DJI Mavic 2 binnenkort uit productie!?

Het gerucht gaat dat de DJI Mavic 2 binnenkort uit productie gaat. Dit is gek want het is nog altijd een van de populairste DJI drones de Mavic 2 Pro en de DJI Mavic 2 Zoom. Dat meldt de Chinese twitteraar OsitaLV, die wel vaker geruchten over DJI producten deelt. De productiestop betekent mogelijk ook dat de introductie van de Mavic 3 weer een stuk dichterbij is gekomen. Volgens de laatste geruchten zou de opvolger van de Mavic 2 beschikken over een 8K camera met variabel diafragma, 360º obstacle avoidance en OcuSync 3.0.

Mavic 2 Pro en Zoom

De Mavic 2 Pro en Zoom werden op 23 augustus 2018 aangekondigd, alweer 2,5 jaar geleden dus. Sindsdien bracht DJI talloze nieuwe dronemodellen op de markt, waaronder de Mavic Mini en Mini 2, Mavic Air 2, en sinds kort de Air 2S. Maar voor de serieuzere videomakers bleef met name de Mavic 2 Pro al die tijd het meest interessante alternatief, met name vanwege de mogelijkheid om het diafragma te kunnen instellen. Toch begint het Mavic 2-platform aardig gedateerd te raken. Aangezien nu het gerucht komt dat DJI Mavic 2 binnenkort uit productie wilt gaan nemen.

Het gerucht dat er een eind komt aan de productie van de Mavic 2-serie drones is afkomstig van distributeurs, aldus OsitaLV:

Dji Mavic 2 Binnenkort Uit Productie
DJI Mavic 2 binnenkort uit productie!? 2

Onduidelijk is nog vanaf welk moment DJI de Mavic 2 daadwerkelijk uit de handel neemt: op dit moment kunnen beide modellen nog gewoon in de DJI Store besteld worden.

Mavic 3 waarschijnlijk op komst

De productiestop van de Mavic 2 duidt mogelijk ook op een aanstaande introductie van de Mavic 3, of hoe het nieuwe platform ook mag gaan heten. Her en der circuleren er mogelijke specificaties, zoals een 8K camera, 360º obstakeldetectie, OcuSync 3.0 en sterk verbeterde autonomie, maar deze geruchten zijn vooralsnog meer wishful thinking dan concrete informatie. De vraag of de DJI Mavic 3 drone over een Cx label zal beschikken is in dit stadium dan ook onmogelijk te beantwoorden.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken