Top 7 kenmerken van de DJI P1

Als het gaat om het maken van nauwkeurige 3D-kaarten of modellen van levensechte omgevingen, is fotogrammetrie de go-to-technologie voor landmeters, mappers, GIS-professionals en AEC-managers over de hele wereld. Fotogrammetrie is de wetenschap van het verzamelen van gegevens en metingen van 2D-foto’s die zijn gemaakt vanuit verschillende gezichtspunten, vaak via drone-onderzoek. Deze foto’s worden vervolgens nabewerkt met behulp van drone-fotogrammetriesoftware om 2D-kaarten en 3D-reconstructies met hoge resolutie te maken. Met deze nauwgezette modellen kunnen afstanden, oppervlakken en volumes van fysieke objecten worden gemeten.

Het verkrijgen van de meest nauwkeurige metingen is een aangeboren doel voor iedereen die investeert in drone-onderzoek. En dit doel kan niet worden bereikt als u concessies doet aan uw landmeetkundige sensoren.

De P1, DJI’s nieuwste payload voor een landmeetkundige drone, is ontworpen om fotogrammetrische uitmuntendheid te bereiken. De P1 is de krachtigste DJI Enterprise-camera tot nu toe en belooft een ongekend niveau van nauwkeurigheid, prestaties en zeer nauwkeurige gegevensverzameling.

Hier zijn de top 7 functies die de P1 tot de nieuwe maatstaf in luchtonderzoek maken:

Betere resolutie voor betere nauwkeurigheid

De P1 integreert een 45-megapixel full-frame sensor met weinig ruis en hoge gevoeligheid met verwisselbare 24/35/50 mm lenzen met vaste focus.

P1 Cmos

Deze betere resolutie vertaalt zich niet alleen in een betere nauwkeurigheid – en uiteindelijk in nauwkeurigere 3D-modellen – maar de veelzijdige P1-lading geeft u ook een grotere mate van flexibiliteit om aan project- of klantvereisten te voldoen. Bovendien gebruikt de P1, net als de meeste andere DJI-landmeetcamera’s, een Global Mechanical Shutter (bereikt met een centrale vleugelsluiter) om de rolluikvervorming te annuleren, waardoor de camera sluitertijden tot 1/2000ste van een seconde aankan.

P1 Mechanische Sluiter

Superieure datakwaliteit voor superieure bruikbare inzichten

Niet alle projectsites zijn gelijk gemaakt. In risicovolle omgevingen zoals stortplaatsen of bouwlocaties op grote hoogte is het markeren en registreren van grondcontrolepunten (GCP’s) mogelijk niet altijd haalbaar. En dus bouwt de P1 voort op realtime kinematische (RTK) verwerkingsworkflows om een ​​benijdenswaardige nauwkeurigheid tot 3 cm horizontaal en 5 cm verticaal te leveren, zelfs zonder GCP’s. Op deze manier kunt u nog steeds voldoen aan de nauwkeurigheid op centimeterniveau die nodig is voor uw deliverables en daaruit bruikbare inzichten afleiden.

Robuuste gimbal voor robuuste veelzijdigheid

De P1 is uitgerust met een 3-assige gestabiliseerde gimbal om eventuele onbedoelde rotatiebewegingen van uw drone (kantelen, rollen en pannen) te compenseren. De sensor kan vloeiende, heldere beelden leveren om nauwkeurige geo-gerefereerde gegevensverzameling mogelijk te maken met een landmeetkundige drone. Zo wordt het risico op datalekken verwaarloosbaar en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de kosten die gepaard gaan met opnieuw vliegen.

P1 Gimbal

Buitengewone efficiëntie voor buitengewone missies

Met de Zenmuse P1 maak je tijdens de vlucht elke 0,7 seconde een foto. Tijdens onze testritten kon een M300 RTK uitgerust met de P1 3 vierkante kilometer in één vlucht overzien bij een GSD van 3 cm. En met een 75 procent overlap aan de voorkant en een overlap van 55 procent aan de zijkant, was de drone in staat om een ​​horizontale nauwkeurigheid van 3 cm en een verticale nauwkeurigheid van 5 cm te bereiken. Deze indrukwekkende efficiëntie stelt u in staat om veel meer te bereiken in veel minder tijd.

P1 10Sqkm Kaart

Smart Oblique Capture voor slimme bewerkingen

De nieuwe functie Smart Oblique Capture helpt u ook meer te bereiken in minder tijd (en met minder inspanning). In deze modus roteert de gimbal van de P1 en legt vijf verschillende beelden vast vanuit vijf verschillende hoeken terwijl hij langs zijn vooraf bepaalde vliegbaan vliegt.

De door u gekozen vluchtparameters vertellen de P1 automatisch dat hij geen onnodige afbeeldingen (zoals die aan de rand van het kaartgebied) moet maken en alleen die foto’s moet maken die essentieel zijn voor de reconstructie van het interessegebied.

Welke impact heeft dit op de efficiëntie van de landmeetkundige drone? Omdat u minder tijd kwijt bent met het maken van onnodige foto’s, kunt u gemakkelijk 7,5 vierkante kilometer in één werkdag afleggen (bij een GSD van 3 cm). En nadat u uw gegevens hebt verzameld, heeft u minder tijd en kracht nodig om deze te verwerken tot bruikbare resultaten.

Smart Oblique Capture-Animatie

Geheel nieuwe TimeSync 2.0 voor krachtige coördinatie

DJI’s TimeSync-technologie stelt een landmeetkundige drone in staat om zijn camera, vluchtcontroller, RTK-module en gimbal te coördineren om er zeker van te zijn dat de meest nauwkeurige positioneringsinformatie aan elk beeld wordt getagd. Terwijl de Phantom 4 RTK precisie op millisecondenniveau kan bieden, gaat TimeSync 2.0 een tandje hoger door synchronisatie op microsecondeniveau te bieden. En laten we niet vergeten dat TimeSync de geospatiale gegevens aanpast aan het midden van de camera en deze opneemt in EXIF- en XMP-indeling om de nauwkeurigheid van de gegevens tijdens de nabewerking te behouden.

P1 Tijdsynchronisatie

Naadloze Terra-integratie voor naadloze nabewerking

De beste nabewerkingssoftware voor de gegevens die zijn vastgelegd door DJI’s drone-landmeetproducten, zoals de M300 RTK en P1, is de officiële software van DJI: DJI Terra.

DJI Terra is alles-in-één drone-landmeetsoftware vol met alle middelen die je nodig hebt om luchtgegevens te plannen, visualiseren, verwerken en analyseren. Omdat deze intuïtieve en gebruiksvriendelijke drone-fotogrammetrie-oplossing moeiteloos synchroniseert met DJI’s vlaggenschip voor landmeetkundige drones en camera’s, kun je de meest gedetailleerde en nauwkeurige 3D-modellen en metingen van Terra verwachten.

Er moet ook worden opgemerkt dat Terra zijn verwerkingssnelheden exponentieel heeft geoptimaliseerd sinds de lancering en nu efficiënter is dan ooit. Het stelt landmeters in staat om aan real-time kaartmissies te werken en wordt geleverd met handige automatiseringsfuncties zoals ‘Region of Interest’ waarmee beeldreconstructie kan worden uitgevoerd op een specifieke doelregio.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Nieuwe Call-To-Action

De hiaten in het aanbod van fotogrammetriecamera’s opvullen

De P1-oplossing is cruciaal voor DJI’s visie om een ​​geïntegreerd ecosysteem van producten te creëren, drones te optimaliseren voor het verzamelen van geospatiale gegevens en naar intentiegestuurde vluchten te evolueren.

Deze geavanceerde cameralading stelt fotogrammetrieprofessionals in staat complexe missies sneller en efficiënter uit te voeren, en stelt hen in staat om de ultrahoge resolutiebeelden te verwerven die nodig zijn voor het maken van gedetailleerde 2D-orthomozaïeken en 3D-reconstructies voor geologisch onderzoek, waterbouwkunde, monumentenzorg, en nog veel meer. Ondertussen stelt de pijnloze compatibiliteit van de P1 met de DJI Terra-software teams in staat om de gegevens snel in realtime weer te geven en te visualiseren en uiteindelijk hun nabewerkingstijden te verkorten.

Ontvang updates over DJI’s full-frame drone-fotogrammetrie-oplossing

De Zenmuse P1 zal begin 2021 te bestellen zijn. Vul dit formulier in om de laatste updates te ontvangen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken