Bemande blusdrone van EHang technisch in orde bevonden

De Chinese ontwikkelaar van personendrones EHang kondigde deze week aan dat zijn bemande blusdrone voor brandbestrijding, de EH216F AAV, met succes is geslaagd voor een technisch onderzoek door China’s National Fire-Fighting Equipment Quality Supervision Testing Center (NFFE). Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Testproces blusdrone

De NFFE is een nationaal onderzoeksbureau voor de kwaliteit van brandblusapparatuur onder het ministerie voor calamiteitenbestrijding van China. Haar landelijke verantwoordelijkheden omvatten de ontwikkeling van normen, gecentraliseerd beheer en technische begeleiding voor producten voor brandbestrijdingsapparatuur, waaronder gespecialiseerde onbemande luchtvaartuigen (UAVs).

De 216F werd een jaar geleden officieel gelanceerd. Het succesvolle onderzoek van de EH216F betekent dat het nu voldoet aan de brandbestrijdings-UAV-normen en -vereisten van de NFFE, waardoor EHang het luchtvaartuig voor brandbestrijdingsactiviteiten zowel in China als in het buitenland op de markt kan brengen.

In de release geeft EHang toelichting op het testproces: “Het NFFE-technische onderzoek van 10 maanden omvatte 52 verschillende soorten tests, zoals vluchtcontrolefuncties, nauwkeurigheid van het hoveren en terugkeren, vluchten op grote/lage hoogte, elektromagnetische compatibiliteit, windbestendigheid, aanpassingsvermogen bij hoge/lage temperaturen, bestendigheid tegen trillingen/schokken, stralingswarmteweerstand en rookprestaties.”

Hoogbouw

Volgens EHang is de EH216F AAV vooral geschikt om ingezet te worden in steden met veel hoogbouw: “Met belangrijke voordelen op het gebied van automatische piloot, snelle respons en clusterbeheer, is de EH216F ontworpen om pijnpunten in stedelijke hoogbouwbrandbestrijding aan te pakken en een waardevolle aanvulling te worden op het bestaande systeem en voor noodhulp.”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken