Snellere, nauwkeurigere drone-gegevensverwerking met DJI Terra

Update 3 september 2020: om hoogtepunten van DJI Terra’s V2.3.0-release te bekijken, klik op hier.

Als je net begint met het bouwen van een drone-programma, wil je misschien je software selecteren nog voordat je gaat hardwareshoppen. Gegevens zijn immers het meest waardevolle aspect van drone-eigendom, en alleen de juiste drone-mappingsoftware kan helpen het ware potentieel van uw gegevens te ontsluiten.

Intuïtief platform voor het in kaart brengen van drones

DJI Terra is een alles-in-één oplossing voor het in kaart brengen van drones die alle middelen bevat die landmeters of projectmanagers nodig hebben om luchtgegevens te plannen, visualiseren, verwerken en analyseren. Volledig compatibel met de meest compacte en nauwkeurige kaartoplossingen voor lage hoogte van DJI – Phantom 4 RTK en P4 Pro – Terra is zo intuïtief en gebruiksvriendelijk dat je geen voorafgaande training of ervaring als landmeter nodig hebt om het beste te krijgen daaruit voortvloeit.

Neem bijvoorbeeld missieplanning. Omdat Terra meerdere routeplanningsmethoden ondersteunt, zoals waypoint-vluchten, 2D-kaarten en schuine missieplanning, zijn er maar een paar tikken nodig om complexe missies te automatiseren. Er zijn tal van instelbare parameters (hoogte, snelheid, hoek van de cardanische ophanging, richting van het vliegtuig, enz.) die u kunt regelen om het gewenste detailniveau uit uw enquête te halen. Voor verbeterde nauwkeurigheid kunnen Ground Control Points (GCP’s) eenvoudig worden opgenomen.

Realtime drone-mapping

DJI Terra is ook ideaal voor het in realtime in kaart brengen van kaarten – een functie die van cruciaal belang is voor tijdgevoelige missies waarbij binnen enkele minuten beslissingen moeten worden genomen. Je kunt Terra gebruiken om 2D-orthomozaïsche kaarten te genereren terwijl de drone vliegt, of snel een 3D-puntenwolk van het in kaart gebrachte gebied renderen en visualiseren om te bepalen of er meer vluchten nodig zijn om eventuele hiaten in het model te overbruggen.

Werkstroom

Gegevensverwerking eenvoudig gemaakt

Zodra de enquête is voltooid, haalt u eenvoudig de SD-kaart op en steekt u deze in uw laptop om de afbeeldingen te importeren voor verwerking. De snelle verwerkingscapaciteit van Terra geeft u gedetailleerde en nauwkeurige meetresultaten voor elke omgeving door middel van 2D-orthomozaïeken met hoge resolutie en realistische 3D-modelreconstructies. De 3D-modellen zijn volledig navigeerbaar, wat betekent dat u elke functie op het model tot in detail kunt inspecteren of zelfs elke foto van het model afzonderlijk kunt bekijken om kritieke elementen in de echte wereld te lokaliseren.

Voor 2D-kaarten zijn Terra’s algoritmen geoptimaliseerd voor drie reconstructiescenario’s:

 • Veld: Ontworpen om gegevens vast te leggen van relatief vlak land, bijvoorbeeld rijst- of tarwevelden.
 • Stedelijk: Ontworpen voor ruimtes met gebouwen van verschillende hoogtes.
 • Fruit boom: Ontworpen voor boomgaarden met een grote variatie in hoogte en hoogte.

Er zijn ook verschillende 2D- en 3D-analysetools beschikbaar die u kunt gebruiken om lineaire afstanden en oppervlakten te meten, of om voorraadvolumes te berekenen. Verder kunt u op elk punt in het model annotatielabels toevoegen om de communicatie met het team te verbeteren tijdens complexe, langdurige bouw- of infrastructuurprojecten.

Terra Laptop

DJI Terra: nieuwe functies en mogelijkheden

Net zoals het constant de grenzen verlegt voor wat mogelijk is met drone-hardware, heeft DJI ook geïnvesteerd in het verbeteren van de functies en verwerkingssnelheid van Terra. De nieuwste productupdate van de drone-kaartsoftware is gericht op het snel produceren van de meest nauwkeurige weergave van uw activa, objecten, omgeving en meer.

Efficiënter dan ooit

Met deze nieuwe update is de gegevensverwerkingscapaciteit van DJI Terra voor grootschalige reconstructie opmerkelijk toegenomen. Terra is nu 400 procent efficiënter dan voorheen. Waar je voorheen 1 GB RAM nodig had om 100 afbeeldingen van de Phantom 4 RTK te verwerken, kan Terra nu 400 afbeeldingen van de P4RTK verwerken met hetzelfde geheugenvermogen.

Om je een vergelijking te geven,

Voordat: Terra zou 64 GB RAM nodig hebben om 22.744 afbeeldingen in 4 dagen om te zetten in een hoogwaardig 3D-model

Nutsvoorzieningen: Terra heeft slechts 12 GB RAM nodig om dezelfde taak uit te voeren

Dit betekent dat Terra meer gegevens op een enkel apparaat kan verwerken dan de meeste van zijn concurrenten tegenwoordig. En uw computer is vrij om andere taken op zich te nemen terwijl Terra dat verbluffende 3D-model voor u bouwt.

Terra Transformatie

Nauwkeurigheid als nooit tevoren

Het Enterprise-team heeft ook ondersteuning toegevoegd voor verschillende mogelijkheden die een grote bijdrage zullen leveren aan het verbeteren van de nauwkeurigheid van uw kaarten en modellen. Enkele van de belangrijkste functies die in de nieuwe update zijn uitgebracht, zijn:

 • Ondersteuning voor camera’s van derden of PPK-gegevensverwerking van derden waarbij afbeeldingen worden gescheiden van het positie- en oriëntatiesysteem (POS). Met de nieuwe update kunnen de oorspronkelijke POS-gegevens worden geconverteerd naar het coördinatensysteem voordat de gegevens worden verwerkt om het probleem van inconsistentie in hoogte op te lossen.
 • Het is nu mogelijk om Aerotriangulation-resultaten in XML- of DJI Terra-indeling te exporteren naar fotogrammetriesoftware van derden. Dit omvat ondersteuning voor het toepassen van externe parameters op afbeeldingen voor vervormingscorrectie.
 • 3D-modelreconstructie ondersteunt nu het schuine systeem met 5 camera’s. U kunt dus 5 vliegroutes plannen om dezelfde hoeveelheid gegevens vast te leggen als u zou hebben bereikt met 5 camera’s tegelijk op een drone. De routes komen overeen met de 5 camerakoppen: omlaag, vooruit, achteruit, naar links en naar rechts.
 • Semantische segmentatie en automatische generatie van vliegroutes zijn ingeschakeld voor 2D-veldreconstructie. En voor degenen die multispectrale sensoren gebruiken, is ondersteuning toegevoegd voor het genereren van semantische kaarten, prescriptiekaarten en vliegroutes met gevarieerde spuithoeveelheden in 2D multispectrale reconstructie.
 • Ondersteuning voor SuperMap-puntenwolkreconstructie in S3MB is toegevoegd.
 • Het Fruit Tree-reconstructiescenario ondersteunt nu handmatige planning, semi-geautomatiseerde planning en aanpassing van de nauwkeurigheid van het volgen van terreinen.
 • Er zijn geheel nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor gebruikers in de energiesector, met een specifieke focus op automatische missieplanning en 3D-reconstructie voor powerline-inspecties.

Deze updates zijn ontworpen om indrukwekkende detailniveaus te leveren en verminderen niet alleen de totale onderzoekstijd, maar maken ook een ecosysteem van veelzijdige gegevensverzamelingsmogelijkheden mogelijk.

Succesverhaal: DJI Terra in cultureel behoud

Toppen Co, een pionier op het gebied van digitale bewaring van historische gebouwen, ontdekte onlangs de krachtige mogelijkheden van DJI Terra tijdens het in kaart brengen van het 400 jaar oude Karatsu-kasteel in de prefectuur Saga, Japan. Lees meer over wat de landmeters van Toppen leerden toen ze hun conventionele technieken opgaven voor een complete enterprise drone mapping-oplossing van DJI.

Karatsu-Kasteel Met Drone

Hoogtepunten uit de update van 28 augustus van DJI Terra

Met DJI Terra versie 2.3.0 introduceren we een reeks nieuwe functies, evenals optimalisaties en reparaties. Voor volledige documentatie van de veranderingen die met V2.3.0 komen, verwijzen wij u naar de: Release-opmerkingen DJI Terra.

Gedetailleerde planning van inspectiemissies

Genereer automatisch waypoints en vliegroutes op basis van een of meer punten die zijn geselecteerd in een lokaal 3D-model of puntenwolk (of een puntenwolk van derden). Een gesimuleerd camerabeeld inclusief het geselecteerde punt wordt op het scherm weergegeven om betere waypoint-selectie en efficiëntere vluchtrouteplanning mogelijk te maken, waardoor inspectieworkflows worden geautomatiseerd.

Gedetailleerde Inspectiepuntenwolk 1

Gedetailleerde Inspectiepuntenwolk 2

Interessant gebied

Met deze nieuwe functie kan beeldreconstructie worden uitgevoerd op een specifiek doelgebied. Dit bespaart op zijn beurt verwerkingstijd en verbetert de efficiëntie, terwijl een duidelijker model of puntenwolk wordt gegenereerd. Of het nu gaat om het uitvoeren van gedetailleerde inspecties van complexe activa of het bewaken van het werk op een bouwplaats, drones worden steeds vaker door verschillende industrieën gebruikt om gegevens met hoge resolutie op een veilige, snelle en goedkope manier vast te leggen. Maar hoe u die gegevens aan het werk zet en er de beste waarde uit haalt, hangt af van de software die u kiest.

Aan de slag met DJI Terra

Naast het snel en effectief klaren van de klus, maakt de intuïtieve gebruikersinterface van DJI Terra drone-kaartdiensten breed toegankelijk. Omdat de drone-kaartsoftware naadloos synchroniseert met DJI’s Phantom 4-serie – een van de meest populaire drones van onderzoekskwaliteit op de markt – kun je verwachten dat je de beste, meest nauwkeurige resultaten krijgt van je Phantom 4 RTK- of Phantom 4 Pro-serie door Terra te gebruiken. om de gegevens te verwerken.

Voer hieronder uw gegevens in om een ​​gratis proefperiode te starten, een aankoop te doen of een consult aan te vragen bij een officiële DJI Enterprise-dealer.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken