DJI’s draadloze microfoon legt goed geluid vast – en het is gemakkelijk

DJI is nog steeds vooral bekend om zijn drones, maar dat heeft het bedrijf er niet van weerhouden om uit te breiden naar andere interessante gebieden, of dat nu action cams of laserschietende robots zijn. Het nieuwste uitstapje van het bedrijf weg van drones is een draadloos microfoonsysteem, de DJI Mic genaamd.

Als de actiecamera van DJI het leven begon als een GoPro-kloon, is de nieuwe Mic iets van een Rode Wireless Go-kloon. Net zoals de Action Cam de GoPro op verschillende manieren versloeg, is DJI erin geslaagd een overtuigend alternatief te bieden voor wat velen beschouwen als de toonaangevende draadloze microfoon.

De DJI Mic is een slim systeem dat draagbaar en gebruiksvriendelijk is en een goede geluidskwaliteit biedt voor een betaalbare prijs. Het zal niet het best mogelijke geluid zijn buiten een studio-omgeving, maar het is perfect voor podcast-interviews, veldopnames en vloggen wanneer de ontvanger op een flitsschoen van een camera is gemonteerd.

Microfoon in een doos

Foto: DJI

Het Mic-systeem van DJI bestaat uit twee zendeenheden en één ontvanger. De zenders hebben aan de zijkant een power- en opnameknop en aan de bovenzijde een 3,5 mm microfoonaansluiting en een ingebouwde microfoon. Ze hebben zowel een clip om aan kleding te bevestigen als een zeer krachtige magneet om aan alles van metaal te bevestigen. Het is een sterk genoeg magneet die DJI aanbeveelt om hem weg te houden van apparaten met SSD’s en RAM.

De ontvanger heeft aan de voorkant een touchscreen voor het bedienen van instellingen, aan de ene kant een aan/uit-knop en USB-C-poort en aan de andere kant een koptelefoonaansluiting en 3,5 mm line-out-aansluiting. Dit betekent dat u uw opname kunt volgen en deze kunt doorgeven aan elke camera die audio-invoer kan accepteren.

Dit alles wordt geleverd in een handige kleine draagtas die beide microfoonunits, de ontvanger, een Lightning-adapter en een USB-C-adapter bevat. Deze koffer dient als oplaadeenheid voor alle drie de onderdelen en houdt bovendien alles netjes en opgeruimd in je tas. Een klein zakje kan dan de koffer bevatten, samen met twee meegeleverde windschermen voor de microfoons en een paar snoeren. Het hele pakket is ongeveer twee keer zo groot als een pak kaarten en erg slim.

Ik breng dit naar voren omdat we bij WIRED Rode draadloze microfoons gebruiken voor al ons videowerk, en hoewel de Rodes even klein zijn, missen ze de handige draagtas en zijn ze, eerlijk gezegd, lastig om mee om te gaan. Ze vallen altijd uit hun draagtas met klittenband en verdwijnen in de donkere hoeken van mijn tas. Niet zo met de DJI Mic, die altijd netjes opgeborgen is in zijn koffer en klaar is voor gebruik.

Gemakkelijk, overal

Afgezien van de slimme behuizing, is er hier veel dat vergelijkbaar is met het populaire draadloze microfoonsysteem van Rode. Waar DJI op voorsprong komt ten opzichte van Rode is het draadloze bereik. DJI claimt 250 meter. Ik vond dit redelijk nauwkeurig zolang er zichtlijn beschikbaar is. Ik heb moeite met het bedenken van veelvoorkomende opnamescenario’s waarin dit nuttig is. Als dat zo is, heb je het met de DJI.

De zenders zijn zwaarder dan ik had gewild, maar de clips houden goed genoeg stand als je een goed overhemd met kraag hebt. T-shirts zijn uitdagender, maar ik heb het wel gekregen om te blijven. De meegeleverde windschermen werkten goed, hoewel een winderige dag op het strand nog steeds, nou ja, winderig klonk, maar onder normale omstandigheden zorgen deze ervoor dat de wind je audio niet verstoort.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken