Autel EVO III Pro/Zoom/Supersense mogelijk nog in 2021 op de markt

Het gonst de laatste tijd van de geruchten rondom dronefabrikant Autel Robotics. Vorige week verschenen er uitgelekte afbeeldingen van wat de aanstaande Autel Nano zou zijn. Inmiddels zijn er ook geruchten rondom de aanstaande introductie van de EVO III, die in verschillende varianten beschikbaar zou komen. Autel lijkt daarmee niet alleen een alternatief te willen bieden voor DJI’s Mini 2, maar ook voor de Mavic 3.

EVO III

Een afbeelding van wat de EVO III zou zijn werd op Twitter gedeeld door Jasper Ellens, tezamen met een niet-officiële spec sheet. Net als de bij de EVO II (review) is het de bedoeling dat de EVO III in verschillende varianten op de markt komt. De maximale vliegtijd zou rond de 40 minuten bedragen, het bereik van de zender maximaal 10 km in FCC modus. Ten behoeve van de veiligheid zou de EVO III voorzien zijn van obstakeldetectie in alle richtingen.

De vier verschillende uitvoeringen die op de spec sheet vermeld staan:

 • EVO III (basic) met 1” CMOS sensor
 • EVO III Pro met 4/3” CMOS sensor
 • EVO III Zoom met 8K dual camera en 10x zoom
 • EVO III Supersense met 1.4-inch CMOS sensor

Het Gonst De Laatste Tijd Van De Geruchten Rondom Dronefabrikant Autel Robotics. Vorige Week Verschenen Er Uitgelekte Afbeeldingen Van Wat De Aanstaande Autel Nano Zou Zijn. Inmiddels Zijn Er Ook Geruchten Rondom De Aanstaande Introductie Van De Evo Iii, Die In Verschillende Varianten Beschikbaar Zou Komen. Autel Lijkt Daarmee Niet Alleen Een Alternatief Te Willen Bieden Voor Dji’s Mini 2, Maar Ook Voor De Mavic 3.

Introductie

Op de spec sheet staat een introductiemoment in oktober 2021 genoemd: heel snel dus al. De Autel Nano (die mogelijk Autel Lite gaat heten) zou zelfs nog eerder verschijnen. Mogelijk wil Autel DJI de loef afsteken door de EVO III in ieder geval eerder op de markt te brengen dan DJI de vermeende Mavic 3, waarvan de introductie eind dit jaar of begin 2022 zou zijn.

Hoe dan ook begint zich langzaamaan een plaatje af te tekenen van hoe de volgende generatie drones eruit komt te zien. Het Mavic / EVO platform evolueert naar een systeem met betere beeldkwaliteit en obstakeldetectie in alle richtingen, met langere maximale vliegtijden. Qua camera kan de gebruiker meer mogelijkheden verwachten, alhoewel de wijze van implementatie per fabrikant lijkt te gaan verschillen. Ook bij de nieuwe categorie sub 250-gram drones (Zino Mini Pro, Autel Nano) lijkt obstakeldetectie standaard te gaan worden.

Cx-label

Kijkend naar de Europese markt zal het vooral interessant zijn op welk moment de aanstaande modellen het nieuwe Cx-label mee gaan krijgen. Drones zonder zo’n label die meer wegen dan 250 gram vallen na 1-1-2023 immers standaard in Open categorie A3 en worden daarmee een stuk minder interessant. Of fabrikanten na introductie achteraf een Cx-label van toepassing kunnen laten zijn is verder nog maar zeer de vraag.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken