8 tips en tricks die jij moet weten voor jij een drone koopt

Wil Jij Een Drone Kopen Maar Je Weet Niet Welke Drone? Wij Geven Je 8 Tips En Tricks Waar Je Op Moet Letten Voor Je Een Drone Koopt!

Met fotografie-drones kunnen individuen foto’s maken die voorheen alleen met helikopters of vliegtuigen konden worden gemaakt. Steeds meer fotografen kopen drones en proberen luchtfotografie.

1. Beeldkwaliteit is het belangrijkste.

Als je enige camerakennis hebt, weet je dat sensoren de beeldkwaliteit direct beïnvloeden. Dit geldt ook voor drones. In de dronemarkt is een 1-inch sensor in opkomst als de nieuwe gouden standaard die wordt gebruikt door drones van consumenten zoals de nieuwe Mavic 2 Pro en professionele drones zoals de  Phantom 4 Pro V2.0 . De krachtigste professionele drone, de Inspire 2 (met een Zenmuse X5-camera), maakt gebruik van een 4/3-inch CMOS-sensor.

Wil Jij Een Drone Kopen Maar Je Weet Niet Welke Drone? Wij Geven Je 8 Tips En Tricks Waar Je Op Moet Letten Voor Je Een Drone Koopt!
CMOS Sensor grote

Een grotere CMOS maakt het gemakkelijker om opnamen van hoge kwaliteit bij weinig licht te maken, maar maak je niet al te veel zorgen, tenzij je voornamelijk ’s nachts fotografeert.

2. Heb je 4K-video nodig?

De videoresoluties van drones kunnen variëren van lagere kwaliteit HD tot 4K. Als je videobewerking inhoudt dat je een filter toevoegt en uploadt naar Facebook of Instagram, is filmen in 1080p voldoende. Maar als je een vlogger bent of filmische video’s wilt maken, kun je beter in 4K werken. Videobewerking verlaagt de beeldresolutie als gevolg van schalen, roteren en bijsnijden. Als u begint met 1080p-bronmateriaal, is de resulterende video mogelijk merkbaar minder scherp. 4K-video geeft je veel extra pixels om mee te spelen. Daarnaast moet je niet vergeten dat je ook een computer moet hebben die het moet ondersteunen.

Mogelijk ziet u ook frames per seconde (fps) vermeld in drone specificaties. Fps bepaalt hoeveel unieke opeenvolgende beelden een camera elke seconde kan verwerken. 24 fps tot 30 fps voor vloeiende beelden. Voor speciale effecten zoals slow motion heb je mogelijk 60 fps nodig of meer nodig.

3. Is ondersteuning voor Raw / DNG-indeling nodig?

Negeer deze sectie als u uw postproductie niet met Lightroom of Photoshop doet. Maar bijna elke fotograaf bewerkt zijn foto’s op de een of andere manier. Als een drone RAW / DNG-foto’s kan maken, biedt dit een verscheidenheid aan bewerkingsopties in postproductie. In RAW / DNG-formaat legt een foto alle gegevens vast die door de camerasensor zijn ontvangen. Het is vooral handig voor nachtelijke opnamen. RAW / DNG-formaten creëren meer mogelijkheden voor luchtfotografen.

Wil Jij Een Drone Kopen Maar Je Weet Niet Welke Drone? Wij Geven Je 8 Tips En Tricks Waar Je Op Moet Letten Voor Je Een Drone Koopt!
Voor en na bewerking met RAW

4. Hangt de drone perfect stil?

Stabiel zweven is enorm belangrijk voor de beeldkwaliteit. Als de drone niet kan zweven, zal hij constant stijgen, dalen of afdrijven, wat resulteert in wazige beelden. Stabiel zweven vereist een geavanceerd vluchtregelsysteem en ingebouwde sensoren. In dit opzicht zijn veel piloten het erover eens dat DJI-drones verreweg de toonaangevende modellen op de markt zijn.

Mavic 2 Zoom
De DJI Mavic 2 Zoom

5. Koop een drone met een gemonteerde gimbal.

Een gimbal is een cruciaal apparaat voor stabiele video’s. Sommige goedkope camera-drones bieden alleen digitale stabilisatie of helemaal geen stabilisatie. Zonder een cardanische ophanging zijn wankele video’s onvermijdelijk. Denk er altijd aan om een ​​camera-drone te kiezen met een gemonteerde gimbal om dit te voorkomen. Voor zover ik weet, was de DJI Phantom-serie de eerste drone-serie voor consumenten die werd uitgerust met een 3-assige gimbal. De nieuwe Mavic 2 maakt ook gebruik van een kleine 3-assige gimbal die is ontworpen voor kleinere drones en die een evolutionaire benchmark blijkt te zijn in gemonteerde gimbal-technologie.

6. Maak je geen zorgen over de vliegtijd.

Hier is de waarheid: de meeste drones kunnen niet langer dan 30 minuten vliegen. De drone-industrie heeft hier nog geen oplossing voor. Drones met een vluchttijd van meer dan 20 minuten worden in de branche als het hoogste niveau beschouwd. Het is zeker beter om een ​​drone te kiezen met een langere vliegtijd, zoals de Mavic 2, die een maximale vliegtijd van 31 minuten heeft. Het belangrijkste is echter om te leren hoe je elke seconde het beste kunt gebruiken en om ten minste twee extra batterijen te kopen. Deze worden bijvoorbeeld geleverd bij de flymore combo sets

7. Intelligente functies.

Goede drones zijn duur. Niet alleen omdat ze een goede beeldkwaliteit en een goed vluchtcontrolesysteem hebben, maar ook omdat ze zijn uitgerust met intelligente functies om fotograferen te ondersteunen. Drones kunnen je automatisch volgen, langs waypoints vliegen, selfies maken met een gebaar en meer. Verschillende drones hebben unieke kenmerken. De Mavic 2 Zoom heeft bijvoorbeeld twee keer optische zoom waarmee gebruikers de close-up kunnen maken zonder hun onderwerp te storen. De Phantom 4 Pro is uitgerust met een mechanische sluiter om vervorming te verminderen bij het fotograferen van objecten die met hoge snelheid bewegen, terwijl de professionele Inspire 2 ondersteuning voor twee operators ondersteunt.

Wil Jij Een Drone Kopen Maar Je Weet Niet Welke Drone? Wij Geven Je 8 Tips En Tricks Waar Je Op Moet Letten Voor Je Een Drone Koopt!
Verticale opname, optie in de DJI Mavic 1 PRO

8. Koop een populaire drone.

Het bezitten van een populaire drone heeft veel voordelen. Om te beginnen maakt het het gemakkelijker om antwoorden op uw vragen te krijgen. Stel dat u een probleem met uw drone vindt. Met populaire dronemodellen vind je snel een oplossing via andere pilots op online forums of social media groepen. Ondertussen zijn er duizenden tips en instructievideo’s beschikbaar op YouTube, die je kunnen helpen een betere piloot en fotograaf te worden. Je kunt ook een hele reeks accessoires van derden kopen .

Aanbevelingen voor de beste luchtfotografie-drones:

Mavic 2 Controleer de prijs

De Mavic 2 is DJI’s nieuwste vlaggenschip-drone voor consumenten, perfect voor professionals en liefhebbers. Gebruikers hebben twee krachtige lensopties om uit te kiezen met de Mavic 2: Pro en Zoom. Met Pro krijg je een Hasselblad-camera met een 1-inch CMOS-sensor, terwijl de Mavic 2 Zoom een ​​1 / 2,3-inch 12 MP-sensor heeft met tweemaal optische zoom. Beide bieden 31 minuten vlucht, 8 km transmissie, Omnidirectional Obstacle Sensing en genoeg gebruiksvriendelijke vluchtmodi en -functies om fotograferen een fluitje van een cent te maken.

Snelle feiten:

 • Twee lensopties: Pro en Zoom
 • Tot 31 minuten vliegtijd
 • 44 mph (72 km / u) maximale snelheid
 • 4.97 mijl (8 km) zendbereik
 • Sensoren aan alle kanten voor geavanceerde obstakelvermijding
 • Creatieve opname-opties zoals Dolly Zoom en Hyperlapse

Mavic Air 2 Controleer de prijs

De Mavic Air 2 is een professionele drone verpakt in een klein, draagbaar pakket. Het is perfect voor hobbyisten of piloten die geïnteresseerd zijn in fotografie van hoge kwaliteit, maar een product willen dat gemakkelijk onderweg kan worden meegenomen. Draagbaarheid betekent echter niet dat u prestaties moet opofferen. Met 48 MP stilstaande beelden en 4K 30 fps video is de Mavic Air 2 vergelijkbaar met enkele van de beste drones op de markt.

Snelle feiten:

 • 570 g
 • Tot 21 minuten vliegtijd
 • 42 mph (68 km / u) maximale snelheid
 • Uitgerust met Advanced Pilot Assistance Systems 2.0 (APAS)

Phantom 4 Pro V2.0  Controleer de prijs 

Gemaakt voor professionele fotografen, behoudt de Phantom 4 Pro V2.0 veel van de geweldige functies van de originele Phantom 4 Pro, terwijl hij ook enkele opwindende verbeteringen toevoegt. Een van de grootste upgrades is de nieuwe afstandsbediening met een OcuSync-videotransmissiesysteem. Dit maakt het mogelijk om te schakelen tussen 2,4 GHz en 5,8 GHz om een ​​duidelijke transmissie te garanderen tot op 7 km afstand. Een 1-inch sensor legt foto’s van 20 MP of 4K 60 fps video vast en levert de uitstekende fotografische prestaties waar de Phantom-serie bekend om staat.

Snelle feiten:

 • Tot 30 minuten vliegtijd
 • 45 mph (72 km / u) maximale snelheid
 • OcuSync HD-afstandsbediening met een maximale transmissieafstand van 7 km
 • Intelligente vluchtmodi (ActiveTrack, TapFly, Draw)

Inspireer 2 Controleer de prijs

Professionele luchtfotografen en filmmakers zijn dol op de Inspire 2. Deze revolutionaire drone neemt op tot 6K in CinemaDNG RAW. Het gaat van 0 naar 50 mph in vijf seconden en bereikt snelheden tot 58 mph met dubbele bedieningselementen, een FPV-camera en een 360 ° panning gimbal. De Inspire 2 is uitstekend voor iedereen die zijn eigen fotografiebedrijf wil uitbreiden met een drone van Hollywood-kwaliteit.

Snelle feiten:

 • Tot 27 minuten vliegtijd
 • 58 mph (94 km / u) maximale snelheid
 • Verwisselbare camera’s (Zenmuse X4S, X5S en X7)
 • Systeem met dubbele batterij
 • Zelfverwarmende batterijen

Als je bedenkt welke drone voor fotografie het beste voor jou is, onthoud dan dat het cruciaal is om eerst jouw behoeften te identificeren. De meeste nieuwe dronekopers hebben bijvoorbeeld niet echt videokwaliteit op Hollywood-niveau nodig. Gezien de camerakwaliteit en het beeldformaat zal dit enorm helpen om uw opties te beperken. Ongeacht welk niveau van drone je zoekt, DJI heeft iets dat aan uw eisen voldoet. Van de consumentvriendelijke Mavic-serie tot de professionele Inspire 2, er is een drone voor iedereen! Bezoek nu onze DJI-winkel voor meer informatie over details en specificaties!

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken