DJI Mini 3 Pro-drone onthuld

Dronemaker DJI heeft de DJI Mini 3 Pro onthuld, een kleine drone met veel kenmerken van de grotere drones van het merk.

De DJI Mini 2 Pro is een drone van 249 gram: piloten hebben geen vliegbrevet nodig, maar de drone moet wel geregistreerd zijn. Deze nieuwe drone volgt de DJI Mini 2 op, maar heeft veel kenmerken van de tweemaal zo zware Mavic Air 2. De Mini 3 Pro richt zich daarmee op de prosumer: de consument die net wat meer eisen stelt aan zijn drone.

De DJI Mini 3 Pro heeft een 48 megapixel camera met een 1/1,3 inch sensor en kan beelden vastleggen in maximaal 4K resolutie met 60 frames per seconde of in HDR met 30 frames per seconde. Foto’s zijn tot 48 MP en kunnen in RAW-indeling worden gemaakt. De camera van de Mini 3 Pro komt dus heel dicht in de buurt van die van de grotere Mavic Air 2.

Automatisch volgen

Ook heeft de drone meer automatische functies dan ooit. De Mini 3 Pro beschikt over DJI’s FocusTrack Suite, waarmee de drone iemand automatisch kan volgen. Die Suite heeft verschillende opties: automatisch het onderwerp in beeld houden tijdens handmatige vlucht, of automatisch een onderwerp omcirkelen. Maar de drone kan het onderwerp ook volautomatisch volgen op een vaste afstand, of er parallel mee vliegen.

De Mini 3 Pro kan live beelden naar de piloot sturen tot een afstand van 12 kilometer. De drone gaat 34 minuten mee op een volle batterij. Volledig opladen duurt 101 minuten via de DJI 30W USB-C-oplader.

Dronemaker Dji Heeft De Dji Mini 3 Pro Onthuld, Een Kleine Drone Met Veel Kenmerken Van De Grotere Drones Van Het Merk.

De nieuwe RC-controller heeft een 5,5-inch touchscreen.

Nieuwe controller met scherm

DJI heeft ook een nieuwe controller met een eigen scherm: de DJI RC. Dit is een scherm ergens tussen de schermloze RC-N1 en de vrij grotere RC Pro in. De DJI RC heeft een keurig ingebouwd 5,5 inch touchscreen. Hierdoor kunnen gebruikers hun drone gemakkelijker besturen zonder dat ze hun telefoon op een controller hoeven te klikken. De Pro-controller kost 999 euro en is echt bedoeld voor professioneel gebruik en gevorderde gebruikers.

Dronemaker Dji Heeft De Dji Mini 3 Pro Onthuld, Een Kleine Drone Met Veel Kenmerken Van De Grotere Drones Van Het Merk.

De duurste versie van de Mini 3 Pro, met RC controller.

Veelzijdige gimbal

DJI heeft het ontwerp van de Mini 3 Pro sterk verbeterd door te zeggen dat de propellerarmen aerodynamischer zijn gemaakt voor een langere vliegtijd. De zichtsensoren voor en achter hebben nu een grotere kijkhoek zodat de drone obstakels kan ontwijken. Dit gebeurt in samenwerking met het APAS-vluchtsysteem: de Mini 3 Pro is uitgerust met de nieuwste versie 4.0. De drone is bestand tegen windsnelheden tot 10,7 meter per seconde.

Verder is de gimbal aangepast: de gestabiliseerde camera-ophanging kan nu in meer hoeken worden gezet. De cardanische ophanging kan kantelopnamen maken en ook een kwartslag draaien voor staande video’s zonder kwaliteitsverlies. Eerdere DJI Mini’s zouden de zijkanten van een liggende video wegsnijden, met de Mini 3 Pro is dat niet meer nodig.

Dronemaker Dji Heeft De Dji Mini 3 Pro Onthuld, Een Kleine Drone Met Veel Kenmerken Van De Grotere Drones Van Het Merk.

Prijzen

De DJI Mini 3 Pro is verkrijgbaar vanaf 739 euro zonder controller. Een versie met de RC-N1-controller kost 829 euro en een pakket inclusief de nieuwe DJI RC-controller met eigen scherm kost 999 euro. De nieuwe drone wordt vanaf 17 mei geleverd. Prijzen in Amerikaanse dollars volgen.

Wat vinden wij?

Een geavanceerde drone in een compact pakket, zo kun je de DJI Mini 3 Pro omschrijven. Deze drone heeft de specificaties om professionele beelden op te nemen en overtreft alle verwachtingen. Zelfs in zeer lichte en donkere delen van uw opnamen kunt u details zien. Voor online creators en content creators heeft de Mini 3 Pro een handige feature: True Vertical Shooting. Je neemt de beelden op in portretmodus, zodat je ze direct kunt delen op TikTok of Instagram. Dankzij het compacte formaat heb je geen cursus nodig. Hoewel er een behoorlijk prijskaartje aan hangt, biedt deze drone alles voor gevorderde en professionele gebruikers.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken