5 redenen waarom dit netwerkservicebedrijf de Matrice 300 RTK gebruikt voor Powerline-inspecties

Dat drones het werk van een powerline-inspecteur veiliger en efficiënter maken, is geen nieuws voor bedrijven die actief zijn in de energievoorzieningssector. Maar wanneer Bouygues E&S EnerTrans AG, dochteronderneming van de Zwitserse gigant Bouygues E&S InTec AG, het potentieel van de weerbestendige Matrice 300 RTK inziet, is de boodschap duidelijk: deze drone is anders dan alle andere.

Gevestigd in Zürich, met kantoren in Zwitserland en Duitsland en 150 werknemers in de hoog- en middenspanningssector, vertrouwt Bouygues E&S EnerTrans AG op drones inspecteren elektriciteitsleidingen sinds 2014, en breidde later zijn apparatuur uit met DJI-producten om een ​​breder scala aan uitdagingen aan te pakken.

Van powerline- en fotovoltaïsche inspecties tot 3D-modellering vanuit de lucht en operaties in opdracht van de politie, het Zwitserse bedrijf houdt zich bezig met mogelijke schade opsporen en reparaties uitvoeren op lokale en nationale elektriciteitsnetten via drones en geavanceerde camera’s, waaronder de Zenmuse H20T.

De recente toevoeging van DJI’s zwaarste industriële drone komt op een moment dat veel afhangt van de veiligheid van werknemers, van reguliere zakelijke prestaties tot ervoor zorgen dat iedereen, overal, ononderbroken toegang heeft tot de energievoorziening – temeer nu landen over de hele wereld opnieuw een lockdown ingaan en de basisdiensten tijdens de pandemie van cruciaal belang blijven.

In samenwerking met Alltron AG, lokale detailhandelaar die meer dan 100.000 artikelen distribueert in de sectoren IT, Pro AV, beveiliging, verlichting en telecommunicatie, en in de geest van het delen van branchekennis voor het succes van onze klanten, interviewden we Marc Tschachtli, Business Unit Manager UAV/Surveying bij Bouygues E&S EnerTrans AG.

Zoals al benadrukt in a recent interview met de retailer zijn er talloze redenen die het bedrijf ertoe hebben aangezet te investeren in de Matrice 300 RTK. Hier hebben we gemarkeerd 5 van de meest dwingende redenen waarom drones echt een verschil kunnen maken in de manier waarop uw bedrijf werkt.

1. Lopende operaties bij slecht weer

Voor een bedrijf dat trots is op hun unieke aanpak van inspecties waarbij netwerksecties tijdens tests niet hoeven te worden uitgeschakeld om een ​​onderbroken stroomvoorziening te garanderen, rekenend op een weerbestendig UAV-platform zoals de Matrice 300 RTK heeft de hoogste prioriteit.

4 Regentest Ipx1 Van De M300 Rtk

“Dankzij de bestaande IP45-certificering, de drone kan zonder aarzeling worden gebruikt, zelfs bij neerslag”, zegt Tschachtli, die het belang benadrukt om klanten het comfort van continue toegang tot elektriciteit te kunnen bieden onder slechte weersomstandigheden.

2. Een nieuw veiligheidsniveau

Het hoeft geen betoog dat dankzij dronetechnologie het beklimmen van hoogspanningsmasten voor inspectiedoeleinden tot het verleden behoort, maar dat is slechts een van de problemen waarmee inspecteurs in hun dagelijkse werk te maken kregen. Als het gaat om powerline-inspecties, Matrice 300 RTK tilt het concept van “veiligheid” naar een geheel nieuw niveau.

Traditionele_Inspectie

“Bij vliegoperaties is het belangrijk om een ​​hoog niveau van mentale kracht en concentratie te behouden”, legt uit Tschachtli. “We zien misschien niet welke spanningen en krachten door de systemen worden verzonden, en onzichtbare magnetische velden kunnen de elektronische systemen van de drone verstoren.” De geüpgradede OcuSync Enterprise en AES-256 Encryption zorgen voor: stabiele en betrouwbare verbinding en gegevensoverdracht tijdens het vliegen in omgevingen met veel interferentie, resulterend in fysiek en mentaal veilige operaties.

Bij het overschakelen van de M210 V1 naar de Matrice 300 RTK, er zijn ook enkele extra functies die het team van Bouygues E&S EnerTrans AG als van onschatbare waarde beschouwt vanuit veiligheidsperspectief. “De laserafstandsmeter van de Zenmuse H20T (alleen compatibel met de Matrice 300 RTK), kan worden gebruikt om de afstand van bomen tot hoogspanningslijnen te meten, en de hoge kwaliteit gedetailleerde foto’s van grotere afstand maken de vlucht veiliger”, zegt Tschachtli, terwijl hij de twee platforms vergelijkt.

3. Langere vluchten, ononderbroken werken

Ter ere van hun belofte om ononderbroken toegang tot energievoorziening te garanderen, betekent de hot-swappable TB60 Intelligent Flight Battery bijna tweemaal de gebruikelijke vliegtijd voor Bouygues E&S EnerTrans AG.

Blog-Mlu-Bouygues-02_Nebenbild Blog-Mlu-Bouygues-06_Nebenbild Blog-Mlu-Bouygues-04_Nebenbild

“We hebben onze efficiëntie dankzij de M300’s hot-swappable batterijsysteem‘, zegt Tschachtli. “Het niet nodig hebben om het vliegtuig opnieuw op te starten wanneer we schakelen tussen onze drie batterijpakketten, heeft de uitvaltijd tot een minimum beperkt”

Bij elke missie is tijd alles, maar batterijen zijn niet het enige onderdeel dat een inspectiewerk efficiënter maakt. “De camera is een geweldige ontwikkeling”, zegt Tschachtli, verwijzend naar de all-in-one H20T-payload met thermische, zoom-, laser- en rgb-functies. “Met dezelfde vlucht kunnen verschillende data worden verzameld zonder dat je van camera hoeft te wisselen. Voor zowel de piloot als de operator is dit zeer nuttig en tijdbesparend: lager gewicht betekent langere vlucht.”

4. Thermische visie en naadloze integratie

Niet voor niets is de Matrice 300 RTK bestempeld als een droominstrument van de inspecteur. Voor Tschachtli onderscheiden thermisch zicht en naadloze integratie zich in vergelijking met vele andere kenmerken van de Matrice 300 RTK.

Aan de ene kant, Dankzij thermische zichtmogelijkheden kunnen beschadigde gebieden op fotovoltaïsche systemen snel en nauwkeurig worden gelokaliseerd. Omdat individuele leidingen meestal met persverbindingen zijn verbonden, ontstaat er weerstand en wordt het onderdeel warm als deze niet goed zijn gemaakt of als ze verslijten. Nieuwe kabels worden daarom na de eerste ingebruikname gecontroleerd op fabricagefouten.

Tegelijkertijd verenigt de Zenmuse H20T alle voor hen relevante opnamesystemen in één apparaat. “Dit scheelt veel startgewicht en verlengt zo de vliegtijd”, zegt Tschachtli.

Blog-Mlu-Bouygues-03_Nebenbild

“Wat indruk op ons maakte van de Matrice 300 RTK, is dat de bediening van alle opnamefuncties via het geïntegreerde aanraakscherm op de slimme controller zeer intuïtief is, waardoor de bediening veel eenvoudiger wordt”, voegt hij eraan toe.

5. Stil, niet opdringerig werk

Een van de uitdagingen waarmee Bouygues E&S EnerTrans AG werd geconfronteerd bij het integreren van drones met traditionele inspectiemethoden, naast het moeten verzoenen met operationele behoeften en naleving van de regelgeving, is publieke acceptatie.

“De Matrice 300 RTK is veel stiller dan zijn voorgangers. We zijn erg blij met deze aanzienlijke vermindering van het geluidsniveau, omdat dit betekent dat ons werk nog minder aandacht van omstanders trekt”, zegt Tschachtli, die de drone prees. geluidsarme propellers op grote hoogte.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken