Kijken: man vliegt rondje door bos in supersized quad

Op onlinedronekopen heb je in de loop der jaren flink wat video’s voorbij zien komen van FPV drones die op hoge snelheid door het bos jakkeren. Maar hoe zou het zijn om zelf aan boord van een  supersized quad een rondje door het bos te vliegen? Met de Jetson ONE personal electric aerial vehicle – te koop voor 92.000 dollar – behoort dit nu tot de mogelijkheden.

Supersized quad

De in Zweden ontwikkelde Jetson ONE is in feite een supersized quad die groot genoeg is om een persoon te vervoeren. De fabrikant noemt het dan ook een personal electric aerial vehicle. Maar in tegenstelling tot de eVTOL luchttaxi’s zoals die van EHang en Volocopter is het bij de Jetson ONE uitdrukkelijk de bedoeling dat je als inzittende zelf de stuurknuppel ter hand neemt.

Voor de veiligheid is de Jetson ONE voorzien van een koolstoffiber rolkooi, net zoals je die in rally-auto’s aantreft. Het toestel wordt aangedreven door acht motoren en propellers, in een X8-configuratie. De vluchtcomputer is drievoudig uitgevoerd. Dankzij laserscanners kan het toestel het terrein volgen en obstakels vermijden. De vliegtijd bedraagt 20 minuten. De maximumsnelheid is softwarematig begrenst op ca. 100 km/uur. De maximale vlieghoogte bedraagt 500 meter.

Door het bos

In onderstaande video is te zien dat de Jetson ONE wendbaar genoeg is om een rondje door het bos te vliegen. Enthousiast geworden? Mocht je 92.000 dollar op de plan hebben liggen, dan kun je je eigen half geassembleerde exemplaar bestellen, die je dan thuis verder af kunt bouwen. In 2023 worden de eerste exemplaren uitgeleverd. Geen idee alleen hoe het met de regelgeving zit voor dit soort apparaten, dat moet je dan ook nog even uitzoeken. In Nederland geven we je vooralsnog weinig kans.

 

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken