Elon Musk zou ‘doodgraag’ een supersonische eVTOL ontwikkelen

De bekende ondernemer Elon Musk zou ‘doodgraag’ een supersonische eVTOL ontwikkelen. Dat meldt hij op Twitter. Hij zegt er meteen bij dat meer werk ‘zijn brein zou doen ontploffen’, dus heel concreet is zijn voornemen niet. Toch is de hint van Musk iets om in het achterhoofd te houden: het zou bij hem niet voor het eerst zijn dat er een nieuwe onderneming ontstaat na een eerste aankondiging op Twitter.

Twitterconversatie

Musk deed zijn uitspraak als reactie op een vraag van Peter Diamandis, grondlegger van de X Prize Foundation en de Singularity University. Ook is Diamandis bestuurslid van Hyperloop, één van de ondernemingen van Elon Musk.

Op Twitter schrijft Diamandis:

“Elon Musk has played a massive role in transforming payments, space exploration, cars, and green energy adoption.
What industry do you want him to tackle next? My choice is aviation… What’s yours?”

Waarop Musk reageert:

I’m so dying to do a supersonic, electric VOTL [sic] jet, but adding more work will make my brains explode

eVTOL

Een ‘electric VTOL’ – afgekort eVTOL – is een elektrisch aangedreven luchtvaartuig dat verticaal kan opstijgen en landen. eVTOLs worden vaak in één adem genoemd met Urban Air Mobility, oftewel personen- en goederenvervoer door de lucht. Voor het opstijgen en landen zijn geen grote vliegvelden nodig, maar relatief compacte VertiPorts, die bijvoorbeeld bovenop daken van gebouwen kunnen worden aangelegd. Wereldwijd werken tal van bedrijven aan de ontwikkeling van eVTOLs, waaronder Lilium, Hyundai, Joby, Archer, Volocopter en Airbus.

Het zou echt iets voor Musk zijn om zich in dit domein te begeven. Net zoals hij met Tesla personenvervoer op de grond wil elektrificeren & automatiseren en zich met SpaceX zich bezig houdt met het goedkoper en efficiënter maken van ruimtereizen is het niet ondenkbaar dat Musk zich op een goed moment gaat bezig houden met elektrisch vliegen. Met name de in zijn bedrijven opgebouwde kennis op het gebied van accu’s, aerodynamica en autonoom navigeren zou daarbij van pas komen.

De Bekende Ondernemer Elon Musk Zou ‘Doodgraag’ Een Supersonische Evtol Ontwikkelen. Dat Meldt Hij Op Twitter. Hij Zegt Er Meteen Bij Dat Meer Werk ‘Zijn Brein Zou Doen Ontploffen’, Dus Heel Concreet Is Zijn Voornemen Niet. Toch Is De Hint Van Musk Iets Om In Het Achterhoofd Te Houden: Het Zou Bij Hem Niet Voor Het Eerst Zijn Dat Er Een Nieuwe Onderneming Ontstaat Na Een Eerste Aankondiging Op Twitter.
De Lilium Jet is een goed voorbeeld van een eVTOL luchttaxi. (bron: Lilium GmbH)

Sneller dan het geluid

Interessant is met name de toevoeging ‘supersonic’ in de tweet van Musk. Hij denkt dus niet aan zomaar een eVTOL, maar aan een eVTOL die zich sneller dan het geluid – ruim 1.200 km/uur – zou kunnen verplaatsen. Daarmee zou hij absoluut voor een revolutie op het gebied van Urban Air Mobility zorgen. Maar zover is het nog niet, want Musk zegt er meteen bij dat hij al genoeg aan zijn hoofd heeft…

(coverfoto: James Duncan Davidson, CC BY-NC 3.0)

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken