Top 5 kenmerken van het DJI Dock

Drone-technologie heeft invloed gehad op elke branche waar gegevens op grote schaal worden verzameld. De volgende stap is dat deze revolutionaire tools met meer autonomie op afgelegen locaties en zonder toezicht kunnen werken. De lancering van de DJI Dock maakt dit een realiteit. Het is een duurzaam, eenvoudig in te stellen, volledig programmeerbaar basisstation voor de Dock-versie van de Matrice 30-serie. Met andere woorden: het is alles wat je nodig hebt voor automatische, herhaalbare drone-workflows voor asset-inspectie en meer.
Lees verder om meer te weten te komen over vijf functies die van de DJI Dock de toekomst van drone-operaties op afstand maken.

Een drone-dock dat is gebouwd om lang mee te gaan

Als aanhoudende drone-operaties een prioriteit zijn, heb je een oplossing nodig waarop je kunt vertrouwen. Het DJI Dock heeft een IP55-classificatie en kan werken in omgevingen met temperaturen van -35 tot 50 graden Celsius. Als het weer tijdens een missie slechter wordt, kun je (en je M30) door de waterdichte binnenkant worden beschermd. En als het weer echt te zwaar is om de M30 veilig te laten vliegen, weet het Dock dat dankzij het geïntegreerde weerstation.

De zelfvoorziening van de DJI Dock is gebaseerd op zowel duurzaamheid als slimme redundantiefuncties. Binnenin zit een noodbatterij. Zelfs een plotseling stroomuitval zal uw drone niet beletten om veilig terug te keren naar de basis.

Ons dock is ontworpen om te worden blootgesteld aan de omgeving, zodat uw team dat niet hoeft te zijn. Het houdt vitale missies geautomatiseerd en op koers, 365 dagen per jaar.

Eenvoudig in te stellen, gemakkelijk te onderhouden

Het DJI Dock is eenvoudig in te stellen en is gebouwd om gemakkelijk te onderhouden te zijn. Hoewel het boordevol functies en functionaliteit zit, heeft het nog steeds een <1 m2 voetafdruk en weegt slechts 90 kg. De installatie heeft slechts vier bouten nodig, één voor elke benedenhoek, een stroombron, een internetbron en een paar minuten om te configureren met de DJI RC Plus.

Top 5 Kenmerken Van Dji Dock - Compact

Het gezondheidsbeheersysteem van DJI Dock volgt de status de klok rond en zal u via FlightHub 2 op de hoogte stellen als er afwijkingen zijn.

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, dan is het hele dock gemaakt met modulaire componenten die reparaties eenvoudig maken.

We raden tweejaarlijkse controles aan om ervoor te zorgen dat het dockingstation stofvrij is, de sensoren van je M30 te reinigen en nieuwe batterijen te vervangen. Afgezien daarvan en de vlieginstructie die u geeft, is het systeem volledig onafhankelijk.

Top 5 Kenmerken Van Dji Dock - Dock Modular Explosion

Slim opladen en snelle doorlooptijd

Na de landing kan de M30 in slechts 25 minuten worden opgeladen en weer in de lucht worden gebracht. Dit snelle opladen zorgt voor snelle doorlooptijden en de klok rond volharding.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de interne klimaatbeheersing of airconditioning van het Dock. Wanneer de drone landt, zijn de batterijen heet en moeten ze afkoelen tot optimale temperaturen voor optimaal opladen. Er wordt koele lucht door de batterijen geblazen om ze af te koelen, zodat elke lading zo efficiënt mogelijk verloopt.

Top 5 Kenmerken Van Dji Dock - Snel Opladen

Het DJI Dock heeft twee oplaadmodi die flexibiliteit bieden, ongeacht je missieparameters, en werken om prioriteit te geven aan de gezondheid van de batterij op de lange termijn. De oplaadmodus kan worden bepaald door wanneer je volgende missie gepland staat om te starten. De waarschuwingsmodus houdt de M30 voor 80-90% opgeladen, dus hij is in een oogwenk klaar voor gebruik. De standaardmodus houdt de batterij van de drone op een constante 50% tussen vluchten, maar laadt deze automatisch op voor de volgende missie.

7 km vliegstraal en 40 minuten vliegtijd

Geautomatiseerde persistentie in de lucht is gebouwd op twee fundamenten: bereik en vliegtijd. Een enkele M30 Dock-versie bestrijkt een operationele straal van zeven kilometer met 40 minuten vliegtijd per missie.

Top 5 Kenmerken Van Dji Dock - 7 Km Operatieradius

Van hoogspanningslijnen en spoorwegen tot bruggen en zendmasten, één DJI Dock maakt inspecties van activa over een uitgestrekt gebied mogelijk. Voor een grotere dekking kunnen meerdere dokken met tussenpozen worden gestationeerd en geprogrammeerd om gecoördineerde gegevens te leveren. Twee dokken zijn voldoende om altijd een drone in de lucht te hebben.

Het bereik en de vliegtijd van de M30 zorgen samen voor permanente beveiliging van de site, samen met een regelmatige blik in de lucht bij grootschalige engineering- en constructieprojecten.

Volledig programmeerbaar met DJI FlightHub 2

DJI Dock-activiteiten worden beheerd via FlightHub 2. Je kunt de applicatie gebruiken om vluchtplannen en missieschema’s op te stellen, gegevensopslag en -beheer af te handelen en met je team samen te werken aan gegevensverwerking. Alles, van missieplanning tot gegevensbeoordeling, kan op afstand worden uitgevoerd. Het is een ongekend niveau van cloudcontrole en overzicht voor operaties op afstand.

We lanceren ook DJI Dock met Cloud API-toegang die het platform openstelt voor externe ontwikkelaars. Enterprise-gebruikers kunnen hun eigen oplossingen ontwikkelen en dock-activiteiten integreren in bestaande workflows. Kortom, we geven operators volledige controle over deze baanbrekende mogelijkheid.

<!–[if lte IE 8]>

<![endif]–>Top 5 Kenmerken Van Dji Flighthub 2 - Desktop Cta

De toekomst van asset-inspectie op afstand

Het DJI Dock en de M30 Dock-versie vertegenwoordigen de volgende golf van industriële innovatie. Voor organisaties die al drones gebruiken om externe infrastructuur te inspecteren, beloven deze krachtige tools 24-uurs persistentie, naadloze integratie in bestaande workflows en zeer capabele oplossingen, ongeacht de locatie of omstandigheden.

Voor degenen die de drone-technologie nog moeten gebruiken, zijn onbewaakte en automatische missies een kosteneffectief alternatief voor handmatige gegevensverzameling – of je nu de beveiliging van de site levert of de voortgang van de bouw inspecteert.

Top 5 Kenmerken Van Dji Dock - Gesloten

Veel rechtsgebieden over de hele wereld leggen momenteel beperkingen op aan BVLOS en vluchten zonder toezicht. We zijn ervan overtuigd dat het DJI Dock in dat opzicht een krachtige kracht voor verandering zal worden. Met volledig programmeerbare operaties, ongeëvenaarde duurzaamheid en slimme redundantiefuncties is dit de volgende stap in drone-innovatie.

Ga naar de DJI Dock-pagina om de volledige specificaties van de DJI Dock te ontdekken en je interesse te registreren: https://www.dji.com/dock

Wat vind jij hiervan?

   Geef een reactie

   Online drone kopen? Vergelijk drone prijzen online!
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken