Juni Unified Firmware Updates

Met de recente lancering van ons nieuwe vlaggenschip voor ondernemingen, de Matrice 300 RTK, slechts een maand geleden, hebben we onze focus gericht op het optimaliseren van de prestaties van bestaande producten. Deze optimalisaties bestaan ​​meestal uit het overzetten van nieuwe functies of ideeën die zijn ontworpen voor de Matrice 300 RTK naar onze eerdere enterprise-producten. Dit heeft geleid tot een reeks firmware-updates voor onze enterprise-productlijn.

Om ervoor te zorgen dat onze zakelijke gebruikers niets missen, hebben we de belangrijkste informatie hier samengevat naast onze traditionele release-opmerkingen (die, zoals altijd, te vinden zijn onder het downloadgedeelte van elke productpagina, zoals hier voor de Mavic 2 Enterprise-serie).

 1. DJI-piloot
  1. Interface-optimalisaties
  2. Verbeterde uitvoer/weergave
 2. Matrice 200-serie V2
  1. Geoptimaliseerde mogelijkheden voor gegevensverzameling
  2. Verbeterde SDK/derde partij-compatibiliteit
 3. Mavic 2 Enterprise-serie
  1. Verbeterde kernfunctionaliteit
  2. Geoptimaliseerde cameraprestaties

DJI-piloot

De nieuwste update (V1.8.0) van onze zakelijke mobiele applicatie voor Android-poorten over verbeteringen die zijn aangebracht voor de M300 RTK aan de Matrice 200 Series V2 en Mavic 2 Enterprise Series.

Interface-optimalisaties

1. Cameraparameterwaarden toegevoegd aan de Manual Flight-interface (M200 Series V2, Mavic 2 Enterprise Series)

De ISO-, EV- en Shutter-camera-instellingen worden nu rechtstreeks over de Live View-interface gelegd voor een meer gestroomlijnde pilootervaring.

2. Nieuw berichtvenster (M200 Series V2, Mavic 2 Enterprise Series)

De interfaces Manual Flight en Auto Flight hebben nu een nieuw berichtvensterpictogram en een nieuwe interface. Alle kritieke waarschuwingen worden hier verzameld en zijn toegankelijk met een simpele tik. Gebruikers kunnen waarschuwingen op een efficiënte manier bekijken, wissen of verbergen.

Gebruikersinterface Voor Meldingen

3. De horizon-indicator en vliegpadvector toegevoegd aan de FPV-weergave (M200 Series V2)

Lessen nemen van onze nieuw geïntroduceerde Primary Flight Display, we hebben twee belangrijke indicatoren rechtstreeks naar de FPV-weergave verplaatst om kritieke vluchtinformatie dynamisch op een 3D-manier weer te geven.

Pfd Voor M200

Aanvullende UI-verbeteringen voor alle modellen:

Certificaat Ontgrendelen

Verbeterde uitvoer/weergave

1. HDMI-uitgangsinstellingen uitgebreid (Mavic 2 Enterprise-serie)

Gebruikers kunnen nu flexibel de HDMI-uitgang van de bijbehorende DJI Smart Controller instellen via DJI Pilot, zodat ze direct beelden van de camera kunnen exporteren.

Hdmi-Uitgang Schakelen

Matrice 200-serie V2

De nieuwe firmware voor ons bedrijfsplatform van de laatste generatie, de Matrice 200 Series V2, optimaliseert workflows voor gegevensverzameling (met name voor landmeetkunde) en verbetert de compatibiliteit met payloads/accessoires van derden. Houd er rekening mee dat alle functies alleen werken wanneer de drone wordt geüpgraded naar firmware XYZ en DJI Pilot naar v1.8.0 of hoger.

Datum11 juni 2020
Vliegtuigfirmwarev01.00.0690
Firmware afstandsbedieningv01.00.0690
D-RTK 2 mobiel station voor firmware uit de Matrice-seriev03.00.0013
DJI Pilot-appv1.8.0
DJI Assistant 2 voor MatriceWindows v2.0.11, Mac v2.0.11

Geoptimaliseerde mogelijkheden voor gegevensverzameling

1. Nieuwe functie voor hoogte-optimalisatie

Bij het in kaart brengen met de M210 RTK V2 en Zenmuse X7 levert het gebruik van slechts één set orthofoto’s mogelijk geen 3D-modellen op met ideale hoogtenauwkeurigheid. De nieuw toegevoegde hoogte-optimalisatiefunctie betekent dat het vliegtuig na het maken van orthofoto’s automatisch van het eindpunt naar het centrale gebied vliegt en 10 schuine afbeeldingen maakt, die samen met orthofoto’s in DJI Terra worden geïmporteerd voor reconstructie.

Vergelijking van het in- en uitschakelen van de hoogte-optimalisatiefunctie (beide voorbeelden gebruikten M210 RTK V2 en Zenmuse X7 35 mm om gegevens van hetzelfde gebied te verzamelen, GSD = 2,74 cm / pixel):

Hoogte Optimalisatie Grafiek

Hoogte Optimalisatie

2. Dubbele antennemogelijkheden kunnen nu worden ingeschakeld, zelfs als de RTK-functionaliteit niet wordt gebruikt

Zonder verbinding te maken met het D-RTK 2 mobiele station of netwerk RTK, kan de M210 RTK V2 nog steeds dubbele antennes gebruiken om satellieten te zoeken en nauwkeurige oriëntatie-informatie uit te voeren. Dit is met name handig voor missies waarbij de drone moet vliegen in gebieden met sterke elektromagnetische interferentie (zoals in de buurt van een hoogspanningslijn).

Na de firmware-update, zonder verbinding te maken met het D-RTK 2 mobiele station of netwerk RTK, kan het vliegtuig nog steeds nauwkeurige oriëntatie-informatie uitvoeren via de RTK-module, zolang de ingebouwde RTK dubbele antenne normaal naar satellieten kan zoeken. Dit zorgt voor verbeterde antimagnetische interferentie en vliegveiligheid.

3. Mapnamen toegevoegd aan fotonamen

Voor de update, bij gebruik van de M210 RTK V2 en Zenmuse X7 om de route te plannen, werden de gemaakte foto’s automatisch opgeslagen in de map van de corresponderende route en benoemd in het formaat DJI_0001.JPG. Dit betekent echter dat foto’s in verschillende mappen dezelfde naam kunnen hebben, wat problemen kan veroorzaken bij het beheren van grote datasets of het importeren in fotogrammetriesoftware. Na de update worden fotonamen voorafgegaan door de namen van de routemap, om dit probleem te voorkomen.

Naamgevingsconventie Voor Foto'S

Verbeterde SDK-compatibiliteit met derden

1. RC-snelkoppeling geïmplementeerd om accessoires te bedienen die op de IO-poort zijn aangesloten.

Met de uitbreidingspoort aan het uiteinde van de M210 V2 en M210 RTK V2 kunnen ontwikkelaars hun eigen accessoires aansluiten en bedienen, zoals laadsystemen, verlichtingssystemen en meer.

De nieuwste firmware maakt snelkoppelingen op de afstandsbediening mogelijk om de uitvoer van de IO-poort te regelen. Als er bijvoorbeeld een drop-release-apparaat op het vliegtuig is aangesloten, kunt u direct op een knop op de afstandsbediening drukken om het item vrij te geven.

Io-Poort Gif

2. Ondersteunt nu Payload SDK 2.0

De Matrice 200 Series V2 ondersteunt nu volledig Payload SDK 2.0, en introduceert een hele reeks software-optimalisaties zoals het downloaden van gegevens naar de RC en een aangepaste widget, evenals compatibiliteit met twee payload-integratiemethoden – de DJI SkyPort V2 en DJI X-Port.

Ontwikkelaars kunnen ook verbeterde ontwikkelingsdocumentatie en meer informatie vinden over het Payload SDK-programma hier.

Mavic 2 Enterprise-serie

Updates voor de Mavic 2 Enterprise Zoom- en Dual-modellen zijn gericht op het optimaliseren van de kernfunctionaliteit van de drone en de cameraprestaties.

Datum11 juni 2020
Vliegtuigfirmwarev01.01.0700
DJI Pilot-app, Androidv1.8.0
DJI Assistant 2 voor Mavic 2 Enterprise-seriev2.0.12

Verbeterde kernfunctionaliteit

1. Geoptimaliseerd systeem voor beeldoverdracht

Door software-optimalisaties hebben we de kernprestaties van het beeldtransmissiealgoritme verbeterd, waardoor de beeldoverdrachtsafstand van de MAvic 2 Enterprise Series-drones is vergroot tot 10 km (FCC) / 6 km (CE / MIC / SRRC).

Houd er rekening mee dat dit wordt gemeten in een onbelemmerde, storingsvrije omgeving. De specificatie van het maximale vliegbereik is een proxy voor de sterkte en veerkracht van de radioverbinding. Vlieg met uw drone altijd binnen het gezichtsveld, tenzij anders is toegestaan.

2. Verbeterde geluidskwaliteit van de M2E-luidspreker

Het modulaire accessoire voor de M2E-luidspreker kan zich nu aanpassen aan variabele audiobronnen en op een consistenter volume projecteren om een ​​duidelijkere boodschap over te brengen.

Geoptimaliseerde cameraprestaties

1. Ondersteuning toegevoegd voor digitale zoom bij het maken van foto’s

Wanneer u de Mavic 2 Enterprise gebruikt, kunt u nu digitaal zoomen op het realtime beeld en meer details bekijken zonder naar Afspelen te gaan en vervolgens in te zoomen op eerder gemaakte foto’s. Deze functie verbetert de efficiëntie van operaties ter plaatse aanzienlijk voor taken zoals toezicht, wetshandhaving en inspectie.

Foto Zoom Gif

2. Verbeterde cameraprestaties bij hoge ISO

De ruisonderdrukking en verscherping bij hoge ISO’s zijn geoptimaliseerd. Dit is bedoeld om de prestaties te verbeteren van professionals in de openbare veiligheid die moeten werken in omgevingen met weinig licht.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken