DJI werkt aan oplossing voor accuprobleem Mini 2

Ben je in het bezit van een DJI Mini 2? Dan is het goed om te weten dat er een probleem met het (ont)laadsysteem van de accu’s is geconstateerd, waardoor de accu’s zich onder bepaalde omstandigheden niet automatisch gedeeltelijk ontladen om opzwellen te voorkomen. DJI weet van het probleem en werkt aan een oplossing in de vorm van een firmware-update.

Opzwellen

Net zoals veel andere drones maakt de populaire DJI Mini 2 (review) gebruik van lithium-ion-polymeer (LiPo)-cellen voor de opslag van elektrische energie. Dankzij de hoge energiedichtheid kunnen deze cellen de drone tijdens een vlucht gedurende lange tijd van stroom voorzien, in het geval van de DJI Mini 2 zo’n dertig minuten.

LiPo-accu’s kennen echter een belangrijk nadeel: als ze gedurende langere tijd in volledig opgeladen toestand worden weggelegd, kunnen de cellen gaan opzwellen als gevolg van interne gasvorming. Dat kan ertoe leiden dat de accu’s niet meer in de drone passen. Het kan zelfs voor brandgevaarlijke situaties zorgen, als gevolg van spontane zelfontbranding.

Automatisch ontladen

Om het opzwellen van de cellen te voorkomen past DJI een uitgekiend (ont)laadsysteem toe in de accu’s. Vandaar de aanduiding ‘intelligent flight battery’. Dit systeem zorgt er tijdens het laden voor dat de cellen gebalanceerd worden opgeladen, en als de accu enige tijd niet in gebruik is, dat de cellen na een paar dagen automatisch gedeeltelijk worden ontladen (‘auto discharge’).

Maar naar nu blijkt hebben de accu’s van de DJI Mini 2 een euvel waardoor ze niet automatisch overgaan op automatisch ontladen zolang ze in de drone of in de charging hub zitten. Dat leidt ertoe dat de accu’s volledig opgeladen blijven als de drone met volle accu’s in de kast werd gelegd en langere tijd niet gebruikt wordt. Met alle mogelijk nadelige gevolgen van dien.

Oplossing aanstaande

DJI zegt op de hoogte te zijn van het probleem en werkt aan een fix, in de vorm van een firmware-update voor de intelligent flight batteries van de Mini 2. Mocht je in het bezit zijn van een DJI Mini 2, haal dan altijd de accu’s uit de drone of charging hub als je er voorlopig niet mee gaat vliegen. Houd verder de DJI Fly-app in de gaten om te zien of er een update voor de accu’s beschikbaar is (en installeer die dan meteen).

Mocht je merken dat één van je accu’s niet goed meer in de drone past of zelfs zichtbaar is opgezwollen, gebruik deze accu dan niet meer en neem contact op met DJI.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken