AirWorks Dag 1 Samenvatting

Het gereedschap van vandaag

Het is druk geweest hier in Los Angeles voor dag 1 van DJI’s 4e jaarlijkse AirWorks-conferentie. Met meer dan 700 aanwezigen, waaronder belangrijke spelers uit de sector, opinieleiders en eindgebruikers, uit verschillende branches, van openbare veiligheid tot landbouw, bouw, energie, infrastructuur en meer, was het een drukke dag!

Met het enorme aantal verzamelde drone-experts en de talloze gedeelde gesprekken, is het moeilijk om over elke nieuwswaardige afhaalmaaltijd van vandaag te rapporteren, maar hier is een snelle poging om samen te vatten wat er gaande is op AirWorks 2019.

Keynote Afhaalrestaurants

Met de titel “Transforming the Aviation Economy Together: Today’s Tools, Tomorrow’s Standards” werd Dag 1 Keynote van dit jaar geopend door Mario Rebello, Country Manager voor Noord-Amerika (NA) en Vice President of the Americas, DJI. Mario’s verwelkomende opmerkingen herinnerden de aanwezigen aan het kerndoel van deze drone-congregatie: leren, verbinden en evolueren. Het is ook een geweldige plek om op de eerste rij te zitten voor de nieuwste aankondigingen en productreleases van DJI.

Mario bleef DJI’s toewijding aan veiligheid, beveiliging en privacy benadrukken. Net zoals DJI in het verleden het initiatief heeft genomen om veiligheidsnormen te ontwikkelen zoals AirSense en GEO-systeem, zet DJI zich op dezelfde manier in om pioniers op het gebied van gegevensbeveiligingsnormen voor drones. We erkennen dat zorgen over gegevensbeveiliging en privacy niet alleen van invloed zijn op DJI, maar op de industrie als geheel. Om te groeien, moet de hele drone-industrie het steeds veranderende probleem van gegevensbeveiliging aanpakken, en DJI belooft het voortouw te nemen bij het stellen van de hoogste normen.

Mario ging uiteindelijk over op de redenering van DJI om Los Angeles te kiezen als gaststad voor AirWorks. Dit jaar is er een enorme groei geweest in de acceptatie van drones in openbare-veiligheidsinitiatieven, en enkele van de toonaangevende afdelingen ter wereld bevinden zich in Californië.

Romeo Durscher, directeur van Public Safety Integration bij DJI, betrad vervolgens het podium en sprak meer in het algemeen over het onbetwistbare nut van drones in de openbare veiligheid en noodhulp.

Artelier Notre DameEen Phantom 4 Pro RTK ingezet in de Notre Dame-kathedraal

Bataljonchef Richard Fields van de brandweer van LA vergezelde hem op het podium en deelde zijn visie op drones als cruciale instrumenten bij het reageren op brandgevaar.

Airworks Keynote Brandweercommandant FieldsLA Brandweer Bataljon Chief Richard Fields

FLIR introduceert de MUVE C360

De eerste grote productaankondiging van AirWorks 2019 werd onthuld door Chris Bainter, Global Director, Strategic Business Development. Deze nuttige lading, gemaakt door onze partners bij FLIR, is een multigasdetector die is ontworpen voor HazMat-scenario’s. Bij montage op de Matrice 210 v2 kan de MUVE C360 de eerstehulpverleners van kritieke informatie voorzien, waardoor deze teams sneller en veiliger kunnen reageren op chemische, industriële en milieu-incidenten.

Muvec360

De landbouwgereedschappen van morgen, vandaag

Een andere belangrijke branche waar drones een enorm potentieel hebben, is de landbouw. Informatie van drones kan boeren informeren en hen helpen om strategischer meststoffen en pesticiden te gebruiken, waardoor de milieu-impact wordt verminderd en de kosten worden verlaagd.

Introductie van de P4 Multispectral

DJI’s nieuwste precisiedrone is gebouwd voor landbouwmissies. Deze drone maakt deel uit van de iconische Phantom-serie en is uitgerust met 1 RGB-sensor en een multispectrale camera-array met 5 camera’s die blauwe, groene, rode, rode rand en nabij-infraroodbanden bestrijken – allemaal op 2 MP met globale sluiter. Met deze sensoren kunnen gebruikers verder kijken dan het oppervlak om bruikbare informatie te onthullen, waardoor het verzamelen van beelden in het veld eenvoudiger en efficiënter dan ooit tevoren.

P4 Multispectrale PrecisielandbouwDe P4 Multispectral in actie

De aankondiging werd aangevuld met toespraken van Corteva Agriscience’s Jeremy Groeteke en DroneDeploy’s Mike Winn. Jeremy’s team, inclusief hun vloot van bijna 500 DJI-drones, is verheugd om de P4 Multispectral te gebruiken voor hun landbouwmissies.

Wereldwijde release van de Agras T16

Terwijl de eerste doorbraken in de drone-landbouw zullen beginnen met teledetectie via de nieuwe P4 Multispectral, plant DJI ook de toekomst van precisiespuiten door de T16 uit te brengen.

Wereldwijde Release Van Agras T16De Agra T16, wereldwijd uitgebracht

De T16, die voorheen alleen beschikbaar was in bepaalde regio’s waar het met de hand spuiten van chemicaliën de norm is, is de grootste drone van DJI tot nu toe. Met een laadvermogen van 16 liter en een spuitbreedte tot 6,5 meter tijdens bedrijf, maakt deze heavy lifter de precieze inzet van vloeistoffen zoals meststoffen en pesticiden op veldgewassen en boomgaarden mogelijk.

Breakouts en panelen

Na de Keynote van vanmorgen deelden experts uit de industrie de meest recente bevindingen van hun werk met drones op gebieden als landmeetkunde, kartering, thermische inspecties, bosbeheer, levering van medicijnen in ontwikkelingslanden en meer.

Met meer dan 25 breakout-sessies vandaag, zijn er te veel om op te noemen, maar enkele coole presentatietitels zijn onder meer:

 • Het gebruik van drones op de Notre-Dame-zaak: van het vuur tot het geheugen – van de realiteit tot 3D-gegevens
 • Kansen vanuit de lucht bieden: het droneprogramma van UNICEF
 • UAS Augmented Hazardous Materials Response
 • De olie- en gaslevenscyclus: UAV’s en hun rol van acquisitie tot afstoting
 • De uitrol van 5G van Telecom mogelijk maken met automatisering, digitalisering en analyse
 • Snel in kaart brengen voor preplanning van openbare veiligheid
 • Opschalen en perfectioneren van drone-oplossingen in de bouw

Na een welverdiende lunchpauze kwamen de aanwezigen opnieuw bijeen voor het langverwachte Industry Trends-panel. Deze discussie, georganiseerd door David Benowitz, DJI’s Associate Communications Director, bestond uit panelleden Suzanne Lemieux van API, Dan Burton, oprichter en CEO van DroneBase, Matthew Rommel Commercial Market Leader Deloitte US Drone Services, en Brett Kanda Business Development Mgr/UAS FLIR Systems.

Airworks Industrie Trends PanelDavid Benowitz modereert het Panel Industry Trends

Gastvrije netwerkreceptie

Deze drukke eerste dag kwam tot een hoogtepunt met de gastvrije netwerkreceptie in de prachtige Pasadena Expo Hall van het Westin Bonaventure. Compleet met gratis drankjes en hapjes, werden alle aanwezigen, sprekers, sponsors en DJI-medewerkers uitgenodigd om met elkaar te praten, te chatten, te netwerken en ideeën te delen. Dit was een geweldige kans voor aanwezigen om gelijkgestemde specialisten te ontmoeten, contactgegevens te delen en hun professionele sfeer te verbreden. De aanwezigen genoten ook van de zeldzame kans op directe toegang tot een groot cohort van DJI’s toppersoneel.

Deze eerste dag van AirWorks hier in Los Angeles was een feest, vol met panels, presentaties en productaankondigingen. We hebben een geweldige tijd, en er is nog veel meer morgen voor dag 2.

Waar meer te leren:

 • • Lees meer over AirWorks 2019 op de officiële site
 • • Blijf op de hoogte van het laatste door te volgen #AirWorks2019 op Twitter, of volg @DJIEnterprise
 • • Abonneer u op DJI Enterprise’s nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste commerciële drone-nieuws!

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken