Zijn de M300 en het PPK-platform van Propeller het laatste woord in drone-onderzoek?

Drone-onderzoek is tot nu toe snel een van de meest effectieve toepassingen van drone-technologie geworden. In plaats van traditionele handmatige methoden van landmeten, die duur en tijdrovend zijn en voor grote locaties weken tot maanden kunnen duren, is landmeten met drones aanzienlijk sneller en efficiënter.

Snelheid is echter niet de bepalende factor voor een goed onderzoek. Een goed onderzoek heeft juist nauwkeurigheid nodig. En dit is waar de Matrice 300 RTK in combinatie met Propeller PPK de leiding heeft. In dit artikel bekijken we hoe deze krachtige combinatie enquêteresultaten van topkwaliteit kan opleveren, sneller en nauwkeuriger dan ooit tevoren.

Gewoon een van de beste landmeetkundige tools

Als het gaat om nauwkeurigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid, wordt DJI’s nieuwste vlaggenschipcombinatie – de Matrice 300 RTK en Zenmuse P1 payload – algemeen beschouwd als de industriestandaard. En een van de belangrijkste redenen hiervoor is de Smart Oblique Capture-functie van de P1.

Slimme schuine opname in actie

Schuine fotogrammetrie is de techniek die meerdere lenzen gebruikt om beelden vast te leggen om zo zeer gedetailleerde 3D-modellen te bouwen. Lenzen worden meestal aan elkaar gemonteerd in een array met vaste ashoeken en de resulterende afbeeldingen onthullen details die soms over het hoofd worden gezien wanneer alleen verticale foto’s worden gemaakt, zoals functies die worden afgedekt door vegetatie of hoge structuren. Met Smart Oblique Capture kan de P1 gedetailleerde 3D-modellen van uw doel vastleggen, allemaal met één lens, zelfs op de meest complexe terreinen of tijdens wisselende weersomstandigheden.

Wat betreft ongunstige weersomstandigheden, wordt de P1 aangevuld met de extreme duurzaamheid van de M300. De M300 is door het DJI’s duurzaamheidslab op de proef gesteld en heeft bewezen dat hij in staat is om enkele van de meest extreme weersomstandigheden aan te kunnen en nog steeds te vliegen. Hij kan veilig werken bij temperaturen van 50°C tot -20°C en kan windsnelheden tot 33,5 mph aan. Tegelijkertijd heeft het ook een IP45-classificatie gekregen van de Center Testing International Group, wat betekent dat het gemakkelijk bestand is tegen enkele van de meest hardnekkige stortbuien. Simpel gezegd, de M300 is een van de meest betrouwbare en duurzame drones ooit gemaakt.

Introductie van Propeller Aero’s Propeller PPK-oplossing

Natuurlijk is het snel en nauwkeurig verzamelen van nauwkeurige gegevens slechts de helft van de vergelijking als het gaat om effectieve enquêtes. Eenmaal vastgelegd, moeten afbeeldingen vervolgens worden verwerkt tot iets bruikbaars – en dat is waar Propeller’s PPK oplossing komt binnen.

M300-Ppk-Collage

Propeller Aero is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven voor softwareoplossingen voor drone-onderzoeken met meer dan 13.000 gebruikers in meer dan 120 landen over de hele wereld. PPK, of Post Processed Kinematic, is een techniek voor GPS-correctietechnologie die locatiegegevens corrigeert nadat deze zijn verzameld en geüpload.

De oplossing is ontworpen om de tijd in het veld te minimaliseren door grondcontrolegegevens te verzamelen met behulp van Propeller’s AeroPoint-technologie – zeer nauwkeurige, slimme grondcontrolepunten – met een enkele AeroPoint die tot 150 hectare kan bestrijken. Maar nogmaals, snelheid is niet de enige belangrijke factor als het gaat om enquêtes, maar cruciaal is dat de geautomatiseerde verwerking van Propeller gegevens levert die tot op centimeters nauwkeurig zijn, terwijl luchtfoto’s ook automatisch worden verbeterd met PPK-geotagverwerking en fotogrammetrie in één keer.

Bovendien is het proces hiervoor uiterst eenvoudig. Exploitanten hoeven alleen het vereiste aantal AeroPoints te plaatsen en te activeren om het gebied te onderzoeken, de drone over de locatie te laten vliegen en vervolgens eenvoudig de AeroPoint- en drone-gegevens te uploaden. Doorgaans worden datasets binnen 24 uur verwerkt, zodat u de resulterende modellen kunt bekijken en analyseren.

M300 + P1 + PPK = Een belangrijke upgrade

Voorafgaand aan de M300 + P1 combo, de Propeller PPK oplossing maakte gebruik van de Phantom 4 RTK-drone. Met langere vliegtijden, zwaardere ladingen en betere bescherming tegen botsingen, betekent het overschakelen naar de M300 echter dat drone-onderzoek een aanzienlijke upgrade heeft gekregen.

“Toen we onze tests met de M300 deden,” zegt Jared Martinez, Customer Success Engineer bij Propeller, “We ontdekten dat we in ongeveer 45 minuten 250 hectare konden onderzoeken met slechts één batterij. Voorheen hadden we met de Phantom 4 batterijwissels nodig om hetzelfde te bereiken.”

Tegelijkertijd biedt de Zenmuse P1 een aanzienlijk betere nauwkeurigheid als het gaat om het vastleggen van afbeeldingen. “Met Mega-pixel 45 heeft de P1 een grotere sensor die drie keer de efficiëntie geeft”, zegt Simba Wang, Geospatial Channel & Solutions Manager bij DJI, “Dus als efficiëntie de sleutel is tot uw onderzoek, gaat de P1 altijd de beste keuze zijn.”

Het laatste woord in drone landmeetkunde

Door het combineren van de beste drone-landmeetoptie in de M300 + P1-combo met de krachtige PPK-softwareoplossing van Propellerkunnen landmeters nu grootschalige, complexe onderzoeken uitvoeren met een betrouwbaarheid, snelheid en nauwkeurigheid die nog nooit eerder is vertoond.

M300 Met P1 Voor Fotogrammetrie

Metingen zijn niet alleen nauwkeuriger en kunnen nauwkeurig omgaan met ruige kenmerken, van bruggen tot snelwegen tot mijnen, maar ze zijn ook minder gecompliceerd en sneller, wat betekent dat er minder mensen in het veld zijn voor minder tijd, wat veel tijd, middelen en geld bespaart. Geen wonder dat mensen het het laatste woord noemen in drone-onderzoek.

Bekijk ons ​​webinar om Jared Martinez van Propeller en Simba Wang van DJI te horen bespreken hoe de M300 + PI en Propeller PPK oplossing samenwerken.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken