Autel introduceert EVO II Enterprise

Onlangs heeft dronemaker Autel Robotics een alternatief voor de Mavic 2 Enterprise van DJI gepresenteerd: de EVO II Enterprise. De Autel EVO II Enterprise wordt geleverd in twee uitvoeringen: de EVO II Pro Enterprise met een 6K-camera en de EVO II Dual 640T Enterprise met een 640*512 pixels warmtebeeldsensor. Beide edities kunnen worden uitgerust met een luidspreker, stroboscooplamp, schijnwerper of RTK-module.

EVO II Enterprise

De EVO II-serie drones van Autel Robotics kenmerkt zich door een opklapbaar design, een vliegtijd van rond de 40 minuten en een opvallende oranje body. De EVO II werd aanvankelijk uitgebracht als cameradrone voor recreanten en filmmakers. Met de introductie van de nieuwe EVO II Enterprise richt Autel zich nadrukkelijk ook op operators die drones inzetten voor inspecties en beveiligingsdoeleinden.

De Autel EVO II Enterprise wordt geleverd in twee uitvoeringen: de EVO II Pro Enterprise met een 6K-camera (16x digitale zoom) en de EVO II Dual 640T Enterprise met een 640*512 pixels warmtebeeldsensor. Beide edities kunnen worden uitgerust met een luidspreker, schijnwerper, stroboscooplamp of RTK-module, die los wordt verkocht. De nieuwe drone heeft koolstofvezelarmen en is voorzien van grotere, krachtigere motoren.

Veiligheid en besturing

Ten behoeve van de vliegveiligheid is de drone voorzien van 360º obstakeldetectie. Ook beschikt de drone over ADS-B In, en kan zodoende waarschuwen voor naderend vliegverkeer. De Autel Enterprise-drone beschikt ook over een systeem dat waarschuwt als men zich in een no-flyzone bevindt, maar het geofencingsysteem zal de gebruiker niet beletten om de drone te laten opstijgen.

Voor de besturing van de EVO II Enterprise levert Autel de in mei van dit jaar geïntroduceerde Smart Controller mee. Deze controller heeft een 7,9” Retina-display waarop het live camerabeeld vanuit de drone in 1080p HD resolutie wordt getoond. Het bereik van de controller bedraagt ca. 13 km. Dankzij dual band ondersteuning en automatische frequentieselectie kan de Smart Controller ook gebruikt worden in een omgeving met veel interferentie.

Uitvoeringen en beschikbaarheid

De EVO II Enterprise wordt aangeboden in in drie verschillende bundels:

 • EVO II 640T Enterprise-bundel
 • EVO II Dual R Enterprise-bundel
 • EVO II Pro Enterprise-bundel

De Autel EVO II Enterprise wordt geleverd inclusief travel case met wieltjes. Verkoopprijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken