5 redenen dat thermische drones het verschil maakten

De thermische drones van DJI hebben een grote impact in verschillende industrieën door gedetailleerde, realtime thermografische informatie te verstrekken voor wetshandhavingsinstanties, nutsbedrijven, olie- en gasbedrijven, experts op het gebied van gevaarlijke stoffen, evenals brandweer- en veiligheidsteams.

Als u er niet bekend mee bent, gebruiken thermische drones zeer geavanceerde thermische sensoren om de hittesignatuur te detecteren die wordt afgegeven door levende en levenloze objecten. Deze thermische sensoren produceren vervolgens gedetailleerde beelden die de verschillende graden van warmte weergeven die door de objecten in zicht worden afgegeven.

Thermische dronebeelden bekeken via DJI Pilot

Hieronder staan vijf voorbeelden van hoe de thermische drones van DJI over de hele wereld werden gebruikt door eerstehulpverleners om kosten te verlagen, tijd te besparen en levens te redden.

DJI thermische drones worden gebruikt om olieraffinaderijen in Argentinië te inspecteren

Argentinië Og Inspectie Thermische Drone RoundupThermografisch beeld van Thermal Drone van een olie- en gasraffinaderij in Argentinië

Sinds 2015 worden DJI-drones gebruikt door vooraanstaande olie- en gasbedrijven in Argentinië om olieraffinaderijen te inspecteren. Deze fabrieken zijn enorme constructies die zich wijd en zijd uitstrekken en zeer vatbaar zijn voor branden, corrosie en structurele schade.

Op regelmatige basis moeten ingenieurs de olie- en gasraffinaderijen van Goliath inspecteren om mogelijke apparatuurproblemen te identificeren die de algehele integriteit van het systeem in gevaar kunnen brengen.

Voorafgaand aan het gebruik van drones, zouden de olie- en gasbedrijven hun activiteiten stopzetten en vervolgens helikopters inzetten om torenhoge fakkelsystemen te onderzoeken en grondpersoneel visueel het hele gebied laten inspecteren, inclusief klimsteigers, om op schade te zoeken. Deze riskante procedure heeft uiteraard veel tijd gekost en veel geld gekost.

Door de thermische drones van DJI te gebruiken, konden de olie- en gasbedrijven echter tijd besparen omdat de drones de faciliteiten veel sneller en grondiger konden onderzoeken. Ook konden de bedrijven geld besparen doordat er minder mensen en minder materieel nodig waren om de infrastructuur te inspecteren.

DJI thermische drones werden gebruikt tijdens een chemisch lek in Florida, VS

Smfr Thermische Behuizing RoundupEen HazMat-team bereidt zich voor op het blussen van een zeer giftig chemisch lek in Sarasota, Florida, VS

Op 13 november 2019 ging er een alarm af bij een voedseldistributiemagazijn in Sarasota, Florida, VS, wat aangeeft dat er een chemisch lek was opgetreden. Toen de hazmat-ploeg van de plaatselijke brandweer van Sarasota County arriveerde, kregen ze te horen dat zich ergens in het gebouw een gasvormige wolk van watervrije ammoniak – een zeer giftige verbinding – aan het uitbreiden was.

Alvorens deskundigen op het gebied van gevaarlijke stoffen te sturen om het chemische lek te controleren, hebben de hazmat-coördinatoren verschillende DJI-drones ingezet om de omgeving te inspecteren. Die drones omvatten een Mavic 2 Enterprise Dual en een M210 uitgerust met een Zenmuse Z30 thermische camera en een XT RGB-camera.

In eerste instantie werden thermische drones gestuurd om te peilen hoe gevaarlijk de situatie was en om vast te stellen welk type outfit moest worden gedragen. Als er al brand was uitgebroken, had de bemanning van de hazmat geïsoleerde pakken voor hoge temperaturen moeten dragen in plaats van pakken met chemische middelen, die doorgaans van rubber of plastic zijn gemaakt en een laag smeltpunt hebben. Het was dus een cruciale factor om te weten of het gebouw in brand stond of niet.

Na een snelle vlucht stuurden de drones gedetailleerde thermografische beelden terug vanuit het magazijn en gaven het hazmat-team een overzicht in vogelvlucht van waar het lek vandaan kwam, evenals een gedetailleerd beeld van het getroffen gebied. Op basis van de drone-gegevens konden de hazmat-medewerkers de situatie snel beoordelen, bepalen hoe ze het beste bij het lek konden komen en bepalen welk type apparatuur nodig was.

Als gevolg hiervan bespaarden de drones tijd, verminderden ze het risico, verbeterden ze de zichtbaarheid van de extreem gevaarlijke situatie en gaven ze de commandoploeg continu beeldmateriaal van de missie terwijl hun teamgenoten het gevaarlijke lek stopten.

DJI thermische drones werden gebruikt tijdens een chemische brand in Arkansas, VS

Bentonville Thermische Drones RoundupBrandweerlieden doven een chemische tank met water om deze te beschermen tegen oprukkende vlammen in Benton, Arkansas, VS

Op 4 december 2019 brak er brand uit in een industriële fabriek in Bentonville, Arkansas, VS. Vier enorme silo’s met zeer brandbare plastic producten raakten in brand en begonnen een enorme pluim van dikke giftige rook uit te stoten. Om het nog erger te maken, bevond zich een tank met een inhoud van 132.489 liter, een zeer ontvlambare en explosieve chemische stof genaamd difluorethaan, op het pad van het woedende vuur.

Brandweerlieden riepen snel de hulp in van Onbemande voertuigtechnologieën (UVT) die experts zijn in enterprise drone-technologie; daarnaast is het bedrijf opgericht door voormalige brandweerlieden en eerstehulpverleners. Na aankomst lanceerde de UVT-crew verschillende DJI-thermische drones. Om te peilen hoe gevaarlijk de situatie was, besloten ze dicht bij de chemische opslagcontainer te vliegen en een thermische meting vast te leggen. Als de tank op het punt stond te ontploffen, zou het te riskant zijn om een bemanning erop uit te sturen om het vuur direct te bestrijden.

De thermische drones gaven de brandweerlieden niet alleen een 360-graden thermische aflezing van de chemische houder, maar lieten het team ook precies zien hoe de brand vorderde. Gewapend met deze kritieke informatie kon de brandweer snel ter plaatse komen en de brand veilig blussen. Het belangrijkste van alles was dat ze konden voorkomen dat de zeer vluchtige chemicaliëntank ontplofte.

DJI thermische drones werden gebruikt om een bosbrand in de buurt van Tsjernobyl, Oekraïne te beheersen

Thermische Drones Van TsjernobylBrandweerlieden reageren op een bosbrand in de buurt van de ter ziele gegane kerncentrale van Tsjernobyl

In april 2020 brak er brand uit in een Oekraïens bos dat de uitsluitingszone rond de ter ziele gegane kerncentrale van Tsjernobyl dreigde te overschrijden, de locatie van de ergste nucleaire ramp in de geschiedenis. Als het vuur niet snel onder controle was, zou het tonnen radioactieve as rechtstreeks naar de stad Kiev kunnen sturen.

Door de ernst van de situatie moesten brandweerkorpsen snel en slagvaardig optreden om een ramp te voorkomen. Gelukkig had het BHV-team een squadron UAV’s bij de hand, waaronder twee Mavic 2 Enterprise Dual-drones uitgerust met RGB- en thermische camera’s. De reddingswerkers gebruikten onmiddellijk de warmtebeeldmogelijkheden van de DJI-drones om door een dichte laag roet en rook te dringen, uit te zoeken waar de brand was en precies te bepalen hoe de brand vorderde.

De thermische drones zweefden boven de dikke rook en stuurden snel realtime beelden door naar het commandoteam, zodat ze de potentiële dreiging veilig konden evalueren en vervolgens luchttankers, helikopters, brandweerwagens en brandweerlieden naar de meest geschikte gebieden konden sturen.

Eenmaal in positie vocht een zwerm brandweerlieden en brandweerwagens de brand op de grond terwijl bemande vliegtuigen uiteindelijk meer dan 538 ton (488 metrische ton) water rechtstreeks op het snel oprukkende front lieten vallen.

Uiteindelijk kon het BHV-team na een uitputtende inspanning de natuurbrand blussen en een mogelijke catastrofe afwenden.

DJI thermische drones werden gebruikt tijdens een zoek- en reddingsmissie in Vietnam

In oktober 2020 werd Centraal Vietnam overspoeld met stortregens. Op sommige plaatsen regende het zelfs meer dan 90 inch (2.290 mm)! Als gevolg hiervan werden miljoenen getroffen en verloren meer dan honderd mensen het leven als gevolg van voortdurende overstromingen en onvoorspelbare aardverschuivingen.

Thermische Drones Overstroming In Vietnam

Nadat een tyfoon het landschap met nog meer neerslag bekogelde, begroef een aardverschuiving een afgelegen waterkrachtcentrale in dikke lagen modder en puin, waardoor arbeiders vast kwamen te zitten in gebouwen onder de lawine. De situatie verslechterde toen reddingswerkers die ter plaatse kwamen zelf werden overvallen door aardverschuivingen. Om de veiligheid van de reddingsteams te garanderen, gebruikten commandoleiders thermische drones van AGS Technologies – een gecertificeerde DJI-dealer – om overlevenden te helpen lokaliseren en het verraderlijke terrein in kaart te brengen.

Eenmaal ter plaatse lanceerde AGS Technologies twee drones om te helpen zoeken naar overlevenden: de Matrice 300 RTK (M300 RTK) die was uitgerust met een geavanceerde Zenmuse H20T thermische camera en de Mavic 2 Enterprise Dual die was uitgerust met een RGB-camera.

Eenmaal in de lucht waren de drones in staat om snel het gebied te scannen op de hittesignatuur van overlevenden en realtime feedback te geven van het met regen doordrenkte terrein aan het reddingsteam.

Door drones in te zetten in het afgelegen bergachtige gebied vol aardverschuivingen, heeft het AGS-team tijd en mogelijk levens gered tijdens de zeer precaire missie.

Conclusie

De thermische drones van DJI worden nu het hulpmiddel bij uitstek voor noodhulpteams over de hele wereld. Met hun wendbaarheid en missiekritieke ontwerp bieden deze drones geweldige realtime luchtbeelden en hebben ze niet alleen levens gered, maar ook tijd en geld bespaard.

Naarmate de thermische drone-technologie verbetert, blijven de toepassingen groeien buiten de brandbestrijdings- en zoek-en-reddingsmogelijkheden die ze eerst populair maakten. Tegenwoordig gebruiken boeren thermische drones om hun velden te analyseren, veeboeren gebruiken ze om vee te beheren en nutsbedrijven gebruiken ze om hoogspanningsleidingen te inspecteren. Vooruitblikkend, zullen de voordelen van deze zeer geavanceerde UAV’s meer dan waarschijnlijk tot ver in de toekomst uitbreiden.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken