Nieuwe versie van DJI Fly biedt ondersteuning voor videostreaming

Goed nieuws voor bezitters van een DJI Mavic Mini, Mini 2, Mavic Air 2, Air 2S of DJI FPV. Met de nieuwste update van de DJI Fly-app wordt het namelijk mogelijk om live videobeelden uit te zenden via bijvoorbeeld YouTube of Facebook. DJI Fly versie 1.4.12 komt in eerste instantie beschikbaar voor Android-toestellen; de iOS-versie volgt op een later moment.

Live streaming video

Live streaming video was een feature die standaard te vinden was in DJI GO 4, de app die gebruikers van een Phantom 4, Mavic 2 of Inspire 2 maar al te goed kennen. Met de komst van de DJI Fly-app die DJI introduceerde met de Mavic Mini verdween echter de mogelijkheid om live videobeelden uit te zenden. Dat is jammer, want er zijn best interessante toepassingen te verzinnen voor het live kunnen doorsturen van het beeld vanuit je drone naar bijvoorbeeld YouTube of Facebook, zoals verslaglegging vanuit de lucht tijdens een evenement.

DJI Fly versie 1.4.12 brengt videostreaming gelukkig weer terug. In eerste instantie rolt DJI de nieuwe versie alleen uit voor gebruikers van een smartphone of tablet die op Android draait; iPhone en iPad-bezitters moeten nog even geduld hebben. DJI heeft er meteen voor gezorgd dat Android 12 wordt ondersteund, en ook zijn er diverse bugs opgelost.

In de nieuwe versie van de app is het mogelijk om video te streamen door middel van RTMP (Real-Time Messaging Protocol). Gebruikers die van deze functie gebruik willen maken moeten eerst een ‘Stream URL’ en een “Stream Key” invoeren. Vervolgens is het mogelijk om in 720p of 1080p resolutie met een bitrate van 3 of 5 Mbps videobeelden te streamen.

Voorbeeld

Onderstaande video laat zien hoe een DJI Mini 2 via de nieuwe DJI Fly-app rechtstreeks beelden kunt uitzenden via YouTube:

Cache terugkijken

Een andere verbetering in de nieuwe versie van DJI Fly betreft de mogelijkheid om in het geval van signaalverlies in de app het laatste door de drone geregistreerde beeld te bekijken, ook als de gebruiker normaal gesproken video caching uit heeft staan. Zeker in het geval van een crash kunnen dergelijke opnamen mogelijk verheldering geven als het gaat om de oorzaak.

Naar verwachting zal de aankomende DJI Mavic 3 ook gebruik maken van DJI Fly. Het is dan ook te verwachten dat DJI nog veel meer features zal gaan introduceren in deze app, om ook de meer veeleisende gebruikers te bedienen.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken