Wat maakt de Matrice 300 RTK zo veilig?

Het is een risico dat inherent is aan vliegen: wat omhoog gaat, moet altijd naar beneden komen. Als het gaat om de veiligheid van de luchtvaart en drones, gaat het er echt om hoe de drone naar beneden komt. Bij DJI waarderen we dit intrinsieke aspect van de luchtvaart ten volle en hebben we geprobeerd om elke drone die we produceren uit te rusten met uitgebreide functies die zijn ontworpen om de veiligheid te maximaliseren en ervoor te zorgen dat elke keer dat je landt, het opzettelijk is.

De Matrice 300 RTK (M300 RTK), ons nieuwste industriële platform, is uitgerust met een reeks veiligheidsfuncties die de normen voor droneveiligheid opnieuw definiëren.

Veiligheid voorop — een korte geschiedenis

DJI heeft een lange geschiedenis van baanbrekende drone-veiligheid. Lang voordat regelgevers en overheidsinstanties veiligheidseisen stelden, introduceerden we technologieën en oplossingen om de veiligheid te maximaliseren en gevaar te minimaliseren.

Hoewel DJI andere fabrikanten niet aan onze strenge normen kan houden, kunnen we er in ieder geval voor zorgen dat elke drone die door DJI wordt geproduceerd en verkocht, is uitgerust met de veiligheidsvoorzieningen die nodig zijn om de lucht veilig te houden. Dit wordt van cruciaal belang naarmate een toenemend aantal ondernemingen en openbare veiligheidsinstanties drones inzetten voor operaties die levens redden, de wereld voeden en de lichten aanhouden.

Als het nieuwste industriële platform van DJI wordt de M300 RTK geleverd met alle bovenstaande veiligheidsvoorzieningen en meer. Dit is de reden waarom de M300 RTK de industriestandaard voor droneveiligheid opnieuw definieert.

Redundante systemen

Veiligheid en betrouwbaarheid waren twee kernpijlers tijdens de ontwikkeling van de M300 RTK. Om de veiligheidsnormen naar een hoger niveau te tillen, is dit platform uitgerust met back-ups voor 12 vitale vluchtcomponenten, zodat in het onwaarschijnlijke geval van een hardwarestoring, de back-upmodule online komt om u veilig thuis te brengen. Een goed voorbeeld is de dubbele batterijconfiguratie van de M300 RTK. Zelfs als één batterij uitvalt, kan de tweede de drone nog steeds veilig van stroom voorzien om veilig te landen. Maar batterijen zijn niet het enige voorbeeld van een redundant veiligheidsontwerp. De M300 RTK bevat een extra IMU, barometer en kompas, die allemaal online komen als de primaire eenheid uitvalt. Evenzo zijn de hoofdprintplaten van de M300 RTK bedrukt met back-upvoeding en communicatieverbindingen om de betrouwbaarheid te vergroten.

Klik hieronder om meer te lezen over de redundantiefuncties van de M300 RTK.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Redundante-Systemen-Rapport-Meer-Leren-Cta

Verhoogd lichaam voor prestaties en veiligheid

De naar beneden gerichte propellers van de M300 RTK zijn niet alleen een esthetische functie. Met zijn lichaam, en dus zijn zwaartepunt, boven het vlak van de propellers, kan de M300 RTK bogen op een ongekende wendbaarheid en wendbaarheid. Maar in termen van veiligheid kan elke uitgeruste noodparachute van derden nu worden ingezet zonder interferentie van de propellerbladen, waardoor deze noodoplossing in het laatste geval nog betrouwbaarder is.

Ontwerp Vernieuwd Voor Prestaties

Volgende generatie aanrijdingen vermijden

Een ander voordeel van naar beneden gerichte propellers is dat ze een duidelijk, onbelemmerd gezichtsveld achterlaten voor de sensoren voor het vermijden van obstakels van de M300 RTK. Met zes richtings dubbele visuele sensoren en dubbele Time-of-Flight-sensoren, is dit DJI’s eerste industriële platform dat omnidirectionele botsingsvermijding biedt. Detectiebereiken reiken tot 45 m en het detectiegedrag kan worden aangepast met de DJI Pilot-app. Met een aanstaande CSM-radarbevestiging, zal de M300 RTK beschikken over 360°-obstakels om obstakels te vermijden.

Zichtverlichting

Slecht zicht maakt alles ingewikkeld, maar de plicht roept zelfs in ongunstige, bewolkte, mistige of nachtelijke omstandigheden. Gelukkig is de M300 RTK uitgerust met extra verlichting aan de boven- en onderkant die automatisch aangaat bij weinig licht. Deze lichten helpen de sensoren aan boord om botsingen te vermijden, zodat ze de drone en zijn omgeving kunnen helpen beschermen, zelfs bij slecht zicht. Bovendien bevindt zich bovenop de M300 RTK een zichtbaarheidsbaken om de positie van de drone opvallend weer te geven voor zowel de piloten als andere deelnemers in het luchtruim.

Upgraden naar OcuSync Enterprise

Als upgrade naar OcuSync 2.0 biedt OcuSync Enterprise piloten de langste en meest responsieve verbinding met hun drone en payloads. Met triple-channel 1080P 30FPS video-downlink tot 10 km, kan OcuSync Enterprise piloten gemoedsrust geven, wetende dat de feed die wordt weergegeven op hun afstandsbedieningen live en stabiel is. AES-256-codering biedt ook veilige en betrouwbare gegevensoverdracht, zelfs in omgevingen met veel interferentie.

Primaire vluchtweergave

De M300 RTK maakt gebruik van een nieuw vluchtweergavesysteem dat is geïnspireerd op de normen van de burgerluchtvaart. Met Primary Flight Display (PFD) hebben M300 RTK-piloten gestroomlijnde toegang tot realtime vlucht- en navigatie-informatie. Naast telemetriegegevens zoals hoogte en snelheid en een obstakelkaart om obstakels in de buurt te markeren, biedt PFD intuïtieve en functionele toegang tot bedrijfskritieke informatie, waardoor piloten een verbeterd situationeel bewustzijn binnen handbereik hebben.

Klik hier om meer te lezen over de Primary Flight Display.

Geavanceerde dubbele bedieningsmodus

Gereviseerde meerpilootbesturingsprotocollen in Advanced Dual Control Mode maken het uitvoeren van missies met verbeterde veiligheid en flexibiliteit mogelijk. De M300 RTK geeft, wanneer hij wordt bestuurd door twee piloten, elke piloot gelijke toegang om vluchtbesturingsprioriteit te krijgen, waarvan de overdracht wordt weergegeven door een reeks pictogrammen op de DJI Smart Controller Enterprise. Als nu een piloot gecompromitteerd raakt of zijn controller de batterij of verbinding verliest, krijgt de andere piloot volledige controle over de M300 RTK en zijn payloads. Advanced Dual Control Mode biedt piloten meer flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid als het gaat om het uitvoeren van missies over grote afstanden. Bovendien kan de leraar bij het opleiden van nieuwe piloten veilig de vluchtcontrole overnemen als en wanneer dat nodig is.

Slimme Dubbele Bediening

Nieuwe onderhoudstracking en services

Aangezien het gebruik van drones de afgelopen jaren explosief is gestegen, zijn er nog steeds vragen over het bedienen, onderhouden en bezitten van een grote vloot. We hebben de M300 RTK gebouwd rond het beantwoorden van een aantal van deze vragen, door een UAV Health Management System te implementeren om het gebruik en de hardwarestatus beter te volgen en operators te informeren wanneer onderhoud nodig is.

Daarnaast hebben we een nieuwe onderhoudsservice geïntroduceerd om je te helpen met deze gegevens om te gaan en je M300 RTK langer operationeel te houden. U kunt meer te weten komen over deze service hier.

Vlieg met zekerheid. Vlieg veilig.

Wij bij DJI verdubbelen onze inzet voor veiligheid bij elke ontwerpkeuze die in de M300 RTK wordt gemaakt. Meer dan enig ander platform op het gebied van commerciële drones, herdefinieert de M300 RTK de betrouwbaarheidsnormen, zodat we allemaal in een veiligere wereld kunnen leven en werken.

Voor meer informatie over de Matrice 300 RTK, klik door op de afbeelding hieronder.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken