagformulier voor Europa. Vul het in. Lees en onderteken de Algemene voorwaarden. En zorg voor een DJI-account dat is gemaakt met een institutioneel e-mailadres zoals xyz@police.co.uk.

Alle documenten moeten worden ondertekend en afgestempeld door het hoofd van de entiteit.

Qep Aanvraagformulier Eu

Vul het Excel-spreadsheet “User and Aircrafts QEP” in

Vul het Excel-spreadsheet “User and Crafts” in door het serienummer van de vluchtcontroller, DJI-gebruikersaccount(s) en vliegtuigtype(s) op te geven. Als u een grote vloot heeft, kunt u op het onderste tabblad op “Groep 1” klikken om informatie toe te voegen.

 1. De kolom “Accountslijst” moet worden gevuld met het e-mailadres dat is gebruikt om in te loggen op uw DJI-account, hetzij op de website of in de app. Heb je geen DJI-account? Je kunt er hier een maken: https://account.dji.com/register. Qep Voor Gebruikers En Vliegtuigen - 1. Lijst Met Accounts
  Pro-tip: het gebruik van één DJI-account in plaats van meerdere kan de workflow voor QEP-doeleinden eenvoudiger maken.

  Als er meerdere DJI-accounts worden gebruikt met dezelfde drone, moet elke keer dat een ander DJI-account inlogt op de DJI-app, het ontgrendelingscertificaat voor dat account worden gedownload en ingeschakeld. Maar als hetzelfde DJI-account wordt gebruikt, hoeft het ontgrendelingscertificaat slechts één keer te worden gedownload en ingeschakeld.

 2. Vervolgens wilt u de serienummers van de vluchtcontroller vermelden in de kolom “FCSN”. U vindt een document waarin dit proces wordt beschreven in het toepassingspakket, maar over het algemeen ziet het er ongeveer zo uit: Qep Voor Gebruikers En Vliegtuigen - 2. Apparaat Fcsn
  Houd er rekening mee dat de letter “O” en het cijfer “0” kunnen worden verward. Bij twijfel kun je een foto delen met qep.na@dji.com of qep.europe@dji.com, respectievelijk voor Noord-Amerika en Europa.

  Pro-tip: zorg ervoor dat u hier de S/N van de drone opgeeft, niet de S/N van de afstandsbediening.

 3. In de laatste kolom van uw spreadsheet wordt het “Apparaattype” weergegeven. Klik op een cel om een ​​vervolgkeuzemenu-optie te zien en kies het dichtstbijzijnde model. Als je bijvoorbeeld Mavic 2 Pro niet ziet, kies dan Mavic 2. In wezen kunnen alle DJI-vliegtuigen worden ontgrendeld via QEP, met uitzondering van een paar extreem oude modellen zoals de Phantom 1 en Phantom 2.Qep Gebruiker En Vliegtuig - 3. Apparaattype

Nadat u alle documenten heeft ingevuld, stuurt u uw QEP-aanvraag naar het toepasselijke e-mailadres voor uw regio:

Als de informatie op uw formulieren klopt, moet uw aanvraag binnen 24 -74 uur worden goedgekeurd in de VS of Canada, en binnen 10 werkdagen voor Europa.

Als je na het indienen van je QEP-aanvraag nog niets hebt gehoord en het is langer dan de hierboven gespecificeerde periode, stuur dan een vervolgmail. Als u geen bevestigingsmail van het QEP-team heeft ontvangen, is de e-mail die naar u is verzonden mogelijk door uw e-mailserver als spam geblokkeerd. Probeer het opnieuw met een ander algemeen e-mailaccount, zoals Gmail.

Uw QEP-certificaat downloaden en inschakelen

Zodra uw QEP-aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail met uw QEP-certificaat. De volgende stap is om het certificaat te downloaden naar je drone(s) met behulp van de DJI Pilot-app.

De stappen om dit te doen zijn dezelfde als bij het downloaden en inschakelen van een aangepast ontgrendelingscertificaat, dat we hier in detail hebben beschreven.

Wijzigen van vliegtuigen of accounts die zijn goedgekeurd onder QEP

Om vliegtuigen of gebruikers op elk moment toe te voegen of te verwijderen, kunt u een bijgewerkte spreadsheet naar het QEP-team sturen.

Als een drone bijvoorbeeld wordt gerepareerd of vervangen, is de FCSN hoogstwaarschijnlijk gewijzigd. Er moet dus een bijgewerkte spreadsheet of de nieuwe drone-informatie naar het QEP-team van DJI worden gestuurd. Evenzo, als een drone verloren of gestolen is, moet u zijn FCSN melden aan het QEP-team om deze uit uw applicatie te verwijderen.

Voor Noord-Amerikaanse QEP-klanten stuurt DJI u twee keer per jaar een e-mail met het verzoek om uw documenten te herzien. Dit is uw kans om documenten bij te werken (vernieuwde deel 107’s, bijgewerkte COA’s, enz.), vliegtuigen/gebruikersaccounts toe te voegen of te verwijderen en eventuele contactgegevens bij te werken.

Dit beoordelingsproces stelt DJI niet alleen in staat om ervoor te zorgen dat alle informatie up-to-date is, maar het dient ook als herinnering aan het drone-programma om de vloot te beoordelen en de nodige updates aan te brengen.

Hoogte ontgrendelen voor bergachtig terrein

Standaard is de maximale hoogte voor QEP-ontgrendelingen ingesteld op 500m. Dit kan echter worden verhoogd door het QEP-team een ​​verzoek per e-mail te sturen.

QEP-hoogten kunnen worden verhoogd voor de volgende drones:

Phantom 4 Pro V2/V2+, Phantom 4 RTK, Phantom 4 Multispectral, Mavic Air/Air 2/Air2S, Mavic 2/Mavic 2 Enterprise-serie, Inspire 2, Matrice 200 V2-serie, Matrice 300 RTK, T10/T16/T20, DJI FPV, Mavic Mini en Mini 2.

Hoe het QEP-initiatief van DJI het verschil maakt

Het Southern Manatee Fire & Rescue (SMFR) HazMat Team in Florida, VS, is lid van QEP. Door deel uit te maken van dit programma kan SMFR grotere gebieden overspannen vanuit een hoger perspectief in de lucht, waardoor de responstijden op grote incidenten worden verbeterd.

“Vroeger met drones was er geen manier om onze jongens in de gaten te houden”, zegt Rich Gatanis, UAS-coördinator, SMFR. “We vertrouwden uitsluitend op radioverkeer, wat op zijn best slordig is. Het hebben van een oog in de lucht vergroot ons vermogen om een ​​scène te verzachten. Het helpt ons veel sneller te begrijpen wat ze zien en zorgt ervoor dat iedereen vanuit hetzelfde operationele plaatje werkt. Niets is te vergelijken met iedereen die in realtime naar dezelfde video kijkt. Het stelt ons in staat om desinformatie aanzienlijk te verminderen.”

En dan is er nog de Zweedse politie, die een van de grootste drone-programma’s voor openbare veiligheid in Europa uitvoert. Het bureau heeft elk politievoertuig in zijn UAS-programma uitgerust met een drone en heeft meer dan 200 agenten in heel Zweden geholpen om de licenties en certificeringen te behalen die nodig zijn om drones te bedienen tijdens wetshandhavingsactiviteiten. Dit heeft de veiligheid en beveiliging van de burgers enorm vergroot.

Zoals Rickard Henningsson, procesmanager Airborne Policing-UAS, uitlegt:

“Deze gespecialiseerde eenheden zijn getraind om alles te dekken, van dichtbevolkte regio’s tot grote gebieden die een grotere dekking vereisen. Sinds we lid zijn geworden van DJI’s Programma voor gekwalificeerde entiteiten (QEP), hebben onze drones geen beperkingen op het gebied van hoogte of geofencing. Onze officieren kunnen hun drone-operaties zonder beperkingen uitvoeren.”

Laatste gedachten

Gebruiksgemak is altijd een kenmerk geweest van DJI-drones en het QEP-initiatief is nog een andere manier voor DJI om de openbare veiligheidssector te ondersteunen door het belang te begrijpen van de tijdgevoelige missies die eerstehulpverleners uitvoeren.

Als u een overheids- of openbare veiligheidsorganisatie bent, kunt u zich ook aanmelden voor het DJI QEP-programma en uw hoogte- en geofencingbeperkingen voor een langere periode ontgrendelen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken