Waarom een ​​droneprogramma zinvol is in een digitale wereld

De dronetechnologie is in opkomst. Het wordt ingezet om de boeren te ondersteunen die ons voeden, de openbare veiligheidsorganisaties die ons beschermen, en de activiteiten van de nutsbedrijven, bouwbedrijven en transportbedrijven die ons moderne leven ondersteunen.

De voordelen van deze vliegende apparaten voor het verzamelen van gegevens worden meestal gemeten in lagere kosten, tijdwinst en behaalde efficiëntie. Maar drones hebben ook een impact die verder gaat dan het resultaat. Ze worden steeds vaker ingezet bij levensreddende operaties. Om nog maar te zwijgen van de ongevallen die drones dagelijks voorkomen in potentieel gevaarlijke werkomgevingen.

De toepassingen van drones zijn divers maar verbonden door een rode draad: data. Met drones kunnen organisaties informatie vastleggen op een manier die snel, veilig, goedkoop, objectief en van hogere kwaliteit is dan voorheen.

Hierdoor vertegenwoordigen ze een vroeg succesverhaal van de vierde industriële revolutie. In een periode die wordt bepaald door de samenvloeiing van kunstmatige intelligentie, automatisering en data, maken drones slimmere beslissingen en efficiëntere operaties mogelijk.

Maar dit is nog maar het begin. De dronetechnologie en het gebruik ervan staan ​​nog in de kinderschoenen en er zijn tal van spannende ontwikkelingen aan de horizon. Kortom: er is nooit een beter moment geweest om een ​​droneprogramma op te zetten.

Infographic Artboard22Infographic Tekengebied 1

Download de volledige Infographic over een drone-programma bouwen door DJI

Veelzijdige gegevensverzameling

De drone-platforms, payloads, software en regelgeving die drone-operaties bepalen, worden voortdurend verbeterd. Samen hebben ze een ecosysteem van veelzijdige mogelijkheden voor gegevensverzameling mogelijk gemaakt.

Het is belangrijk om drones te zien als een platform voor verschillende technologieën. Ze combineren verschillende sensoren om datapunten vast te leggen en maken gebruik van on-board computing en cloudverwerking om bruikbare datasets te creëren voor een verscheidenheid aan belanghebbenden.

Een Voltooid Programma Cta In-Para . Bouwen
Drones worden doorgaans om twee redenen ingezet. De eerste is het vastleggen van afbeeldingen en video’s met een hoge resolutie. Deze kunnen voor bijna elk doel zijn, van het maken van marketingmateriaal tot industriële inspecties.

Ten tweede is er het verzamelen van unieke datasets, waaronder LiDAR-, thermische en multispectrale beelden. Deze kunnen worden gebruikt om kaarten en modellen te bouwen op het gebied van constructie, grondwerken en landbouw, of om eerstehulpverleners waardevolle inzichten te geven als zich een noodsituatie voordoet.

De veelzijdigheid van op drones gebaseerde oplossingen is niet beperkt tot het type lading en toepassing. De altijd evoluerende platforms die de industrie aandrijven, hebben ook inherente flexibiliteit.

Vooruitgang in autonoom vliegen en computervisie hebben het verzamelen van gegevens op lage hoogte gemakkelijker dan ooit gemaakt. Deze vluchten kunnen reactief of proactief zijn, volgens een vooraf bepaald vliegpad of op afstand bestuurd en off-the-cuff.

Er zijn drones beschikbaar van DJI Enterprise om aan de behoeften van elke branche te voldoen, inclusief draagbare, snel te lanceren modellen met thermische mogelijkheden (de Mavic 2 Enterprise-serie), robuuste, aanpasbare platforms (de Matrice 200 V2-serie en Matrice 600 Pro) , en kaart- en landbouwoplossingen die gegevensverzameling tot op de centimeter nauwkeurig bieden (de P4 RTK en P4 Multispectral).

Drones en data gaan hand in hand om operaties te optimaliseren

In verschillende sectoren van de industrie, van de bouw, energie, mijnbouw, kritieke infrastructuur tot landbouw, betekent werken op schaal werken binnen krappe marges en waar mogelijk streven naar efficiëntieverbeteringen.

Deze marginale winsten worden steeds meer benut door de inzichten die met drone-gegevens gepaard gaan. Orthomosaische kaarten stellen boeren, ingenieurs en architecten in staat om de realiteit beter te begrijpen en efficiënt te reageren. Onderhoudsteams in sectoren van energie tot verzekeringen versnellen inspecties en verminderen daarbij het risico voor zichzelf.

Het is duidelijk dat drones een belangrijke rol spelen in de toekomst van werk. Allerlei soorten organisaties plukken de vruchten van het sneller verzamelen van informatie, omdat workflows worden verkort en handmatige processen worden geautomatiseerd en naar de hemel worden verplaatst. Er ontstaan ​​voortdurend nieuwe toepassingen en voordelen die voortvloeien uit het gebruik van luchttechnologie.

Waar het op neerkomt, is dat organisaties die het potentieel van dronetechnologie niet verkennen, het vooruitzicht hebben achtergelaten te worden door hun concurrenten. Innoveren is de sleutel tot succes in een steeds digitaler wordende wereld. Als het benutten van data centraal staat in uw bedrijfsvoering, is het misschien tijd om de mogelijkheden te verkennen en uw eigen drone-programma te lanceren.

Download hieronder een kopie van onze gids over het bouwen van uw drone-programma. Het bevat voorbeelden van wat marktleiders doen met drones en de stappen die u kunt volgen om uw ambities van proof of concept naar een grootschalig initiatief te brengen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken