Waarom DJI’s Phantom 4 RTK het ontbrekende stuk is in de drone-onderzoekspuzzel

De Phantom 4 RTK vertegenwoordigt de perfecte synchronisatie van prijs, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Een ingebouwde realtime kinetische sensor geotagt elk beeld terwijl het wordt vastgelegd, dus wanneer de luchtgegevens worden gecorrigeerd ten opzichte van grondcontrole, kunnen landmeters nauwkeurigheid op centimeterniveau bereiken. Ze bereiken niet alleen een nauwkeurigheid van 1/10ft (3 cm), ze doen dit elke keer dat ze vliegen.

Omdat het aanzienlijk goedkoper is dan alternatieve opties, is het een investering met een laag risico voor bedrijven en activiteiten van elke omvang, vooral degenen die het zich niet konden veroorloven om eerder een drone-programma te starten.

In 2013 liet DJI de wereld kennismaken met de Phantom, een duurzame quadcopter die een vleugje professionaliteit bracht op een grotendeels recreatieve markt. Rond deze tijd begonnen individuen buiten de luchtfotografiegemeenschap gebruiksscenario’s te onderzoeken voor de objectiviteit en zichtbaarheid die een vogelperspectief biedt.

Van daaruit werd de Phantom drone-serie jarenlang het werkpaard van de bouw-, aggregaten- en afvalverwerkingsindustrie. De meest recente uitgave, de Phantom 4 RTK (P4RTK) drone, de eerste op onderzoek gerichte UAV van DJI, heeft het belang van DJI voor de grondverzetgemeenschap alleen maar vergroot.

Maar wat maakte de Phantom 4 RTK zo revolutionair? Het antwoord: een nietsvermoedende cilinder die bovenop de drone zit en afbeeldingen in realtime tagt met positionele gegevens.

Dit is hoe DJI’s RTK-compatibele drone het landmeetkundige paradigma veranderde.

Het verschil dat RTK maakt

Met de introductie van de Phantom 4 RTK (P4RTK) heeft DJI meetworkflows dichter bij de werkelijke nauwkeurigheid gebracht dan ooit tevoren – we hebben het over een nauwkeurigheid tot 3 cm (1/10ft).

Om nauwkeurigheid op centimeterniveau te bereiken, gebruikt de P4RTK TimeSync-technologie om zijn camera en RTK-ontvanger te coördineren, zodat de meest nauwkeurige geospatiale informatie aan elk beeld wordt getagd. Bovendien centreert TimeSync de positioneringsgegevens naar het optische centrum van de camera, wat ervoor zorgt dat de gegevensnauwkeurigheid behouden blijft tijdens de verwerking.

Prop Aero Foto 2

De realtime geotagging, plus correcties vanaf een basisstation op de grond, betekent ongekende betrouwbare nauwkeurigheid voor uw drone-onderzoeken.

Nu kunnen landmeters wat er in de lucht wordt verzameld afwegen tegen wat er op de grond wordt verzameld om één enkele bron van locatiewaarheden te vormen.

Wat krijg je nog meer met de Phantom 4 RTK?

Superieure beeldkwaliteit: De P4RTK combineert een 1-inch, 20-megapixel CMOS-sensor; een mechanische sluiter die het vastleggen van bewegende objecten verbetert; en een voor de lucht geoptimaliseerde groothoeklens met een brandpuntsafstand van 24 mm, voor heldere, consistente beelden elke keer dat je vliegt

Intelligente vliegmodi: Gebruikers kunnen de vlucht van de P4RTK sturen door simpelweg op een punt op het scherm van de controller te tikken, een pad met hun vinger te tekenen of door de P4RTK te vertellen dat hij het meest directe pad “thuis” naar het basisstation moet nemen. Als alternatief kunnen gebruikers vooraf een vooraf bepaald vliegpad uploaden door een KML-bestand te uploaden of de ActiveTrack-modus gebruiken om aangewezen objecten automatisch te volgen.

Een controller ontworpen voor professionals: Bevat een microSD-kaartsleuf, hoogwaardige luidspreker en hot-swappable batterijen, zodat gebruikers de verbinding met hun drone niet verliezen als ze tijdens de vlucht de batterijen moeten vervangen.

1/10ft nauwkeurigheid, elke keer dat u onderzoekt

In het verleden jongleerden werkplekken met snelheid en nauwkeurigheid; snelle gegevensverzameling betekende dat de nauwkeurigheid in gevaar kwam. Omdat landmeten veel tijd in beslag nam (en de tijd van een landmeter ging gepaard met een flink bedrag), waren de werklocaties niet vaak genoeg aan het landmeten om zoveel bruikbare voortgangsstatistieken te extraheren als ze wilden.

Landmeters kwamen vast te zitten in een patstelling met hun methode voor het verzamelen van gegevens, een strijd die ze uit noodzaak toegaven. Een terrein bewandelen, schietpunten, grondcontrole instellen-deze dingen duurden dagen, soms weken, afhankelijk van het areaal.

De Phantom 4 RTK heeft dat delicate evenwicht tussen kwaliteit en snelheid ontmanteld om de onderzoekstijd te verkorten tot een kwestie van uren, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Prop Aero Foto 3

Tegenwoordig krijgen landmeters bijna realtime gegevens zo vaak als ze willen met een drone vliegen, met een nauwkeurigheid tot 1/10ft (meer over hoe we dit nauwkeurigheidsniveau bereiken in de volgende sectie).

Nu de bandbreedte is hersteld, kunnen landmeters hun aandacht eindelijk richten op hun kernkracht: site-analyse, gebruikmakend van verzamelde gegevens om opmerkingen te maken over efficiëntie en voortgang.

Waarom de Phantom 4 RTK het pad effende voor PPK

De P4RTK inspireerde Propeller om ergens heen te gaan waar niemand eerder was geweest, een plek waar hardware en software in volledig geïntegreerde harmonie samenkwamen, volledig bevrijd van compatibiliteitsproblemen.

Om de drone-workflow-puzzel te voltooien, hebben DJI en Propeller in de herfst van 2018 hun krachten gebundeld, waardoor een naadloze fly-over-to-processing-workflow op de markt is gebracht. En zo kwam Propeller PPK tot wasdom.

Propeller PPK combineert de P4RTK met 1) AeroPunten, onze ‘slimme’, uiterst nauwkeurige grondcontrolepunten, en 2) de Propellerplatform, een cloudgebaseerde applicatie voor het verwerken, in kaart brengen, meten en delen van luchtgegevens. Wanneer we deze elementen samenvoegen, vormen ze een unieke oplossing voor werkplekbeheer die nieuwe gebruikers gemakkelijk in hun workflow kunnen integreren.

Prop Aero Foto 4

Met meer consistente grondcontrole krijgt u nauwkeurigere gegevens. En met nauwkeurigere gegevens hebt u de capaciteit om oppervlaktelagen af ​​te pellen en strategisch aan de slag te gaan met uw materiaalverplaatsing, risicobeoordeling en samenwerking tussen teams.

Het integreren van AeroPoints in landmeetkundige workflows betekent ook minder tijd reizen op drukke, gevaarlijke werkplekken en het afleveren van GCP’s.

De Phantom 4 RTK hielp landmeters niet alleen om hun werk efficiënter en nauwkeuriger te doen. Het stelde Propeller in staat klanten te wapenen met de tools die ze nodig hebben om deel te nemen aan (en te definiëren) de volgende generatie werkplekken.

Met minder tijd ter plaatse kunnen degenen die verantwoordelijk zijn voor drone-operaties – die doorgaans andere taken hebben, variërend van machinebesturing tot modellering – meer van hun aandacht richten op het benutten van verzamelde gegevens om de efficiëntie en voortgang te verbeteren.

Hoe gaan we verder?

De landmeetkundige is slechts een onderdeel van een zeer complex netwerk van individuen – je hebt voorman, klanten, aannemers, handelaars, en de lijst gaat maar door. Ze waren misschien de eerste poortwachters voor luchtgegevens, maar nu binden de primaire gebruikers van Propeller al hun bewegende delen aan elkaar met behulp van 3D-dronemodellen.

Prop Aero Foto 5

In zijn eentje zorgde DJI voor consistentie en toegankelijkheid voor een anders grillige workflow, waardoor bouw-, aggregaat- en mijnbouwsites de springplanken kregen die ze nodig hadden om informatiesilo’s te decimeren en eeuwenoude verzamelingsuitdagingen te overwinnen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken