Kijken: The Noor, bevroren Baikalmeer vastgelegd met DJI Mini 2

De DJI Mini 2 (review) is en blijft een wondertje der techniek. Ondanks zijn geringe afmetingen en gewicht biedt de drone een bijzonder goede beeldkwaliteit. Dat bewijst ook de Russische filmmaker Vadim Sherbakov, die met zijn DJI Mini 2 prachtige opnamen maakte van het bevroren Baikalmeer. Dankzij de color grading en het beklemmende sounddesign komen de beelden extra tot hun recht.

The Noor

Van Vadim zie je regelmatig dronevideo’s terugkomen op Dronewatch. Dat is niet geheel toevallig, want zijn cinematische luchtopnamen van woeste landschappen zijn een lust voor het oog. Zo ook zijn nieuwe video ‘The Noor’. Vadim vertelt er het volgende over:

“The Noor is een korte dronefilm die volledig is opgenomen met de DJI Mini 2. Te zien zijn prachtige landschappen van het bevroren Baikalmeer in de regio Oost-Siberië in Rusland. ‘Noor’ (Нуур) is een Buryat-woord voor ‘meer’. De Buryat zijn de inheemse bewoners van dit gebied. Ik vond het gepast om hun mooie woord te gebruiken voor deze korte film.

De regio rondom het Baikalmeermeer is vooral in de winter populair bij toeristen. In bevroren toestand is het meer één van de mooiste locaties ter wereld. Rotsachtige kliffen bevriezen tijdens de winterstormen. Het wit- en blauwgekleurde ijs is geweldig om te fotograferen.

Mijn belangrijkste doel als videomaker was om het Baikalmeer vanuit een iets ander perspectief te portretteren. Tegenwoordig is het een levendige plek met veel toeristen en fotografen, maar ik wil laten zien hoe het gebied ervaren werd door een volk dat er jaren geleden woonde. Ik probeerde de bevroren omgeving, de barre omstandigheden en de rauwe schoonheid van deze plek te vertalen in geluid, cinematografie en kleur. Ik hoop dat je ervan geniet.”

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken