Luchtgegevens versnellen de bouw van noodziekenhuizen

COVID-19 is een van de ergste gezondheidscrises geworden die onze generatie heeft gezien en treft meer dan 2 miljoen mensen over de hele wereld, en mogelijk nog meer in de komende maanden. Om te reageren op het toenemende aantal bevestigde gevallen, hebben regeringen hun gezondheidszorgstelsels snel moeten uitbreiden en zelfs tijdelijke ziekenhuizen moeten bouwen om ervoor te zorgen dat ze COVID-19-patiënten goed kunnen behandelen.

In Argentinië is het aantal bevestigde COVID-19-gevallen de afgelopen twee weken verdubbeld. Als reactie daarop is de Argentijnse regering begonnen met de bouw van twaalf modulaire ziekenhuizen om de capaciteit van het zorgstelsel uit te breiden tijdens de COVID-19-crisis. Deze ziekenhuizen zullen in totaal 1.200 bedden toevoegen, inclusief ICU, isolatiekamers en andere noodzakelijke apparatuur om kritieke patiënten te behandelen.

De urgentie van de situatie vereist dat deze ziekenhuizen zo snel mogelijk klaar zijn en beginnen te werken. Het ministerie van Openbare Werken, de organisatie die verantwoordelijk is voor deze projecten, wendde zich tot de implementatie van nieuwe drone-technologieën om de bouw van deze kritieke faciliteiten te versnellen.

Vanwege de snelle doorlooptijd die nodig was voor deze faciliteiten, waren drones het meest logisch omdat landmeters hun doorlooptijd konden verlengen en ook efficiënter zeer nauwkeurige gedigitaliseerde kaarten van het gebied konden delen.

De uitdaging aangaan

De modulaire noodziekenhuizen zijn verdeeld over vier verschillende provincies in Argentinië, waarvan negen in de provincie Buenos Aires en drie in de regio’s Noord, West en Centraal.

Locaties voor noodziekenhuizen in Argentinië

Elk modulair ziekenhuis bestaat uit 1.100 m2 modules die op een betonnen sokkel zijn gebouwd. Net als elk ander functioneel ziekenhuis, hebben de modules ook externe servicefaciliteiten nodig, zoals sanitaire, riolerings-, elektrische en telecomserviceaansluitingen, die allemaal voldoen aan de ISO 9001/2015-kwaliteitsnormen en ISO 14001/2015 Environment Standard-certificeringen.

De afstand tussen locaties en het aantal partijen dat nodig is om deze ziekenhuizen te bouwen, vormden een vertragingsrisico voor het project. Als gevolg hiervan besloot het projectteam gebruik te maken van de efficiëntie van drones en nam contact op met RC Online, een DJI-partner, om te helpen bij het onderzoeken en in kaart brengen van de bouwplaatsen.

Digitale activa verbeteren de efficiëntie

Drones zijn op grote schaal geïntegreerd in meerdere workflows bij bouwprojecten, van landonderzoek tot projecttoezicht. Door middel van drone luchtbeeld- en verwerkingssoftware zoals DJI Terra, kunnen landmeetkundige professionals digitale activa zoals 2D- en 3D-orthomosaische kaarten produceren om deze projecten te helpen plannen en volgen.

Om het onderzoek uit te voeren, hebben de teams ongeveer 2.000 km afgelegd om de bouwplaatsen te bezoeken en veldgegevens te verzamelen. Uitgerust met DJI’s Phantom 4 Pro en Mavic 2 Pro drones, konden de teams de 12 locaties en meer dan 10.000 m2 in slechts drie dagen inspecteren.

Veld 1

Luchtfoto van de bouwplaatsen

Na de dataverzameling ter plaatse hebben ze de beelden verwerkt voor het eindresultaat. Met behulp van fotogrammetriesoftware konden ze meer dan 6.000 afbeeldingen verwerken en 2D- en 3D-kaarten maken met gedetailleerde informatie over de bouwplaatsen.

Foto Mapa V1-1

3D-reconstructiekaart

De digitale kaarten werden een waardevolle bron voor efficiënte planning en snelle uitvoering. Slechts een paar uur nadat de drones de locaties hadden onderzocht, waren de verzamelde gegevens beschikbaar in een collaboratieve cloudomgeving, waartoe alle organisaties die aan dit project deelnamen toegang hadden. Dankzij de digitale middelen konden de betrokken partijen, zoals het ministerie van Openbare Werken, het Elektriciteitsbedrijf of de Telcom Service Provider, tegelijkertijd alle informatie krijgen die nodig is voor de planning en uitvoering van deze projecten.

Waarde van drones voor de bouwsector

Monica Rivera, de uitvoerend coördinator van het programma, sprak over de waarde van drones voor dit project en de bouwsector in het algemeen, “Vandaag de dag lijdt het geen twijfel meer dat drones waarde toevoegen aan de sector van planning en constructie van openbare werken.”

“De toegevoegde waarde draait om de verzamelde data en hoe je kunt profiteren van dataverhalen binnen een geïntegreerde werkuitvoeringscyclus.”

Drones en digitale kaartsoftware hervormen de bouwsector. Tijdens noodsituaties vertalen efficiëntie en nauwkeurigheid geredde levens. Door deelbare digitale middelen aan te bieden en de onderzoekstijd te verkorten, konden de drones bijdragen aan dit cruciale nationale project om COVID-19 te helpen bestrijden.

Als u meer wilt weten over drones voor landmeten, kunt u hier ons artikel lezen. Als u meer wilt lezen over de verschillende manieren waarop drones COVID-19 helpen bestrijden, vindt u hier een lijst met belangrijke toepassingen.

Over onze partner: RC Online, opgericht in 2012, is een baanbrekende drone-serviceprovider en DJI-partner gevestigd in Buenos Aires, Argentinië. Naast landmeetkundige werkzaamheden verzorgen zij ook inspecties van infrastructuur en energievoorzieningen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken