DJI Dock ontvangt Live Flight Controls, FlyTo-taken en meer

DJI Dock heeft een belangrijke update gekregen, met nieuwe functies die de flexibiliteit en mogelijkheden vergroten. De nieuwe update omvat Live vluchtcontroleswaarmee gebruikers hun drone en gimbal in realtime op afstand kunnen bedienen via DJI FlightHub 2, en Hervat de vlucht vanaf het breekpuntwat de efficiëntie en betrouwbaarheid van de missieplanning verbetert.

Lees verder om meer te weten te komen over de nieuwste functies van het Dock en ontdek hoe deze zeer nuttig zullen zijn op gebieden als energie-inspecties, beveiliging, noodhulp en meer.

Live vluchtcontroles

De langverwachte Live Flight Controls-functie is officieel online. Gebruikers kunnen de “Live Flight Controls” -modus in het FlightHub 2-platform openen en het vliegtuig en de cardanische ophanging op afstand en in bijna realtime via de cloud besturen, wat de flexibiliteit van DJI Dock-operaties enorm verbetert. Deze functie is ook beschikbaar via de Cloud API voor ontwikkelaars.

De Live Flight Controls-functie omvat FlyTo-taken en toetsenbordbedieningen om het vliegtuig en de gimbal handmatig te bedienen.

1. FlyTo-vluchten:

Wanneer het vliegtuig zich in het Dock bevindt, wordt gevlogen met live vluchtbesturing of op een routemissie is, kan de gebruiker een FlyTo-locatie genereren door met de rechtermuisknop op de kaart te klikken. Wanneer u wordt geconfronteerd met meerdere aandachtspunten of gecoördineerde operaties met meerdere eenheden, kunt u de PinPoint-functie ook gebruiken om later verschillende visuele referentiepunten naar FlyTo te genereren.

Zodra het FlyTo-punt is ingesteld, zal FlightHub 2 de vliegroute in kaart brengen en zal de drone rechtstreeks naar het FlyTo-punt vliegen. FlyTo is een eenvoudige maar nuttige functie om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Klik met de rechtermuisknop op de kaart om een ​​FlyTo-actie in te stellen

Houd er rekening mee dat wanneer het vliegtuig een FlyTo-actie uitvoert vanaf het dok via de Take Off-functie, het eerst zal stijgen naar de veilige klaringshoogte die u hebt ingesteld en vervolgens rechtstreeks naar de standaard AGL zal vliegen die u hebt ingesteld op het FlyTo-punt. Let om de vliegveiligheid te garanderen op de hoogte van de omliggende gebouwen of obstakels en stel een redelijke veilige vrije hoogte in om botsingen te voorkomen.

Dji Dock Live Flight Controls - Veilige Klaringshoogte

2. Live Flight Control van het vliegtuig:

De nieuwste update voor DJI Dock bevat Live Flight Controls, waardoor de operator de drone kan laten vliegen waar hij nodig is met een FlyTo-functie en toetsenbordbediening

PC-gamers zouden de besturing bekend moeten vinden, waarbij je de drone kunt besturen met de volgende besturingselementen:

 • Vooruit (W)
 • achteruit (S)
 • Links (A)
 • Rechts (D)
 • Omhoog (C)
 • Omlaag (Z)
 • Vliegtuig gieren naar links (naar links draaien) (Q)
 • Vliegtuig gieren naar rechts (rechts draaien) (E)

Bovendien kan de gebruiker bij een noodsituatie direct een noodstop maken (Ruimte) het vliegtuig.

Deze nieuwe functie verhoogt de Dock-functionaliteit omdat gebruikers de handmatige besturing van hun drone kunnen overnemen en deze kunnen sturen volgens verschillende missie-eisen.

Dji Dock Live Flight Controls - Handmatige BedieningBestuur de drone met de WASD-toetsen op je toetsenbord

3. Gimbal-bediening:

Bovendien kunnen gebruikers in de Live Flight Control-modus ook de gimbal van de drone bedienen. In FlightHub 2 kun je dubbelklikken op elk doel in de live feed van de camera en de gimbal zal zichzelf automatisch naar dat punt richten. U kunt de zoombalk slepen of met het middelste muiswiel scrollen om in en uit te zoomen. Er zijn ook knoppen voor het centreren van de cardanische ophanging, het wisselen tussen foto- en videomodus en het wisselen tussen zoom-, groothoek- en infraroodfeeds.

Dji Dock Live Flight Controls - Gimbal-BedieningManipuleer de cardanische ophanging handmatig door te klikken of tikken

Live Flight Controls in actie

De politie van Pearland heeft deze functies kunnen gebruiken voor hun DFR-programma (Drone as a First Responder) dat tijdens deze demovlucht wordt getoond.

Sergeant F. Williams IV van de politie van Pearland in Pearland, Texas deelt:

“De recente toevoeging van handmatige vluchtmogelijkheden via FlightHub 2 heeft de beperkingen volledig weggenomen van het hebben van mensen op de grond op de lanceerplaats om handmatig operaties uit te voeren en batterijen te verwisselen. Met onze BVLOS-vrijstelling kunnen we ons DFR-programma (Drone as First Responder) nu op afstand bedienen vanuit ons speciale kantoor voor drone-operaties, met slechts één piloot op afstand. Het DJI Dock kan de DJI M30 in 45 seconden starten vanuit een uitgeschakelde stand-bystatus. Als zodanig zijn we in staat geweest om zeer snel te reageren en ter plaatse te komen om belangrijke, relevante informatie te verstrekken aan reagerende officieren, waardoor hun veiligheid en bewustzijn worden vergroot. In de afgelopen drie weken heb ik ongeveer 55 uur besteed aan het bedienen van het DJI Dock en ik kan niet wachten om te zien hoe DJI het blijft verbeteren. Dit was uitstekend voor ons DFR-programma en ik stel me voor dat deze in de zeer nabije toekomst deel zullen uitmaken van veel van dergelijke programma’s.

Het DJI-dok is een doorbraak voor DFR-operaties (Drone as First Responder) – Sergeant F. Williams IV, politie van Pearland

Vlucht hervatten vanaf Breakpoint

We hebben deze nieuwe functie toegevoegd aan de Docks’ Task Plan Library om de missie-efficiëntie te verbeteren. Wanneer de drone zijn huidige routetaak niet kan voltooien, bijvoorbeeld omdat de batterij bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar het Dock om op te laden. Als u de breekpuntfunctie hebt ingeschakeld, zal het systeem automatisch de locatie van het breekpunt vastleggen, de uit te voeren taak genereren en vervolgens automatisch opstijgen om zijn taak vanaf het breekpunt te voltooien, zodra de drone volledig is opgeladen en de omstandigheden geschikt zijn om cv.

Dji Dock Live Flight Controls - Vlucht Hervatten Vanaf Breakpoint

Klik op de linkerbenedenhoek om het breekpunt in te schakelen bij het maken van een nieuw plan

Als u het breekpunt niet inschakelt wanneer u een nieuw plan maakt, kunt u op de knop “Doorgaan” klikken in de lijst met planbibliotheek om de hervatting handmatig te activeren wanneer de vlucht nog moet worden voltooid.

Dji Dock Live Flight Controls - Vlucht Hervatten Vanaf Breekpunt 2

Klik op “Doorgaan” in de planbibliotheeklijst om handmatig een breekpunt te activeren.

Houd er rekening mee dat als er een onmiddellijke of getimede taak moet worden uitgevoerd, het vliegtuig eerst de onmiddellijke of getimede taak zal uitvoeren en vervolgens de breekpuntvernieuwingstaak zal uitvoeren.

3. Nieuwe functie voor e-mailmeldingen

We hebben een nieuwe instelling uitgerold zodat je waarschuwingen kunt ontvangen wanneer het Dock een noodgeval tegenkomt of een mislukte missie uitvoert. Afhankelijk van uw instellingen kunt u waarschuwingen via e-mail ontvangen.

Dji Dock Live Flight Controls - E-Mailmeldingen

De nieuwe functies die aan DJI Dock zijn toegevoegd, zijn bedoeld om onze gebruikers in verschillende sectoren van dienst te zijn, zoals brandbestrijding, noodhulp, energie-inspectie, stadsbeheer en meer. Live Flight Controls-functie maakt afstandsbediening en real-time controle van de drone en cardanische ophanging via de cloud mogelijk, wat de operationele efficiëntie aanzienlijk verbetert. Met FlyTo-vluchten, handmatige bediening van het vliegtuig en cardanische bediening kunnen gebruikers de drone naar verschillende missievereisten sturen.

Vanaf eind juni kun je je bestelling voor DJI Dock plaatsen. Als je meer wilt weten, nodigen we je uit om de winkelpagina te bekijken en je te abonneren op de nieuwste updates van Dock.

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken