Deze 6 hardcore-weertests zetten DJI’s M300 RTK-drone in een klasse apart

Welkom bij de ergste nachtmerrie van een drone: het duurzaamheidslab van DJI. In dit geavanceerde UAV-testlab begeleidt een team van ingenieurs en technici de Matrice 300 RTK door een reeks proeven om ervoor te zorgen dat hij zelfs in de meest extreme omgevingen en omstandigheden klaar is voor actie.

Testvluchten van de M300 RTK in de regen

Proefpersoon van vandaag: de Matrice 300 (M300) RTK.

Als een product van ondernemingsklasse wordt verwacht dat de M300 RTK veel meer zal doen dan gewone onbemande luchtvaartuigen (UAV’s). Dit komt omdat klanten routinematig vertrouwen op de M300 RTK voor rigoureuze operaties zoals zoek- en reddingsacties, inspectie, kaarten en meer, soms extreem uitdagende omgevingen. Vanwege de hoge eisen van onze klanten moet de M300 RTK effectief, betrouwbaar en veilig kunnen werken in verschillende ongunstige weersomstandigheden.

Klik hier voor meer informatie over de robuuste eigenschappen van de M300 RTK.

In het duurzaamheidslab van DJI hebben ingenieurs de M300 RTK door de volgende zes simulaties geleid om de betrouwbaarheid ervan tijdens dwang te beoordelen. Tijdens het hele testprogramma kijken ingenieurs nauwkeurig naar de invloed van extreme omstandigheden en vochtigheid op de motoren en rotors van de drone, de elektrische snelheids- en vluchtcontrollers en de stabiliteit en betrouwbaarheid van de vlucht.

Hoe presteerde de M300 RTK in simulaties van extreem weer

Fase 1: Variërende temperatuurtest

De eerste ronde die de M300 RTK doorgaans doormaakt, is de test op hete en koude temperatuur die is ontworpen om te zien hoe goed de drone werkt onder verschillende temperaturen. Met klanten over de hele wereld die met de M300 RTK in veel regio’s en verschillende klimaten vliegen, is het belangrijk dat extreme temperaturen de M300 RTK niet onbruikbaar maken. Temperaturen tot 50°C zijn geen probleem voor de M300 RTK, terwijl zelfverwarmende slimme batterijen veilig werken tot -20°C mogelijk maken.

Fase 2: Windweerstandstest

Harde wind kan een UAV van zijn pad stoten en in het ergste geval tot een crash leiden. Om deze reden wenden DJI-ingenieurs zich tot de windtunnel om UAV-prestaties onder winderige omstandigheden te bestuderen en te verbeteren. De M300 RTK is uitgerust met krachtige motoren waarmee hij tot 6 m/s kan stijgen, tot 23 m/s kan vliegen en windsnelheden tot 15 m/s of 33,5 mph aankan.

Windtesten Van De M300 Rtk
Windtesten van de M300 RTK

Fase 3: Zout- en stoomtest

Voor onze klanten die in de buurt van de oceaan opereren, is het belangrijk dat hun drone bestand is tegen de effecten van zoutophoping en corrosie. Bovendien kan mist die de manoeuvreerbaarheid en het zicht belemmert soms de functionaliteit van een drone aantasten. Om deze zorgen aan te pakken, begraven DJI-ingenieurs de M300 RTK gedurende maximaal 48 uur in een zout- en stoomsimulator om te bevestigen dat deze zelfs in uitdagende kustomgevingen continu zal werken.

Zout- En Stoomtesten Van De M300 Rtk
Zout- en stoomtesten van de M300 RTK

Fase 4: Regentest

Het is nooit aan te raden om te vliegen als het regent. Maar voor kritieke missies die niet kunnen wachten op een heldere hemel, is het belangrijk dat de M300 RTK de stress aankan. Lichte regen kan de manoeuvreerbaarheid van een drone beïnvloeden, maar wat nog belangrijker is, vocht dat naar binnen sijpelt, kan de delicate interne elektronische componenten verstoren. Om te verifiëren dat de M300 RTK een regenbui aankan en blijft werken, hebben DJI-ingenieurs de UAV door een regensimulator (IPX1) geleid.

Regentest Ipx1 Van De M300 Rtk
Regentest (IPX1) van de M300 RTK

Fase 5: Ongunstige regentest

Hoewel IPX1-classificaties niet ongebruikelijk zijn voor drones van ondernemingsklasse, is de M300 RTK ontworpen om boven de rest uit te blinken. Hier is de M300 RTK ook getest met een wervelende regensimulator (IPX4) om te laten zien dat niet alleen de bovenkant, maar ook het onderstel de regen kan verdragen. De resultaten van deze test waren indrukwekkend aangezien de M300 RTK buien doorstond met een 360 graden gordijn van water en opnieuw bleef werken.

Spattest Ipx4 Van De M300 Rtk
Spattest (IPX4) van de M300 RTK

Het technische team van DJI had hier kunnen stoppen, maar besloot nog een stap verder te gaan met het testen van water om te bewijzen dat de M300 RTK echt super weerbestendig is.

Fase 6: stortbuitest

Door het equivalent van een hogedrukslang op de M300 RTK te sproeien, hebben de ingenieurs van DJI de drone doordrenkt met een krachtige waterstraal (IPX5). De resultaten van deze test waren nogal eye-openend, aangezien de M300 RTK bestand was tegen een gordel met een waterstoot die gelijk staat aan een echte stortbui, en hij bleef gewoon doorwerken!

Waterstraaltest Ipx5 Van De M300 Rtk
Waterstraaltesten (IPX5) van de M300 RTK

Klik hier voor meer informatie over de veiligheidsvoorzieningen van de M300 RTK.

Wat is het IPX-beoordelingssysteem?

Het Ingress Protection (IP)-classificatiesysteem is een industriestandaard voor het evalueren van elektronica op basis van de weerstand van de behuizing tegen vloeistoffen en vaste stoffen. Hieronder vindt u een uitleg van de drie IP-tests die zijn uitgevoerd op de M300 RTK.

 • IPX1 certificeert “bescherming tegen verticaal vallende druppels, zoals condensatie, zodat er geen schade of onderbreking van de werking van componenten ontstaat wanneer een item rechtop staat.”
 • IPX4 certificeert bescherming “tegen opspattend water uit alle richtingen. Getest voor minimaal 10 minuten met een oscillerende spray (beperkt binnendringen toegestaan ​​zonder schadelijke effecten).”
 • IPX5 certificeert “bescherming tegen lagedrukstralen (6,3 mm) gericht water vanuit elke hoek (beperkte toegang toegestaan ​​zonder schadelijke effecten).” Bron.

De M300 RTK doorstond deze uitdagingen in een laboratoriumomgeving en kreeg bijgevolg een IP45-classificatie van Center Testing International Group Co., Ltd., wat betekent dat hij bestand is tegen water dat erop wordt geprojecteerd door een mondstuk van 6,3 mm (0,24 inch) vanuit elke richting en bestand is tegen binnendringen van vaste voorwerpen met een diameter groter dan 1,0 mm (0,039 inch).

Klik hier voor meer informatie over hoe de M300 RTK zijn IP45-classificatie heeft verkregen.

Hoe heeft DJI deze uitstekende testresultaten bereikt?

Je vraagt ​​je misschien af: “Hoe is dit allemaal mogelijk?” Het antwoord is dat de M300 RTK is ontworpen met het oog op duurzaamheid.

Luchtdichte productie

De M300 RTK zit boordevol slimme functies die worden aangedreven door gevoelige elektronische componenten. Deze items zijn ondergebracht in het casco en zijn cruciale componenten voor veiligheid en stabiliteit tijdens de vlucht. Om deze gevoelige elektronica te beschermen en schade te voorkomen, is het casco vervaardigd met een luchtdichte afdichting.

Luchtdichtheidstesten Van ComponentenLuchtdichtheidstesten van componenten

Na montage worden ook kritieke onderdelen van de drone, zoals de vleugelkast – die de vleugels aan het frame bevestigt – en de vision-sensorlens – die de manoeuvreerbaarheid van de drone verbetert – getest om ervoor te zorgen dat alles luchtdicht is afgesloten. Daarnaast worden deze componenten onderworpen aan een druktest om te controleren of ze bestand zijn tegen interne en externe drukverschillen.

Watertesten Van De M300-Vleugelkast
Watertesten van de M300 RTK-vleugelkast

Elegant warmtebeheer

Een factor die bijdraagt ​​aan de indrukwekkende weersbestendigheid van de M300 RTK is het unieke ontwerp voor warmtebeheer. Ingenieurs hebben de UAV zo gemaakt dat de warmte die wordt gegenereerd door de energieverslindende interne componenten naar boven wordt afgevoerd via een metalen plaat die vervolgens via de uitlaatopeningen van de drone wordt afgevoerd. Al het water dat de uitlaatopeningen binnendringt, is nog steeds volledig geïsoleerd van gevoelige interne onderdelen.

De M300 Rtk Ontwerpen Met Duurzaamheid En Betrouwbaarheid In Gedachten
De M300 RTK ontwerpen met duurzaamheid en betrouwbaarheid in gedachten

Versterkt moederbord

Tijdens de productie wordt automatisch een superbeschermende coating aangebracht op de componenten op het moederbord van de M300 RTK. Deze extra beschermingslaag isoleert interne componenten en voorkomt schade door externe krachten.

Een Beschermende Coating Aanbrengen
Een beschermende coating aanbrengen op componenten op het moederbord van de M300 RTK

Hoe belangrijk is weersbestendigheid

DJI-ingenieurs leggen zoveel nadruk op weersbestendigheid omdat ze weten hoe belangrijk het is om een ​​product te hebben dat ononderbroken operaties biedt tijdens missiekritieke situaties. Het doorstaan ​​van deze extreme testmaatregelen is een van de redenen waarom de M300 RTK de favoriete drone is van klanten in verschillende industrieën, waaronder landbouw, bouw, elektriciteit, olie en gas en openbare veiligheid.

Ga voor meer informatie over onze bedrijfsoplossingen naar: www.enterprise.dji.com.

Voor meer informatie over de Matrice 300 RTK, klik op onderstaande afbeelding.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken