Allereerste DJI Dock (“Drone-in-a-Box”) zonne-boerderijinspectie uitgevoerd in Noord-Amerika

3 mei 2023 – Dallas, Texas – Enel Green Power, een multinationale leverancier van elektriciteit en gas, heeft samengewerkt met DJI, Raptor Maps en UVT om de allereerste inspectie van zonneparken op nutsschaal in Noord-Amerika uit te voeren met de DJI Dock (ook bekend als “drone-in -a-box”-technologie). De prestatie markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel de zonne-energie- als de UAS-industrie, waardoor de zonne-energie-industrie kan profiteren van deze baanbrekende nieuwe technologie.
Enel voerde de mijlpaalinspectie uit op een 181 MWdc zonne-energielocatie in Texas, waarmee hij aantoonde dat het Dock in staat is om inspecties op een locatie op utiliteitsschaal te vergemakkelijken.

DJI Dock en de M30T klaar om vanaf het dak te worden ingezet

DJI, een leider in enterprise drone-oplossingen, ontwikkelde de DJI Dock en Matrice 30T (M30T) Dock Version-drone, terwijl UVT, een van de grootste Noord-Amerikaanse leveranciers van end-to-end-oplossingen voor drones en robotica, zowel het Dock als de implementatie leverde diensten voor het testen van Enel. Raptor Maps, een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor het beheer van zonne-energie, heeft de benodigde software voor missieplanning gebouwd om de M30T-drone de opdracht te geven de inspectie uit te voeren.

Dock Solar Inspectie - Dock Op Het Dak

“We zijn er trots op dat we de allereerste Noord-Amerikaanse zonneparkinspectie van de DJI Dock op een Enel-locatie hebben uitgevoerd”, zegt William Badnaruk, hoofd van Industrial Risk and Cross Technology Improvement bij Enel North America. “Wij geloven dat deze technologie de toekomst is van inspecties op zonne-energielocaties, omdat we hierdoor problemen en inefficiënties sneller kunnen ontdekken, wat uiteindelijk onze bedrijfskosten zal verlagen en de productie sneller zal verbeteren.”

Op drones gebaseerde luchtthermografie is de standaardmethode geworden voor het snel, efficiënt en veilig inspecteren van zonne-energie op nutsschaal, maar tot nu toe was er nog steeds menselijke tussenkomst vereist. Drone-in-a-box (DIAB) luidt een nieuw tijdperk in van automatische en gemakkelijk herhaalbare inspecties, mogelijk gemaakt door recente ontwikkelingen in hardware, software en operationele planning.

Dock Solar Inspection - Flighthub 2 ScreenshotDJI Dock-besturingsinterface via FlightHub 2

“Een van de opwindende dingen van de zonne-energie-industrie is dat we nieuwe technologie vooruit kunnen helpen, en het bouwen van de software voor deze drone-in-a-box-inspectie is een belangrijke innovatie die de industrie zal helpen opschalen”, aldus medeoprichter van Raptor Maps. en CTO Eddie Obropta.

DIAB-inspecties zorgen voor een snellere identificatie en herstel van door apparatuur aangestuurde ondermaatse prestaties, wat de zonne-energie-industrie duur bleek te staan $ 2,5 miljard aan verloren inkomsten in 2022. Versnelde inspecties en reparaties verminderen veiligheidsrisico’s en brandrisico’s, verlagen de kosten voor nutsbedrijven en eigenaren van activa en verhogen de omzet.

“Er zijn veel operationele overwegingen, zoals piloottoegang tot de locatie, data-offload en on-site vluchtplanning, die worden vereenvoudigd met het DJI Dock”, zegt Grant Hostika, DJI’s Head of Enterprise Solutions Engineering, Noord-Amerika. “Het Dock automatiseert operaties en maakt herhaalbare methoden voor gegevensverzameling mogelijk, die volgens ons het gezicht van zonne-inspecties zullen veranderen.”

Dock Solar Inspectie - Dock Training

Bovendien zorgt de DIAB-technologie er met geautomatiseerde, AI-gestuurde dronevluchten voor dat de energieproductie optimaal wordt benut – verspilling in de energiewaardeketen wordt geëlimineerd, een betrouwbaardere stroom schone, hernieuwbare energie wordt gegarandeerd en uiteindelijk de Amerikaanse energiezekerheid wordt bevorderd.

“Dit is echt een baanbrekend gebruik van dronetechnologie voor de zonne-energie-industrie, en UVT is verheugd de cruciale operationele ondersteuning en het personeel te hebben geleverd voor de inzet van het DJI-dock ter plaatse”, aldus Chris Fink, oprichter en CEO van UVT.

Over Enel Groene Stroom

Enel Green Power, binnen de Enel Group, ontwikkelt en exploiteert wereldwijd hernieuwbare energiecentrales en is aanwezig in Europa, Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. Als wereldleider op het gebied van schone energie, met een totale capaciteit van meer dan 59 GW en een opwekkingsmix die wind-, zonne-, geothermische en waterkracht omvat, evenals energieopslagfaciliteiten, loopt Enel Green Power voorop bij het integreren van innovatieve technologieën in duurzame energiecentrales.

Over Raptor-kaarten

Raptor Maps bouwt het geïntegreerde besturingssysteem van zonne-energie, waardoor de industrie kan opschalen en de wereldwijde klimaatdoelstellingen kan halen. Ons platform voor het beheer van de levenscyclus van zonne-energie (Raptor Solar) biedt informatie voor de hele zonne-energie-industrie en biedt de tools en het registratiesysteem dat eigenaren van activa, managers, O&M, ontwikkelaars en EPC’s nodig hebben om hun zonne-installaties te bouwen, te onderhouden en uit te breiden. De kern van het platform wordt gevormd door voortdurend evoluerende digitale tweelingen met geo-referenties van uw zonne-activa, die integreren met de gegevensbronnen die u nodig hebt om bruikbare inzichten te verkrijgen. Raptor Solar overbrugt de kloof tussen inzicht en actie, verbetert de gezondheid van activa en energieproductie, vermindert risico’s en verhoogt uiteindelijk het rendement van zonne-activa. Neem contact met ons op via raptormaps.com/contact voor meer informatie over Raptor Maps of om een ​​demo te plannen.

Over UVT

UVT rust organisaties in het hele land uit met het nieuwste op het gebied van drone- en roboticatechnologie, training en ondersteuning. We werken met u samen om end-to-end kant-en-klare oplossingen te bieden die op maat zijn gemaakt voor uw missie. Onze uitgebreide services omvatten een gevarieerde catalogus van doorgelichte zakelijke hardware- en softwareoplossingen, advies, site-onderzoeken, installatie en opleiding voor naadloze implementaties. Dit alles ondersteund door een reeks technische en operationele wagenparkondersteuningsdiensten om uw organisatie te helpen de voordelen van onze technologie te maximaliseren. Voor meer informatie, bezoek onze website op www.uvt.us.

Dock Solar Inspectie - Dji, Raptor Maps, Enel, Uvt

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken